ΙΣΠΑΝΙΑ

Σεβίγια: Διδάσκοντας την τέχνη των πωλήσεων

Σεβίγια: Διδάσκοντας την τέχνη των πωλήσεων

Με αφορμή τη μεταγραφή του Άλβαρο Νεγρέδο στη Μάντσεστερ Σίτι το Sport24.gr παρουσιάζει τις 10 κορυφαίες πωλήσεις της ομάδας της Ανδαλουσίας, από τον Ντάνι Άλβες και τον Σέρχιο Ράμος μέχρι... τον Κρίστιαν Πόουλσεν και τον Μαρτίν Κάσερες.

Μία από τις ομάδες που έχουν αναγάγει τις αγοραπωλησίες σε τέχνη είναι η Σεβίγια τα τελευταία χρόνια.

Οι Ανδαλουσιανοί έχουν ένα από τα καλύτερα τμήματα σκάουτινγκ και αυτό τους επιτρέπει να κάνουν έξυπνες αγορές και στη συνέχεια να βγάζουν μεγάλο κέρδος από τις πωλήσεις.

Οι περιπτώσεις είναι αρκετές, ενώ εντυπωσιακό είναι πως ακόμα και σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται τώρα η Σεβίγια, η οποία λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων αναγκάζεται να πουλάει παίκτες για να επιβιώσει, καταφέρνει να πάρει τα χρήματα που θέλει στις διαπραγματεύσεις.

Οι Άλβαρο Νεγρέδο και Χεσούς Νάβας αποτελούν τρανά παραδείγματα με τη Σεβίγια, μάλιστα, να αντιστέκεται σθεναρά στην περίπτωση του πρώτου μέχρι να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της από τη Μάντσεστερ Σίτι. Με αφορμή τις πωλήσεις των δύο προαναφερθέντων ποδοσφαιριστών, αλλά και τις δηλώσεις του προέδρου, Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο, ο οποίος χαρακτήρισε την πώληση του Νεγρέδο ως τη μεγαλύτερη στην ιστορία του συλλόγου μετά από αυτή του Ντάνι Άλβες, το Sport24.gr σας παρουσιάζει το Top 10 των πωλήσεων της Σεβίγια (σ.σ. υπάρχουν 11 παίκτες στην κάτωθι λίστα, αφού Κερζάκοφ, Φαμπιάνο και Κάσερες είχαν παραχωρηθεί με το ίδιο ποσό).

Σεβίγια: Διδάσκοντας την τέχνη των πωλήσεων
Νεγρέδο Νάβας

Ντάνι Άλβες 36. εκ ευρώ

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πώληση που έχει κάνει ποτέ η Σεβίγια. Ο Βραζιλιάνος, άλλωστε, φεύγοντας από την Ανδαλουσία είχε την πιο επιτυχημένη -σε συλλογικό επίπεδο- καριέρα από κάθε άλλον κατακτώντας κάθε τίτλο με την Μπαρτσελόνα. Το εντυπωσιακό είναι πως ο Άλβες πήγε αρχικά ως δανεικός στη Σεβίγια από την Μπαΐα και αγοράστηκε μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων του 2003, το οποίο κατέκτησε η Βραζιλία.

Σεβίγια: Διδάσκοντας την τέχνη των πωλήσεων

Άλβαρο Νεγρέδο 28 εκ. ευρώ

Ήταν από τους λίγους παίκτες που έκαναν τους ανθρώπους της Σεβίγια να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, όμως, δικαιώθηκαν. Ο Νεγρέδο αγοράστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 15 εκ. ευρώ, με τους Μαδριλένους να έχουν βάλει και ρήτρα για επιστροφή του παίκτη, η οποία θα ίσχυε για τα πρώτα δύο χρονιά. Δεν την ενεργοποίησαν ποτέ και τελικά η Σεβίγια πήρε -περίπου- τα διπλά από την πώλησή του.

Σεβίγια: Διδάσκοντας την τέχνη των πωλήσεων

Σέρχιο Ράμος 27 εκ. ευρώ

Το καλοκαίρι του 2005 η μεταγραφή ενός 19χρονου αμυντικού από τη Σεβίγια στη Ρεάλ γινόταν σίριαλ. Τελικά ο Φλορεντίνο Πέρεθ αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη ρήτρα του Ράμος και να τον ντύσει στα λευκά. Παράλληλα, ο σύλλογος του έδωσε τη φανέλα με το Νο 4, την οποία είχε προηγουμένως ο Φερνάντο Ιέρο, παίκτης θρύλος για τη Ρεάλ.

Σεβίγια: Διδάσκοντας την τέχνη των πωλήσεων

Ζούλιο Μπαπτίστα 24.5 εκ. ευρώ

Ένας ακόμη παίκτης που έφυγε από τη Σεβίγια για την πρωτεύουσα το ίδιο καλοκαίρι ήταν ο Ζούλιο Μπαπτίστα. Ο Βραζιλιάνος είχε κοστίσει δύο χρόνια πριν στην ομάδα της Ανδαλουσίας 2 εκατομμύρια ευρώ, όμως, οι εμφανίσεις του εκτόξευσαν το κασέ του. Ουδέποτε είχε τη συνέχεια που αναμενόταν, όμως, οι άνθρωποι της Σεβίγια είχαν κάθε λόγο για να χαμογελούν για μία ακόμη φορά.

Σεβίγια: Διδάσκοντας την τέχνη των πωλήσεων

Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες 20.5 εκ. ευρώ

Ήταν η πρώτη ηχηρή πώληση που έκανε η Σεβίγια. Ο Ρέγιες, όπως και ο Σέρχιο Ράμος, προερχόταν από τις ακαδημίες του συλλόγου και στα τέσσερα χρόνια που βρισκόταν στην πρώτη ομάδα φρόντισε να ξεχωρίσει και να αναγκάσει την Άρσεναλ να τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Όλα έδειχναν ότι θα έκανε μεγάλη καριέρα, όμως, η πορεία του ήταν πτωτική με αποτέλεσμα να παίζει από πέρυσι και πάλι στην ομάδα που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Σεβίγια: Διδάσκοντας την τέχνη των πωλήσεων

Χεσούς Νάβας 18 εκ. ευρώ

Πήγε στη Σεβίγια όταν ήταν 15 ετών και γεύτηκε μαζί της πολλές χαρές αλλά και πίκρες. Ήταν παρών σε όλους τους τίτλους που κατέκτησαν οι Ανδαλουσιάνοι αυτή τη δεκαετία, ενώ τα τελευταία χρόνια έγινε και μέλος της εθνικής Ισπανίας με την οποία κατέκτησε Euro και Mundial. Αυτά σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις του έπεισαν τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να τον πάρει στη Μάντσεστερ Σίτι.

Σεβίγια: Διδάσκοντας την τέχνη των πωλήσεων
© MCFC.COM

Σεϊντού Κεϊτά 14 εκ. ευρώ

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2007 έναντι 4 εκ. ευρώ λόγω των πολύ καλών του εμφανίσεων με τη Λανς. Για μία ακόμη φορά είχαν πετύχει διάνα οι άνθρωποι της Σεβίγια, στην οποία έμεινε μόλις μία σεζόν. Στη συνέχεια ο Πεπ Γουαρδιόλα αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη ρήτρα αποδέσμευσής του και να τον πάρει στην Μπαρτσελόνα.

Σεβίγια: Διδάσκοντας την τέχνη των πωλήσεων

Κρίστιαν Πόουλσεν 10 εκ. ευρώ

Το καλοκαίρι του 2006 η Σάλκε άφηνε ελεύθερο τον Δανό και η Σεβίγια δεν έχανε την ευκαιρία. Στην Ανδαλουσία ο Πόουλσεν είχε δύο γεμάτες σεζόν και με τις εμφανίσεις του έπειθε τη Γιουβέντους να τον αποκτήσει, στην προσπάθεια που έκανε τότε η "γηραιά κυρία" για να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Σεβίγια: Διδάσκοντας την τέχνη των πωλήσεων

Αλεξάντρ Κερζακόφ 8 εκ. ευρώ

Οι εμφανίσεις του με τη Ζενίτ και η ευχέρεια που είχε στο σκοράρισμα έκαναν τη Σεβίγια να επενδύσει στον Ρώσο επιθετικό το 2007. Τελικά αποδείχτηκε πως ο Κερζάκοφ δεν μπορούσε μακριά από τη χώρα του, στην οποία επέστρεψε ξανά έναν χρόνο μετά. Παρόλα αυτά η Σεβίγια κατάφερε ακόμα κι έτσι να έχει κέρδος της τάξης των 3 εκ. ευρώ.

Σεβίγια: Διδάσκοντας την τέχνη των πωλήσεων

Λουίς Φαμπιάνο 8 εκ. ευρώ

Είναι η μόνη περίπτωση από αυτές που αναφέρονται στο κείμενο για την οποία η Σεβίγια "μπήκε" μέσα. Οι Ισπανοί τον αγόρασαν από την Πόρτο, την καλύτερη ίσως ομάδα στις αγοραπωλησίες, και χρειάστηκε να δώσουν 10 εκ. ευρώ. Ο Βραζιλιάνος βοήθησε τα μέγιστα στα 2 UEFA Cup που κατέκτησαν μεταξύ άλλων οι Ανδαλουσιάνοι, οι οποίοι έλαβαν ένα ποσό άκρως ικανοποιητικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αποχώρησε από την Primera Division στα 31 του.

Σεβίγια: Διδάσκοντας την τέχνη των πωλήσεων
WAGNER CARMO

Μαρτίν Κάσερες 8 εκ. ευρώ

Στην Μπαρτσελόνα δεν έπιασε ποτέ και το 2010 η Σεβίγια του έδωσε την ευκαιρία να πάρει παιχνίδια στα πόδια του μέσω δανεισμού και να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο. Ικανοποιημένη από τις υπηρεσίες του τον αγόρασε έναντι 3 εκ. ευρώ. Έναν χρόνο μετά είχε βγάλει τα μισά από τον δανεισμό του στη Γιουβέντους (1,5 εκ. ευρώ), η οποία στη συνέχεια αποφάσισε να τον κάνει δικό της.

Σεβίγια: Διδάσκοντας την τέχνη των πωλήσεων
TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ