ΙΣΠΑΝΙΑ

Έργα και ημέρες του Φλορεντίνο Πέρεθ στη Ρεάλ

MD88. Madrid, 20/09/05.- El presidente del Real Madrid, Florentino Pérez, durante la rueda de prensa que ha ofrecido esta tarde en las instalaciones del estadio Santiago Bernabéu, en la que ha confirmado que el Real Madrid ha decidido no impugnar el partido que el pasado domingo perdió ante el Espanyol en Montjuic (1-0). EFE/Angel Díaz
MD88. Madrid, 20/09/05.- El presidente del Real Madrid, Florentino Pérez, durante la rueda de prensa que ha ofrecido esta tarde en las instalaciones del estadio Santiago Bernabéu, en la que ha confirmado que el Real Madrid ha decidido no impugnar el partido que el pasado domingo perdió ante el Espanyol en Montjuic (1-0). EFE/Angel Díaz EFE

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ συμπλήρωσε δέκα χρόνια στον προεδρικό θώκο της Ρεάλ Μαδρίτης ξοδεύοντας 860.000.000 ευρώ για μεταγραφές. Αποτέλεσμα; Μόλις ένα Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο "ισχυρός άνδρας" των "μερένγκες" στα 10 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του ιστορικού συλλόγου χρειάστηκε να λάβει ουκ ολίγες σημαντικές αποφάσεις.

Δαπάνησε 860.000.000 ευρώ προκειμένου να δει την Ρεάλ στην κορυφή της Ευρώπης, έφερε τον κορυφαίο προπονητή του κόσμου στη Μαδρίτη ωστόσο τα αποτελέσματα δεν τον δικαίωσαν.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο στην τριετία που κάθισε στον πάγκο των Καστιγιάνων απέτυχε να οδηγήσει την Ρεάλ Μαδρίτης στην γη της επαγγελίας.

Η αντικατάσταση του κρίθηκε επιβεβλημένη. Με τον Πέρεθ στην προεδρία η Ρεάλ Μαδρίτη πανηγύρισε την κατάκτηση 10 τίτλων που αναλογούν βάσει των χρημάτων που ξόδεψε ο 66χρονος πολιτικός μηχανικός σε 86.000.000 ευρώ. Ποσό μάλλον υπέρογκο.

Η Ρεάλ έφτασε στην κορυφή του Τσάμπιονς Λιγκ μόλις μία φορά, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 Κύπελλο Ισπανιας, 3 Σούπερ Καπ, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Σχεδόν ισάριθμα με τα τρόπαια, ήταν και οι προπονητές που προσέλαβε ο Πέρεθ όλα αυτά τα χρόνια. Από το καλοκαίρι του 2000 όταν ανέλαβε για πρώτη φορά στην πιο πετυχημένη περίοδο του με τον Ντελ Μπόσκε στον πάγκο άλλαξε οχτώ τεχνικούς.

Στην πρώτη του χρονιά ξόδεψε 120.000.000 ευρώ σε μεταγραφές φέρνοντας μεταξύ άλλων τον Φίγκο από την Μπαρτσελόνα.

Ακολούθησαν Ζιντάν, Ρονάλντο και Μπέκαμ τα επόμενα τρία χρόνια. Ο τελευταίος αφίχθη στη Μαδρίτη το καλοκαίρι του 2004 όταν ο Κάρλος Κεϊρόζ αντικατέστησε τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Με τον Πορτογάλο κατέκτησε το ισπανικό Σούπερ Καπ. Ήταν η τελευταία επιτυχία προτού αναλάβει ο Μουρίνιο. Ο "Special One" οδήγησε την "βασίλισσα" τον Απρίλιο του 2011 στο Κύπελλο Ισπανίας.

Μέρος των 400.000.000 ευρώ δαπανήθηκαν στην δεύτερη θητεία του Πέρεθ στη Ρεάλ Μαδρίτης και ιδιαίτερα την τελευταία διετία.

Από το 2009 μεταξύ άλλων ήρθαν στην ισπανική ομάδα ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά, Τσάμπι Αλόνσο, Κακά δίχως όμως η παρουσία τους να συνδυαστεί με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Aξίζει να σημειωθεί ότι στις 30 πιο ακριβές μεταγραφές επί προεδρίας Πέρεθ συμπεριλαμβάνεται και ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία (29η θέση) για τον οποίο δαπανήθηκαν το 2005 περίπου 2.700.000 ευρώ για να αποκτηθεί από την Οσασούνα.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ