ΙΣΠΑΝΙΑ

Για πρώτη φορά στα κόκκινα η Ισπανία

France goalkeeper Hugo Lloris, right, makes a save against Spain's Cesc Fabregas during the Euro 2012 soccer championship quarterfinal match between Spain and France in Donetsk, Ukraine, Saturday, June 23, 2012. (AP Photo/Vadim Ghirda)
France goalkeeper Hugo Lloris, right, makes a save against Spain's Cesc Fabregas during the Euro 2012 soccer championship quarterfinal match between Spain and France in Donetsk, Ukraine, Saturday, June 23, 2012. (AP Photo/Vadim Ghirda) AP

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η εθνική Ισπανίας θα φορέσει κόκκινο σορτσάκι. Με αυτή την αφορμή το Sport24.gr παρουσιάζει την πρώτη εμφάνιση στην ιστορία των Ισπανών, εκείνες με τις οποίες κατέκτησαν τρόπαια, αλλά και φωτογραφίες από την προπόνηση της Δευτέρας.

Ξεχωριστό είναι το σημερινό (26/3) παιχνίδι της Γαλλίας με την Ισπανία όχι μόνο λόγω του βαθμολογικού ενδιαφέροντος αλλά και εξαιτίας της επιλογής της Ισπανίας να φορέσει κόκκινα σορτσάκια.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της "φούρια ρόχα" που θα έχει κατακόκκινη εμφάνιση.

Με αυτή την αφορμή το Sport24.gr παρουσιάζει την πρώτη εμφάνιση των Ισπανών, εκείνες με τις οποίες κατέκτησαν τρόπαια, αλλά και φωτογραφίες από την προπόνηση της Δευτέρας.

Για πρώτη φορά στα κόκκινα η Ισπανία

Φωτογραφία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1920, την πρώτη επίσημη διοργάνωση στην οποία συμμετείχε η Ισπανία, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Παρθενικό παιχνίδι της "φούρια ρόχα" εκείνο με τη Δανία, στο οποίο νίκησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Πατρίθιο. Επική εμφάνιση κάνει ο Θαμόρα, τον οποίο σήκωσαν στα χέρια οι φίλαθλοι. Το σορτσάκι είναι λευκό.

Για πρώτη φορά στα κόκκινα η Ισπανία

Το πρώτο βαρύτιμο τρόπαιο είναι γεγονός. Ο λόγος για το Euro του 1964, στον τελικό του οποίου επιβάλλεται της ΕΣΣΔ με 2-1. Η επίσημη εμφάνιση είναι η κόκκινη φανέλα με το μπλε σορτσάκι.

Για πρώτη φορά στα κόκκινα η Ισπανία

44 χρόνια μετά η αρμάδα του Λουίς Αραγονές κατακτά και πάλι την κορυφή της Ευρώπης. Στον τελικό "θύμα" της είναι η Γερμανία, με τον Φερνάντο Τόρες να είναι ο άνθρωπος που πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Παραμένει κόκκινη η φανέλα και μπλε το σορτσάκι.

Για πρώτη φορά στα κόκκινα η Ισπανία

"Campeones de mundo" τραγουδούν στην Ισπανία το καλοκαίρι του 2010 όταν ο Ίκερ Κασίγιας σηκώνει στον ουρανό της Νότιας Αφρικής το Mundial. Οι αλλαγές την εμφάνιση είναι ανεπαίσθητες, τα χρώματα παραμένουν ίδια.

Για πρώτη φορά στα κόκκινα η Ισπανία

Η πρώτη ομάδα που κατακτά τρεις συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις γίνεται η Ισπανία, όταν στο Euro του 2012 νικά στον τελικό την Ιταλία με 4-0. Δεν υπάρχουν αλλαγές στην εμφάνιση επί της ουσίας.

Όπως γίνεται αντιληπτό το κόκκινο και το μπλε ήταν ανέκαθεν τα χρώματα της Ισπανίας με τις εξαιρέσεις να είναι ελάχιστες. Το 1921/22 η "φούρια ρόχα" είχε άσπρη φανέλα, όπως και τη διετία 1936-38. Στη συνέχεια και μέχρι το 1947 όλη η εμφάνιση ήταν μπλε, ενώ άσπρο σορτσάκι έχουν φορέσει παίκτες της Ισπανίας και στο Mundial του 1978 κόντρα στη Σουηδία, όπως και σ' εκείνο του 1990 κόντρα στην Ουρουγουάη.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι πως μέχρι και στην προπόνηση της Δευτέρας οι παίκτες της Ισπανίας φορούσαν μπλε σορτσάκια, προκειμένου να γίνει η πρεμιέρα σε επίσημο αγώνα.

Entrenamiento de España en Saint Dennis. En la imagen, los jugadores de España se retiran del campo. 

Spain national team training session. In this picture, Spain players leave the field.
Entrenamiento de España en Saint Dennis. En la imagen, los jugadores de España se retiran del campo. Spain national team training session. In this picture, Spain players leave the field. ENTRENAMIENTO DE ESPANA EN SAINT DENNIS. EN LA IMAGEN, LOS JUGADORES DE ESPANA SE RETIRAN DEL CAMPO. SPAIN NATIONAL TEAM TRAINING SESSION. IN THIS PICTURE, SPAIN PLAYERS LEAVE THE FIELD.

Καλό είναι το κλίμα στη χθεσινή προπόνηση της Ισπανίας, όπως αποτυπώνεται και στη φωτογραφία.

Entrenamiento de España en Saint Dennis. En la imagen, Del Bosque. 

Spain national team training session. In this picture, Del Bosque.
Entrenamiento de España en Saint Dennis. En la imagen, Del Bosque. Spain national team training session. In this picture, Del Bosque. ENTRENAMIENTO DE ESPANA EN SAINT DENNIS. EN LA IMAGEN, DEL BOSQUE. SPAIN NATIONAL TEAM TRAINING SESSION. IN THIS PICTURE, DEL BOSQUE.

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε κάνει κόλπα με την μπάλα στην προπόνηση της Δευτέρας, ενώ από μπροστά του περνάει ο Τσάμπι Αλόνσο.

Pedro y Sergio Ramos durante la rueda de prensa. 

Pedro and Sergio Ramos during the press conference.
Pedro y Sergio Ramos durante la rueda de prensa. Pedro and Sergio Ramos during the press conference. PEDRO Y SERGIO RAMOS DURANTE LA RUEDA DE PRENSA. PEDRO AND SERGIO RAMOS DURING THE PRESS CONFERENCE.

Πέδρο Ροντρίγκεθ και Σέρχιο Ράμος δίνουν το παρών στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τη Γαλλία.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ