ΙΣΠΑΝΙΑ

Στο μάξιμουμ ο Ισπανικός ύμνος στο Μεστάγια

Στο μάξιμουμ ο Ισπανικός ύμνος στο Μεστάγια

Το πάθημα έγινε μάθημα στους Ισπανούς και στον αποψινό τελικό του Μεστάγια οι υπεύθυνοι έχουν προνοήσει ώστε τα σφυρίγματα και οι αποδοκιμασίες των Καταλανών να μην καλύψουν τον Ισπανικό ύμνο, όπως είχε γίνει δύο χρόνια πριν από οπαδούς της Μπαρτσελονα (Καταλανοι) και της Μπιλμπάο (Βάσκοι). Τα 120 ντεσιμπέλ και τα 10.000 watt θα είναι αρκετά; Η απάντηση, στις 22.30 το βράδυ (Live από το Sport24.gr).

Στον τελικό του Copa Del Rey το 2009 όπου βρέθηκαν η Ατλέτικο Μπιλμπάο με την Μπαρτσελόνα ο εθνικός ύμνος παρουσία της Βαισλικής οικογένειας ακούστηκε ίσα που ακούστηκε με τα γιουχαρίσματα των Καταλανών και των Βάσκων να σκεπάζουν τις νότες.

Αυτή τη φορά για ν' αποφευχθεί κάτι παρόμοιο οι ηχολήπτες ετοιμάζονται να παίξουν τον ύμνο στα 120 ντεσιμπέλ υπό το φόβο των μπλαουγκράνα που θα βρεθούνσ το γήπεδο. Η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι τυχαίο καθώς πάνω από αυτό το όριο υπάρχει κίνδυνος για την ανθρώπινη ακοή αφού ακόμα και στις ροκ συναυλίες το top είναι περίπου στα 110 ντεσιμπέλ!

Για να καταλάβετε την ένταση που θα παίξει ο εθνικός ύμνος, τα 120 ντεσιμπέλ ισοδυναμούν με τον ήχο ενός αεροπλάνου όταν αυτό πετάει σε χαμηλό ύψος πάνω από κατοικημένη περιοχή.

Στην άλλη πλευρά της εξέδρας οι Μαδριλένοι θέλουν να γεμίσουν το γήπεδο με σημαίες της Ισπανίας και να τις ανεμίσουν οι 20.000 φίλοι της Βασίλισσας την ώρα της ανάκρουσης. Άλλωστε το σύνθημα των μερένχες ενόψει τελικού είναι το εξής: "ένας μαδριλένος, μία καρδιά και μία σημαία".

Όπως καταλαβαίνετε το clasico θα ξεκινήσει πριν ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξη αλλά να είστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να υπάρξουν έκτροπα. Όλοι μαζί θα πάνε στο γήπεδο, όλοι μαζί θα δουν τον αγώνα και ο νικητής θα πανηγυρίσει χωρίς να σκέφτεται τι μπορεί να προσγειωθεί στο κεφάλι του...

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ