LA LIGA

Χρέη 767 εκ. ευρώ για Ρεάλ, Μπαρτσελόνα

Χρέη 767 εκ. ευρώ για Ρεάλ, Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μπαρτσελόνα

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε το συνολικό χρέος των ομάδων της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στην Ισπανία. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα κατέχουν το 27.8% του συνόλου.

Οι αριθμοί προκαλούν ίλιγγο, αφού στο σύνολο τους οι ομάδες που αγωνίστηκαν στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία της La Liga τη σεζόν 2013-2014, είχαν χρέη 2.757 δις ευρώ.

Από αυτά τα 767 εκ. ευρώ αφορούν τους δυο κορυφαίους συλλόγους στο ισπανικό ποδόσφαιρο και αναφερόμαστε στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης (ή αλλιώς το 27.8% του χρέους).

Βέβαια η αλήθεια είναι πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα δυο χρόνια. Το χρέος μειώθηκε από τα 3.315 δις ευρώ στα 2.757, ενώ αρκετές ομάδες έχουν μπει σε ειδικό καθεστώς διαχείρισης.

Επίσης παρά την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, το ποσό που λαμβάνουν οι σύλλογοι από τα τηλεοπτικά δικαιώματα έχει αυξηθεί ( πήγε στα 844 εκ. ευρώ), με τις Μπαρτσελόνα - Ρεάλ φυσικά να λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος.

Κλείνοντας να πούμε πως ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πιστεύει πως μέχρι το 2017 το χρέος θα μειωθεί στα 2 δις ευρώ, δίνοντας μεγάλη οικονομική ανάσα στους συλλόγους.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ