ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο οπαδός που "ένωσε" Ατλέτικο και Ντεπορτίβο

Ο οπαδός που "ένωσε" Ατλέτικο και Ντεπορτίβο

Λίγη ώρα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του οπαδού της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ένας φίλος της Ατλέτικο έδειξε στους οπαδούς των Γαλιθιάνων πως όλοι ήταν δίπλα τους σε εκείνη την τραγωδία (video).

Τα θλιβερά επεισόδια που διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στη Μαδρίτη μεταξύ χούλιγκανς της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια άφησαν το μαύρο στίγμα τους, με έναν 43χρονο φίλο των Γαλιθιάνων να πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς όταν οπαδοί των Μαδριλένων τον πέταξαν στο ποτάμι "Μανθανάρες".

Το γεγονός μάλιστα αυτό έκανε βαρύ και ασήκωτο το κλίμα στις εξέδρες του "Βιθέντε Καλδερόν" κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης των δύο ομάδων, με τους εκδρομείς οπαδούς της "Ντέπορ" που φιλοξενούνταν στο πάνω διάζωμα να λαμβάνουν πληροφορίες για το θάνατο του οπαδού και να ξεσπούν με ιαχές "Δολοφόνοι, δολοφόνοι" απευθυνόμενοι στους ομολόγους τους της Ατλέτικο.

Την ώρα πάντως που τα νεύρα ήταν τεντωμένα και οι λεκτικοί διαπληκτισμοί έδιναν και έπαιρναν, ένας φίλαθλος της Ατλέτικο Μαδρίτης προχώρησε σε μία κίνηση που προκάλεσε το καθολικό χειροκρότημα της εξέδρας και από τις δύο πλευρές.

Αφού άφησε τη θέση του, πλησίασε τους φίλους της Ντεπορτίβο και τους εξήγησε πως η απώλεια του οπαδού ήταν κάτι που είχε σκορπίσει θλίψη και ντροπή και στους οπαδούς της Ατλέτικο, ενώ ως "κερασάκι στην τούρτα" στην συγκινητική χειρονομία του ήταν το κασκόλ της Ατλέτικο που πέταξε προς την πλευρά των φιλοξενουμένων οπαδών.

Με ένα και μόνο μήνυμα: πως το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει τους οπαδούς.

Ο οπαδός της Ατλέτικο που κέρδισε τον σεβασμό των οπαδών της Ντεπορτίβο:

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ