ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο βρώμικος (;) Πίνα

Ο βρώμικος (;) Πίνα

Ο Τομάς Πίνα αφού τραυμάτισε άθελά του τον Μπουσκέτς, έκανε ένα πολύ σκληρό τάκλιν στον Νεϊμάρ και αποβλήθηκε. Είναι τελικά τόσο επικίνδυνος και "βρώμικος" παίκτης; (videos)

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μόνο παίκτες που εντυπωσιάζουν με την τεχνική τους ή μόνο παίκτες που δημιουργούν, υπάρχουν και αυτοί που παίζουν για να καταστρέφουν το παιχνίδι του αντιπάλου.

Ένας από αυτούς είναι και ο Τομάς Πίνα, ο 27άχρονος Ισπανός αμυντικός μέσος της Βιγιαρεάλ, ο οποίος έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής στην ρεβάνς του Copa del Rey, στην οποία η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-1 στο "Μαδριγάλ" και προκρίθηκε στον τελικό.

Στο 40ό λεπτό της αναμέτρησης, ο Πίνα, έχοντας ο ίδιος την μπάλα στην κατοχή του στο χώρο του κέντρου, τραυμάτισε τον Σέρτζι Μπουσκέτς, άθελά του, καθώς μόνο αυτό μπορεί να συμπεράνει κάποιος βλέποντας το video.

Ο βρώμικος (;) Πίνα

Ο Μπουσκέτς ήταν αυτός που πήγε να μαρκάρει και να κόψει την πάσα του αντιπάλου του, πάσα που πρόλαβε και έβγαλε ο Πίνα. Εν συνεχεία όμως το πόδι πήγε πάνω στον αστράγαλο του άσου της Μπαρτσελόνα (με τις τάπες), με αποτέλεσμα να τραυματιστεί αρκετά σοβαρά.

Όχι τόσο σοβαρά όσο θα περίμενε κανείς βλέποντας την φάση και τις αντιδράσεις, αλλά αναμένεται να μείνει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες εκτός δράσης, έτσι ίσως χάσει το ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης στις 22 Μαρτίου.

Το απαράδεκτο μαρκάρισμα στον Νεϊμάρ

Ο Πίνα βέβαια δεν έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής του ματς για αυτό, καθώς δεν έφταιγε αυτός για τον τραυματισμό του Μπουσκέτς, αλλά... η κακιά στιγμή.

Ο λόγος που έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν το πολύ σκληρό τάκλιν που έκανε στον Νεϊμάρ, για το οποίο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ακόμη και αν δεν φταις, λίγο νωρίτερα έχεις τραυματίσει έναν από τους καλύτερους αμυντικούς μέσους στον κόσμο, κρίνοντας από τις αντιδράσεις ίσως να τον έχεις τραυματίσει πολύ σοβαρά.

Όμως, χωρίς κανένα λόγο στο 65' κάνεις ένα απαράδεκτό μαρκάρισμα στον Νειμάρ, έναν από τα μεγαλύτερα αστέρια του πλανήτη. Έχει σημασία αν ο αντίπαλος που σκόπιμα χτυπάς είναι αστέρι ή όχι; Δεν έχει, αλλά βλέποντας το μαρκάρισμά του, μόνο οργή μπορεί να σου προκαλέσει.

Χωρίς να υπάρχει καμία ελπίδα για την Βιγιαρεάλ να προκριθεί, χωρίς να έχει πολλές ελπίδες ο Πίνα να πάρει την μπάλα από τον Νεϊμάρ, κάνει τάκλιν από πίσω στον Βραζιλιάνο και κλείνει τα πόδια του σαν ψαλίδι.

Ήθελε να τον χτυπήσει, έκανε το σκληρό φάουλ, πήρε την κόκκινη κάρτα, έσκυψε το κεφάλι και έφυγε για τα αποδυτήρια.

Είναι τόσο βρώμικος παίκτης;

Η αλήθεια είναι πως ο Τομάς Πίνα δεν είναι ο "βρώμικος" παίκτης που οι περισσότεροι θα φαντάζονται μετά το ματς την Μπαρτσελόνα, χωρίς να τον έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν.

Φυσικά παίζει δυνατά, φυσικά χτυπάει όταν... πρέπει τους αντιπάλους, φυσικά παίρνει αρκετές κίτρινες κάρτες.

Όμως, η κόκκινη κάρτα που πήρε για το φάουλ στον Νεϊμάρ είναι μόλις η δεύτερη στην καριέρα του!

Θυμίζουμε πως είναι 27 ετών, έχει παίξει στην Μαγιόρκα (και Μαγιόρκα Β) πριν την Βιγιαρεάλ, ενώ η πρώτη του αποβολή ήταν τον προηγούμενο Δεκέμβρη.

Και σε αυτήν όμως την περίπτωση ήταν πραγματικά ανεξήγητη η κίνησή του, χωρίς λόγο, χωρίς νόημα κανένα. Η Βιγιαρεάλ στο "Μαδριγάλ" προηγείται της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με 3-0, το ματς έχει κριθεί και ο Πίνα μπαίνει στον αγώνα ως αλλαγή στο 76'.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, έχοντας την μπάλα στον χώρο του κέντρου, ανοίγει το κοντρόλ και προσπαθώντας να μην την χάσει από τον Άλεξ Μπεργκαντίνιος, κάνει τάκλιν που θυμίζει... καράτε και τραυματίζει τον αντίπαλό, όντας μάλιστα προκλητικός, χωρίς να προσπαθεί καθόλου να μαζέψει τα πόδια του για να μην χτυπήσει τον Μπεργκαντίνιος.

Μετά το 2:30 η αποβολή...

Μήπως ήθελε να τραυματίσει τον Μπουσκέτς;

Απευθείας κόκκινη είδε και τότε, σε μία φάση που θυμίζει τον τραυματισμό του Μπουσκέτς. Λέτε και σε αυτήν την περίπτωση να κράτησε επίτηδες το πόδι του προτεταμένο για να τραυματίσει τον Μπουσκέτς; Είναι κάτι που ενδεχόμενος δεν θα μάθουμε ποτέ, αλλά πάντως από το video δεν φαίνεται να είναι έτσι.

Όπως και να έχει, όποιο να είναι το μέλλον του Πίνα στο ποδόσφαιρο, αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να κρατήσουμε από το ματς στο "Μαδριγάλ"...

Ο βρώμικος (;) Πίνα
TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ