ΙΣΠΑΝΙΑ

"Πρέσβης των Βάσκων" ο Βαλβέρδε!

"Πρέσβης των Βάσκων" ο Βαλβέρδε!

Η βασκική εφημερίδα Deia τίμησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε με το βραβείο του «πρέσβη» της Χώρας των Βάσκων, αναγνωρίζοντας έτσι την προσφορά του τεχνικού των «ερυθρόλευκων» στον αθλητισμό. Η τελετή φιλοξενήθηκε στο μουσείο Γκούγκενχαϊμ του Μπιλμπάο και ο Txingurri ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος (φωτογραφία & video)

Η βασκική εφημερίδα Deia βράβευσε χθες βράδυ τους κορυφαίους Βάσκους στον αθλητισμό για το 2011.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και ο Ερνέστο Βαλβέρδε που τιμήθηκε ως «πρέσβης της Χώρας των Βάσκων».

Για μια ακόμα χρονιά η βασκική εφημερίδα Deia βράβευσε τους Βάσκους που διακρίθηκαν στον αθλητισμό μέσα στο 2011. Για 35η συνεχόμενη φορά, το Δημαρχείο του Μπιλμπάο σε συνεργασία με την Deia απένειμαν τα βραβεία σε μια εκδήλωση που φέτος φιλοξενήθηκε στο μουσείο Γκούγκενχαϊμ, σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας των Βάσκων.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και ο «δικός μας», Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος τιμήθηκε με την ειδική διάκριση του «πρέσβη του Εουσκάδι», που απονέμεται σε αθλητές ή προπονητές οι οποίοι εργάζονται – και διακρίνονται – εκτός της Χώρας των Βάσκων. «Orgullo de un pueblo» (περηφάνεια ενός λαού) ήταν το μότο της τελετής, που εκφράζει τον θαυμασμό των Βάσκων για τους δικούς τους ανθρώπους που πρωταγωνιστούν στον χώρο του αθλητισμού.

"Πρέσβης των Βάσκων" ο Βαλβέρδε!

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση της Deia παρακολουθούν το ευχαριστήριο μήνυμα του Ερνέστο Βαλβέρδε (Μπιλμπάο, 27-2-2012)

Ο Txingurri δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην τελετή και να παραλάβει το βραβείο του, όμως φρόντισε να ευχαριστήσει την Deia μέσω ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματος που προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνη στην αίθουσα. Ο Βαλβέρδε αναφέρθηκε και στις παλαιότερες βραβεύσεις του, όταν ακόμα ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, μια εκ των οποίων ήταν και του παίκτη με τις περισσότερες τελικές πάσες!

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα του τεχνικού των «ερυθρόλευκων» που προβλήθηκε στην εκδήλωση της Deia (0:34):

« Θέλω να ευχαριστήσω για το βραβείο την Deia, για την τιμή που μου κάνετε και να πω ότι είστε πολύ γενναιόδωροι μαζί μου και με τη δουλειά μου. Δεν είναι η πρώτη φορά που με βραβεύετε, έχει ξαναγίνει κάποιες φορές και στο παρελθόν, από την εποχή ακόμα που έπαιζα ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικά θυμάμαι πως ένα από αυτά ήταν και το κλασικό βραβείο «ultimo pase» (ασίστ) που συνεχίζει να υπάρχει ακόμα και σήμερα. Πρέπει να παραδεχτώ ότι το φετινό βραβείο με ευχαριστεί ιδιαίτερα, επειδή εργάζομαι μακριά από την πατρίδα και κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι πάντοτε ωραίο να σε θυμούνται. Eskerrik asko! (ευχαριστώ στη βασική γλώσσα)».

Πηγή: Deia

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ