ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ 3-2

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (C) is congratulated by his teammates Barcelona's midfielder Cesc Fabregas (R) and Barcelona's Malian midfielder Seydou Keita (L) after scoring during the second leg of the Spanish Supercup football match FC Barcelona vs Real Madrid CF on August 17, 2011 at the Camp Nou stadium in Barcelona. Barcelona won the Spanish Supercup 3-2.     AFP PHOTO/ JOSEP LAGO (Photo credit should read JOSEP LAGO/AFP/Getty Images)
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (C) is congratulated by his teammates Barcelona's midfielder Cesc Fabregas (R) and Barcelona's Malian midfielder Seydou Keita (L) after scoring during the second leg of the Spanish Supercup football match FC Barcelona vs Real Madrid CF on August 17, 2011 at the Camp Nou stadium in Barcelona. Barcelona won the Spanish Supercup 3-2. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO (Photo credit should read JOSEP LAGO/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Ρεάλ ήταν καλύτερη και στον δεύτερο τελικό από την Μπάρτσα, όχι όμως από τον Μέσι που με δύο γκολ και μία ασίστ οδήγησε τους Μπλαουγκράνα στο 3-2 και στην κατάκτηση του Supercopa de España!

H αρχή της σεζόν 2011/12 για την Μπαρτσελόνα ξεκίνησε από την... Messi ή αν θέλετε από εκεί που τελείωσε η περσινή: Με ένα τρόπαιο καθώς ο Λίο Μέσι δεν είχε σκοπό να αφήσει το Supercopa de España στην καλύτερη Ρεάλ και με δύο τέρματα και μία ασίστ οδήγησε την ομάδα στη νίκη με 3-2!

Ωστόσο και αυτό το αιώνιο ντέρμπι σημαδεύτηκε από πάρα πολλά νεύρα με αποκορύφωμα την σύρραξη τον δύο πάγκων (μετά το... δολοφονικό τάκλιν του Μαρσέλο στο 94' πάνω στον Φάμπρεγας) που περιελάμβανε και... σφαλιάρα στον Μουρίνιο από άνθρωπο των γηπεδούχων!

Πρώτα βέβαια ο Πορτογάλος του είχε τραβήξει το αυτί!!!

"Μίλησαν" και οι δυο μέχρι το 20'

Το ξεκίνημα στο Καμπ Νόου είχε γκολ στο ίδιο περίπου χρονικά σημείο με το ματς της Κυριακής στο Μπερναμπέου. Μόνο που οι ρόλοι αντιστράφηκαν και το σκορ άνοιξε η Μπάρτσα. Εξαιρετική κάθετη πάσα του Μέσι στον Ινιέστα, αυτός κάνει μοναδικό τελείωμα πάνω από τον Κασίγιας και 1-0!

Η απάντηση δεν άργησε όμως να έρθει από την "βασίλισσα" καθώς ο Ρονάλντο στο 20' από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1!

Βασιλικές ευκαιρίες, μπλαουκράνα γκολ!

Μάλιστα ο Πορτογάλος στο 26' παραλίγο να σκοράρει όταν η βολίδα που έπιασε έξω από την περιοχή βρήκε το δοκάρι, αφού πρώτα την ακούμπησε ο Βαλντές.

Ο Ισπανός πορτιέρο των γηπεδούχων έσωσε και στο 29' την ομάδα του, όταν έδιωξε σε κόρνερ το κοντινό πλασέ του Εζίλ.

Και επειδή αυτός ο πείφημος νόμος του ποδοσφαίρου έπρεπε να επιβεβαιωθεί και στο Καμπ Νόου, η Μπάρτσα στο 45' σκόραρε με τον Μέσι, όπως και στον πρώτο τελικό! Αυτή τη φορά σέρβιρε την ασίστ με... τακουνάκι ο Πικέ.

Υπνος μέχρι το 80'...

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, ο ρυθμός έπεσε αισθητά με την πρώτη καλή φάση να την συναντάμε στο 66' όταν ο Κασίγιας στμάτησε τον Μέσι.

Αμέσως μετά (69') ήρθε η σειρά της Ρεάλ να κάνει αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ για πρώτη φορά στην επανάληψη, με τον Μπενζεμά από ιδανική θέση να σημαδεύει τα... περιστέρια!

Messi rules!

Κάπου εκεί η "βασίλισσα" άρχισε να πιέζει ακόμα περισσότερο την Μπάρτσα που έδειχνε να θέλει απλά να κρατήσει το 2-1. Κάπως έτσι η... αμυντική στάση των παικτών του Γουαρδιόλα τιμωρήθηκε από τον Μπενζεμά στο 82', 2-2!

Στο σημείο εκείνο πέρασε στο παιχνίδι ο Φάμπρεγας, ωστόσο ο νέος μπορεί να είναι ωραίος αλλά το ματς το καθάρισε ο παλιός λίγο πριν πάμε στην παράταση. Στο 88' ο Μέσι έπαιξε το ένα-δύο με τον Αντριάνο και από κοντά με αριστερό βολέ στην κίνηση έκανε το 3-2!

"Δολοφονικό" τάκλιν και... χαμός!

Όμως η ιστορία του αγώνα είχε ένα ακόμα κεφάλαιο να γράψει. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (94') ο Μαρσέλο πήγε να κόψει την μπάλα στον Φάμπρεγας μπροστά στους πάγκους των δύο ομάδων. Αυτός της Μπάρτσα έπεσε να τον "φάει", ο αντίστοιχος της Ρεάλ να τον προστατέψει και το μπαρούτι που μύριζε σε όλο το ματς εξερράγη!

Για τρία λεπτά οι παίκτες και οι άνθρωποι των δύο ομάδων δεν τα έλεγαν σε ιδιαίτερο ήρεμο ύφος! Κάποια στιγμή μάλιστα ο Μουρίνιο έπιασε από το αυτί(!) έναν από τον αντίπαλο πάγκο, με τον συγκεκριμένο τύπο να γυρίζει και να απωθεί αρχικά τον Πορτογάλο, ενώ στη συνέχεια του έδωσε και μία σφαλιάρα!

Η ώρα της αποθέωσης!

Κάποια στιγμή όμως οι... κοκορομαχίες τελείωσαν, το ματς έληξε και οι παίκτες της Μπαρτσελόνα σήκωσαν το Supercopa de España στον ουρανό του Καμπ Νόου. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που η καταλανική ομάδα πήρε το Σούπερ Καπ Ισπανίας κόντρα στην Ρεάλ!

Το φύλλο αγώνα

Μπαρτσελόνα (Γουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Μαστσεράνο, Πικέ, Αμπιντάλ, Τσάβι, Μπουσκέτς (86' Κεϊτά), Ινιέστα, Πέδρο (83' Φάμπρεγας), Μέσι, Βίγια (73' Αντριάνο).

Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Κασίγιας, Ράμος, Κοεντράο, Πέπε, Καρβάλιο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα (46' Μαρσέλο), Ρονάλντο, Ντι Μαρία (64' Ιγκουαΐν), Εζίλ (78' Κακά), Μπενζεμά

Γήπεδο: Καμπ Νόου

Διατητής: Φερνάντεθ Μπορμπαλάν

Σκόρερ: 15' Ινιέστα, 45', 88' Μέσι / 20' Ρονάλντο, 82' Μπενζεμά

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ