ΙΣΠΑΝΙΑ

Qatar Foundation vs bwin: Σημειώσατε 1!

Qatar Foundation vs bwin: Σημειώσατε 1!

Η έρευνα της IMG σχετικά με τη δημοφιλία και αναγνωρισιμότητα των χορηγών στο χώρο του ποδοσφαίρου στην Ισπανία, έφερε την Qatar Foundation της Μπαρτσελόνα στην πρώτη θέση της λίστας, μπροστά από την bwin της Ρεάλ. Δείτε στο Sport24.gr τους αναλυτικούς πίνακες (φωτογραφίες)

Η Qatar Foundation είναι ο πιο δημοφιλής και αναγνωρίσιμος χορηγός του ισπανικού ποδοσφαίρου για το 2011, ξεπερνώντας την bwin.

Στη συνολική λίστα των χορηγών (ανεξαρτήτως αθλήματος) η Banco Santander του Φερνάντο Αλόνσο διατηρήθηκε στην κορυφή.

Η εταιρεία IMG που παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες σχετικά με τον αθλητισμό και τον τουρισμό (με 110 γραφεία σε όλο τον κόσμο και περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους), δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της έρευνάς της για τη δημοφιλία και αναγνωρισιμότητα των χορηγών στον ισπανικό αθλητισμό μέσα στο 2011.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο σε δείγμα 500 ατόμων στις πόλεις της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης με τη μέθοδο των ερωτηματολόγιων. Η πρώτη ερώτηση αφορούσε τις 191 σημαντικότερες φίρμες – χορηγούς στον ευρύτερο χώρο του ισπανικού αθλητισμού, ενώ η δεύτερη είχε να κάνει αποκλειστικά με τους 152 σπόνσορες του ποδοσφαίρου.

Μεγάλος «πρωταγωνιστής» και στις δυο ψηφοφορίες αναδείχθηκε η Qatar Foundation, ο πρώτος χορηγός στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Η QF πρόλαβε μέσα στους 6 μήνες που βρίσκεται στη φανέλα των «μπλαουγκράνα» να ανέβει στην πρώτη θέση των χορηγών του ποδοσφαίρου και στην έβδομη της συνολικής λίστας με όλους τους σπόνσορες ανεξαρτήτως αθλήματος.

Qatar Foundation vs bwin: Σημειώσατε 1!

Η Qatar Foundation της Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην πρώτη θέση των χορηγών του ισπανικού ποδοσφαίρου, με την bwin της Ρεάλ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Αποδεικνύεται έτσι ο τεράστιος αντίκτυπος που είχε η παρουσία του συγκεκριμένου χορηγού στη φανέλα της πρωταθλήτριας Ισπανίας, Ευρώπης και Κόσμου. Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να περάσει στην κορυφή ως ο πιο δημοφιλής και αναγνωρίσιμος ποδοσφαιρικός χορηγός, αλλά και να αφήσει στη δεύτερη θέση – με διαφορά σχεδόν μιας ποσοστιαίας μονάδας – την «αντίπαλη» bwin, βασικό χορηγό τα τελευταία χρόνια στη φανέλα της Ρεάλ.

Πάντως, τόσο η QF όσο και η bwin κέρδισαν θέσεις (σε ότι αφορά αποκλειστικά το ποδόσφαιρο) σε σχέση με την περσινή τους κατάταξη. Η Qatar Foundation ανέβηκε στην πρώτη θέση (16.5%), ενώ πέρυσι βρισκόταν μόλις όγδοη. Η bwin κέρδισε μια θέση και από τη τρίτη περσινή φέτος πλασαρίστηκε δεύτερη. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο άλλος χορηγός της Μπαρτσελόνα, η Unicef (η οποία εισπράττει ετησίως 1.4 εκατομμύρια ευρώ από τους «μπλαουγκράνα»).

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά την πρώτη δεκάδα των χορηγών του ισπανικού ποδοσφαίρου για το 2011 σε δημοφιλία και αναγνωρισιμότητα. Μέσα στην παρένθεση αναγράφονται η περσινή θέση και το ποσοστό του 2010.

Qatar Foundation vs bwin: Σημειώσατε 1!

Περνάμε τώρα στην κατάταξη των χορηγών ανεξαρτήτως αθλήματος. Η περσινή τριάδα έμεινε και φέτος αναλλοίωτη. Έτσι, στην πρώτη θέση ξαναβρέθηκε η Banco Santander, χορηγός του Φερνάντο Αλόνσο στην Formula 1. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Coca Cola (χορηγός πολλών αθλημάτων και αθλητικών γεγονότων) και την τριάδα συμπληρώνει ακόμα μια τράπεζα, η BBVA, βασικός χορηγός του πρωταθλήματος της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Και εδώ η μεγάλη έκπληξη ήταν η Qatar Foundation, αφού από την περσινή 44η βρέθηκε στη φετινή 7η θέση! Παρουσία στην πρώτη δεκάδα (8η) έχει η Unicef, ενώ μεγάλη ήταν και η άνοδος της Repsol Ypef που από 10η, φέτος πλασαρίστηκε 5η. Σε ότι αφορά τον αθλητικό εξοπλισμό, η Adidas είναι πρώτη (87.9%), ακολουθεί από κοντά η Nike (81.3%) και την τριάδα συμπληρώνει η Reebok.

Στον πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε αριστερά την κατάταξη της πρώτης δεκάδας των χορηγών ανεξαρτήτως αθλήματος και δεξιά την κατάταξη της πρώτης δεκάδας των εταιρειών αθλητικού εξοπλισμού. Μέσα στην παρένθεση αναγράφονται η περσινή θέση και το ποσοστό του 2010.

Qatar Foundation vs bwin: Σημειώσατε 1!

Τέλος, σε ότι αφορά την κατάταξη των χορηγών του ισπανικού μπάσκετ, ο σπόνσορας της Μπαρτσελόνα, Regal, βρίσκεται στην πρώτη θέση και συμπληρώνουν το «βάθρο» η ΜΤΜ Seguros της Ρεάλ και η Endesa, βασικός χορηγός του πρωταθλήματος της ACB.

Πηγή: Mundo Deportivo, Sport

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ