ΙΣΠΑΝΙΑ

David Villa vs FC Barcelona

David Villa vs FC Barcelona

Ο Νταβίδ Βίγια αντιμετωπίζει απόψε στο ισπανικό Σούπερ Καπ τη Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά ως αντίπαλος ύστερα από τρία χρόνια. Διαβάστε στο Sport24.gr πόσες φορές έχει σκοράρει ο «Guaje» στο παρελθόν εναντίον της Μπάρσα με Σαραγόσα και Βαλένθια και δείτε τις κορυφαίες στιγμές του την τριετία που φόρεσε τα «μπλαουγκράνα» (φωτογραφίες & videos)

Ο Νταβίδ Βίγια θα παίξει απόψε με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης εναντίον της πρώην ομάδας του στον πρώτο τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ.

Διαβάστε στο Sport24.gr το παρελθόν του Βίγια απέναντι στη Μπαρτσελόνα, αλλά και τις μεγάλες στιγμές που έζησε φορώντας τα «μπλαουγκράνα».

Η μετακίνηση του Νταβίδ Βίγια από τη Μπαρτσελόνα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, υπήρξε μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις της φετινής μεταγραφικής περιόδου στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Ο «Guaje» (το παιδί), όπως είναι το παρατσούκλι του στην Ισπανία, αποφάσισε να αφήσει τη Βαρκελώνη και να συνεχίσει την καριέρα του στην πρωτεύουσα, φορώντας τη φανέλα των «κολτσονέρος». Στις 8 Ιουλίου ανακοινώθηκε επίσημα η συμφωνία, η οποία θα αποφέρει 5.1 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της Μπάρσα, ενώ οι Καταλανοί διατηρούν το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη σε περίπτωση μελλοντικής πώλησής του από την Ατλέτικο.

Ο Βίγια θα είναι ο αντικαταστάτης του Ρανταμέλ Φαλκάο, ο οποίος αυτό το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στην γαλλική Μονακό. Οι φίλοι της Ατλέτικο υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον ερχομό του αρχισκόρερ της «furia roja» στην ομάδα τους και στην επίσημη παρουσίασή του στο «Βιθέντε Κλαντερόν», χρειάστηκε κατ’ επανάληψη η επέμβαση της αστυνομίας για να ελέγξει τις εκδηλώσεις λατρείας από αρκετούς φίλαθλους προς τον νέο αστέρα της επίθεσης των «ροχιμπλκάνκος». Μετά από μια τριετία στη Μπαρτσελόνα, γεμάτη από τίτλους, χαρές αλλά και δύσκολες στιγμές, ο Βίγια θα βρεθεί σήμερα για πρώτη φορά ως αντίπαλος απέναντι στην παλιά του ομάδα.

David Villa vs FC Barcelona

Η επίσημη παρουσίαση του Νταβίδ Βίγια από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν» (15/7/2013)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, ως κυπελλούχος της περσινής περιόδου, φιλοξενεί απόψε τα μεσάνυχτα (21/8) στο γήπεδό της την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα για τον πρώτο αγώνα του ισπανικού Σούπερ Καπ. Ο «Guaje», μια εβδομάδα αργότερα, στις 28 Αυγούστου, θα ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή των «κολτσονέρος» στο «Καμπ Νόου» για το επαναληπτικό ματς της διοργάνωσης και αναμένεται να αποθεωθεί από τους «μπλαουγκράνα», αφού είναι γνωστό το πόσο αγαπητός υπήρξε στις τάξεις των φίλων της Μπάρσα, η μεγάλη μερίδα των οποίων ήθελε να τον δει να συνεχίζει στην ομάδα της Καταλονίας.

Στο σημερινό κείμενο θα θυμηθούμε τί έχει κάνει ο Βίγια στο παρελθόν απέναντι στη Μπαρτσελόνα, ως παίκτης πρώτα της Σαραγόσα (2003/05) και στη συνέχεια της Βαλένθια (2005/10), ενώ θα κλείσουμε με τις σημαντικότερες στιγμές του στην τριετία που φόρεσε τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» (2010/13). Όλα αυτά με 24 φωτογραφικά κλικ, 12 για τον Βίγα εναντίον της Μπάρσα και άλλα 12 για τον Βίγια της Μπάρσα. Ξεκινάμε λοιπόν, πηγαίνοντας ακριβώς μια δεκαετία πίσω, το καλοκαίρι του 2003, τότε που ο «Guaje» άφηνε την αγαπημένη του Σπόρτινγκ Χιχόν και την Segunda División για να πάει στη Σαραγόσα και να κάνει την πρώτη του γνωριμία με την Primera.

Α. VILLA VS FC BARCELONA (2003-2010)

David Villa vs FC Barcelona

1. Μετά από 13 χρόνια στην Σπόρτινγκ Χιχόν (11 στις ακαδημίες και 2 στην πρώτη ομάδα), ο Βίγια μεταγράφηκε στη νεοφώτιστη Σαραγόσα το καλοκαίρι του 2003 έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ. Στην παρθενική του σεζόν (2003/04) στην Πριμέρα πέτυχε το πρώτο του τέρμα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όχι όμως στο πρωτάθλημα, αλλά στο Κύπελλο. Στις 22 Ιανουαρίου του 2004 οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στο «Καμπ Νόου» για το πρώτο ματς των προημιτελικών του Copa del Rey. Ο Βίγια σκόραρε στο 74’ από το σημείο του πέναλτι, η Σαραγόσα κέρδισε 0-1 και με την ισοπαλία 1-1 στη «Ρομαρέδα» λίγες μέρες αργότερα, πήρε την πρόκριση, έφτασε μέχρι τον τελικό και κέρδισε το 8ο Κύπελλο της ιστορίας της απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (3-2 στην παράταση με τα γκολ των Ντάνι Γκαρθία Λάρα, Βίγια και Γκαλέτι)! Εδώ βλέπουμε τον Βίγια να πανηγυρίζει το γκολ-πέναλτι (22/1/2004).

David Villa vs FC Barcelona

2. Λίγους μήνες αργότερα, στη δεύτερη σεζόν με τη φανέλα της Σαραγόσα (2004/05), ο Βίγια σκόραρε απέναντι στη Μπαρτσελόνα και πάλι στο «Καμπ Νόου», αλλά αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα. Ήταν η 4η αγωνιστική και ο «Guaje» πέτυχε το 0-1 στο 14’ της συνάντησης. Στη συνέχεια βέβαια, οι «μπλαουγκράνα» πέτυχαν 4 τέρματα και κέρδισαν 4-1. Εδώ ο Βίγια πανηγυρίζει το γκολ του μαζί με τον Κάνι (23/9/2004).

David Villa vs FC Barcelona

3. Το καλοκαίρι του 2005, μετά από δυο επιτυχημένες σεζόν στη Σαραγόσα (32 γκολ σε 73 συμμετοχές), ο Βίγια πήρε μεταγραφή στη Βαλένθια (12 εκ. ευρώ). Στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος εκείνης της περιόδου (2005/06), η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε τους «τσε» στο «Καμπ Νόου» και ο Βίγια σκόραρε δις στο τελικό 2-2. Εδώ τον βλέπουμε να πανηγυρίζει το πρώτο από τα δυο τέρματά του (21/9/2005).

David Villa vs FC Barcelona

4. Στην ίδια σεζόν (2005/06), στο ματς του δεύτερου γύρου, ήταν η σειρά της Βαλένθια να υποδεχτεί τους «μπλαουγκράνα» στο «Μεστάγια». Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο της συνάντησης, ο Βίγια άνοιξε το σκορ και το 1-0 παρέμεινε μέχρι τη λήξη του αγώνα, δίνοντας μια μεγάλη νίκη στους γηπεδούχους. Αυτό ήταν το μοναδικό τέρμα που έχει σημειώσει ο Βίγια εναντίον της Μπαρτσελόνα μακριά από το «Καμπ Νόου»! Εδώ τον βλέπουμε να πανηγυρίζει μετά την επίτευξη του γκολ (12/2/2006).

David Villa vs FC Barcelona

5. Στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν (2006/07), είχαμε και πάλι το ίδιο σενάριο. Τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε τη Βαλένθια στο «Καμπ Νόου». Ο Βίγια πέτυχε στο 16’ το 0-1, ο Ινιέστα ισοφάρισε αργότερα σε 1-1 και οι «νυχτερίδες» έφυγαν με τον πολύτιμο βαθμό. Εδώ βλέπουμε τον Βίγια να σουτάρει στην εστία του Βαλντές και τον Τζιανλούκα Τζαμπρότα να προσπαθεί να διώξει με προβολή (24/9/2006).

David Villa vs FC Barcelona

6. Χρειάστηκε να περάσει περίπου ενάμιση χρόνος για να ξαναβρεί δίχτυα ο Βίγια απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Αυτή τη φορά το γκολ ήρθε σε αγώνα Κυπέλλου και πάλι μέσα στο «Καμπ Νόου». Ήταν ο πρώτος ημιτελικός του Copa del Rey της περιόδου 2007/08 και ο «Guaje» έβαλε τη Βαλένθια μπροστά στο σκορ στο 69’ της συνάντησης. Ο Τσάβι ισοφάρισε 1-1 στις καθυστερήσεις, όμως στον επαναληπτικό οι «νυχτερίδες» κέρδισαν 3-2, πήραν την πρόκριση και στον τελικό νίκησαν 3-1 τη Χετάφε κατακτώντας έτσι το 7ο Κύπελλο της ιστορίας τους. Εδώ ο Βίγια πανηγυρίζει το 0-1 μέσα στο «Καμπ Νόου» (27/2/2008).

David Villa vs FC Barcelona

7. Το γκολ του Βίγια μέσα στο «Καμπ Νόου» για τον ημιτελικό του Κυπέλλου (27/2/2008), ήταν το έβδομο σε δέκα παιχνίδια! Δύο με τη Σαραγόσα και πέντε με τη Βαλένθια, με τα 6 από αυτά να έχουν σημειωθεί μέσα στην έδρα των «μπλαουγκράνα»! Από εκεί και μετά, μέχρι το καλοκαίρι του 2010, όταν ο «Guaje» πήρε μεταγραφή στον σύλλογο της Καταλονίας, δεν πέτυχε άλλο τέρμα απέναντι στη Μπάρτσα. Όμως από το 2003 μέχρι και το 2008 ήταν ο «κακός δαίμονάς» της. Εδώ τον βλέπουμε να πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του το 0-1 του Κυπέλλου, το έβδομο και τελευταίο γκολ που έχει πετύχει μέχρι σήμερα εναντίον των Καταλανών (27/2/2008).

David Villa vs FC Barcelona

8. Μονομαχία Βίγια και Πουγιόλ από αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ Βαλένθια και Μπαρτσελόνα στο «Μεστάγια» (18/2/2007).

David Villa vs FC Barcelona

9. Με τον ερχομό του Γουαρδιόλα στον πάγκο της πρώτης ομάδας των «μπλαουγκράνα» το καλοκαίρι του 2008 και τη «γέννηση» της Pep Team, η Βαλένθια πέτυχε μόλις 2 γκολ στους 4 αγώνες της με τους «μπλαουγκράνα» στις σεζόν 2008/09 & 2009/10. Εδώ ο Βίγια προσπαθεί να σκοράρει απέναντι στον Βαλντές χρησιμοποιώντας το χέρι του (6/12/2008).

David Villa vs FC Barcelona

10. Βίγια και Ινιέστα ανταλλάσσουν φανέλες μετά τη λήξη του παιχνιδιού Βαλένθια-Μπαρτσελόνα (2-2) στο «Μεστάγια» (25/4/2009).

David Villa vs FC Barcelona

11. Το καλοκαίρι του 2009, όταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ τίναζε τη μπάνκα στον αέρα αγοράζοντας τους Κριστιάνο και Κακά, η ισπανική Marca κυκλοφόρησε στις 13 Ιουνίου με αυτό το πρωτοσέλιδο. Σε μια από τις μεγάλες «γκάφες» της, η μαδριλένικη εφημερίδα ανακοίνωνε τη μεταγραφή του Βίγια από τη Βαλένθια στη Ρεάλ, τοποθετώντας τη λέξη «fichado» (κλεισμένος) πάνω στον «Guaje», τον οποίο είχε ντύσει με τη φανέλα των «μερένγκες». Πρόσθετε μάλιστα στον υπότιτλο ότι την προηγούμενη μέρα οι δυο πλευρές είχαν ολοκληρώσει όλες τις λεπτομέρειες της μετακίνησης του επιθετικού. Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες! (13/6/2009).

David Villa vs FC Barcelona

12. Ο Βίγια παρακολουθεί τη συνάντηση Μπαρτσελόνα-Βαλένθια από την εξέδρα των επισήμων του «Καμπ Νόου». Οι φήμες ότι οι «μπλαουγκράνα» τον είχαν στη λίστα τους, είχαν ήδη ξεκινήσει (14/3/2010).

B. Ο ΒΙΓΙΑ ΣΤΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (2010-2013)

David Villa vs FC Barcelona

13. Στις 19 Μαΐου του 2010 η Βαλένθια έφτασε σε συμφωνία με τη Μπαρτσελόνα για την παραχώρηση του Βίγια έναντι του ποσού των 40 εκατομμυρίων ευρώ. Δυο μέρες αργότερα, ο «Guaje» παρουσιάστηκε επίσημα από τη διοίκηση των «μπλαουγκράνα». Εδώ, ο Βίγια μαζί με τον τότε πρόεδρο Τζουάν Λαπόρτα και τον Τσίκι Μπεγκιριστάιν (21/5/2010).

David Villa vs FC Barcelona

14. Αμέσως μετά την υπογραφή του 4ετούς συμβολαίου, ο Βίγια παρουσιάστηκε και στο «Καμπ Νόου», μπροστά σε 35.000 περίπου φίλαθλους που είχαν μαζευτεί εκεί για να αποθεώσουν το καινούργιο απόκτημα της ομάδας. Αυτή ήταν η εικόνα των κερκίδων του γηπέδου της Μπαρτσελόνα εκείνη την ημέρα (21/5/2010).

David Villa vs FC Barcelona

15. Στις 29 Αυγούστου ο Βίγια έκανε το ντεμπούτο του στην ισπανική Λίγκα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Ράθινγκ του Σανταντέρ. Πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του στο τελικό 3-0. Εδώ τον βλέπουμε να πανηγυρίζει εκείνο το τέρμα μαζί με τους συμπαίκτες του (29/8/2010).

David Villa vs FC Barcelona

16. Δυο εβδομάδες αργότερα, ο Βίγια σκόραρε και στο ντεμπούτο του με τη Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο τελικό 5-1 επί του Παναθηναϊκού. Εδώ πανηγυρίζει εκείνο το τέρμα μαζί με τον Μέσι (14/9/2010).

David Villa vs FC Barcelona

17. Το πρώτο clásico του Βίγια ήταν και το πρώτο για τον Ζοζέ Μουρίνιο. Στο αξέχαστο 5-0 ο «Guaje» πέτυχε δυο τέρματα, έδωσε μια ασίστ και αποθεώθηκε από την κερκίδα του «Καμπ Νόου». Εδώ σε μια επιθετική του προσπάθεια από εκείνο το παιχνίδι (29/11/2010).

David Villa vs FC Barcelona

18. Και πάλι από το 5-0, ο Βίγια πανηγυρίζει το δεύτερο τέρμα του (και τέταρτο της ομάδας του) στην ονειρική εκείνη βραδιά για τους «μπλαουγκράνα» (29/11/2010).

David Villa vs FC Barcelona

19. Ξεχωριστά ήταν όλα τα παιχνίδια στα οποία ο Βίγια αντιμετώπιζε την Σπόρτινγκ Χιχόν, την ομάδα της πατρίδας του, εκεί όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Ποτέ δεν έχει πανηγυρίσει δικό του γκολ εναντίον της μεγάλης του αγάπης. Εδώ σε μια επιθετική προσπάθεια στην περιοχή της Σπόρτινγκ, στο πρώτο ματς που την αντιμετώπισε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα μέσα στο «Καμπ Νόου», πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της συνάντησης (22/9/2010).

David Villa vs FC Barcelona

20. Στις 28 Μαΐου του 2011 ο Βίγια έζησε μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές βραδιές της καριέρας του, κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ. Πέτυχε ένα υπέροχο γκολ σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του (3-1) απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εδώ με το τρόπαιο μετά τη λήξη του αγώνα στο Γουέμπλεϊ (28/5/2011).

David Villa vs FC Barcelona

21. Στις 15 Δεκεμβρίου του 2011, στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Αλ Σαντ για το Μουντιάλ Συλλόγων στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, ο Βίγια υπέστη κάταγμα κνήμης χάνοντας όλη την υπόλοιπη σεζόν αλλά και το EURO του 2012. Ήταν η πιο άτυχη στιγμή της καριέρας του και η αρχή του τέλους της παρουσίας του στη Μπαρτσελόνα. Εδώ κατά την άφιξή του από την Ιαπωνία, στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης (16/12/2011).

David Villa vs FC Barcelona

22. Οκτώ μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, ο Βίγια επανήλθε στην ενεργό δράση την πρώτη αγωνιστική της σεζόν 2012/13, απέναντι στη Ρεάλ Σοθιεδάδ. Πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στη θέση του Πέδρο και λίγα λεπτά αργότερα πέτυχε το πέμπτο τέρμα των «μπλαουγκράνα» στο τελικό 5-1, γνωρίζοντας πραγματική αποθέωση από τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα. Εδώ πανηγυρίζει την επιστροφή του στα γκολ με μια αφιέρωση στην οικογένειά του. «Χωρίς εσάς θα ήταν αδύνατο», γράφει η μπλούζα, ενώ στη φωτογραφία φαίνονται η σύζυγός του και οι δυο του κόρες (19/8/2012).

David Villa vs FC Barcelona

23. Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν, ειδικά την τελευταία χρονιά, για τη σχέση του με τον Μέσι. Οι μαδριλένικες κυρίως εφημερίδες «επέμειναν» σε κάποια βίντεο από αγώνες της Μπαρτσελόνα, όπου ο Αργεντίνος φώναζε στον Βίγια, ζητώντας τη μπάλα σε φάσεις κυρίως μπροστά στις αντίπαλες εστίες. Φυσιολογικά πράγματα πάνω στην ένταση των παιχνιδιών. Όσο και να «φώναζαν» Marca και As, οι σχέσεις του Αργεντίνου με τον Ισπανό υπήρξαν πάντοτε εγκάρδιες.

David Villa vs FC Barcelona

24. Η τελευταία μεγάλη εμφάνισή του με τη Μπαρτσελόνα ήρθε φέτος στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, στη μεγάλη ανατροπή επί της Μίλαν. Ο Βίγια πέτυχε το καθοριστικό τρίτο γκολ που έδινε πλέον σκορ πρόκρισης στους «μπλαουγκράνα», ενώ στα προημιτελικά ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ στον Πέδρο για να ισοφαρίσει την Παρί και να δώσει το εισιτήριο για τον ημιτελικό στους Καταλανούς. Εδώ ο Βίγια πλασάρει στην εστία της Μίλαν, ενώ ο Φιλίπ Μεξές προσπαθεί να τον σταματήσει (12/3/2013).

Πηγές: As, Marca, lfp.es, Mundo Deportivo, Superdeporte, Estadio Deportivo

Βίντεο: Τα 48 γκολ που πέτυχε ο Νταβίδ Βίγια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις στις 116 του συμμετοχές.

Βίντεο: Το πρώτο γκολ του Βίγια επί της Μπαρτσελόνα με τη φανέλα της Σαραγόσα στο 1:45 (22/1/2004)

Βίντεο: Το δεύτερο γκολ του Βίγια επί της Μπαρτσελόνα με τη φανέλα της Σαραγόσα στο 0:43 (23/9/2004)

Βίντεο: Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 2-2, το δεύτερο γκολ του Βίγια στο ματς (21/9/2005)

Βίντεο: Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 1-0, το μοναδικό από τα 7 γκολ που έχει πετύχει ο Βίγια απέναντι στους "μπλαουγκράνα" μακριά από το "Καμπ Νόου" (12/2/2006)

Βίντεο: Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 1-1 (24/9/2006)

Βίντεο: Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 1-1, το τελευταίο από τα 7 γκολ που έχει πετύχει ο Βίγια στο παρελθόν απέναντι στη Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του ισπανικού Κυπέλλου (27/2/2008)

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ