LA LIGA

Βαρομετρικό χαμηλό στην Πριμέρα!

Βαρομετρικό χαμηλό στην Πριμέρα!

Οι περισσότεροι αγώνες της Ισπανίας διεξήχθησαν σε θερμοκρασίες... Σιβηρίας, ενώ δεν έλειψαν και τα χιόνια! Το τσουχτερό έως ανυπόφορο κρύο ανάγκασε φίλαθλους και παίκτες να πάρουν πρόσθετα μέτρα προστασίας. Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες από τις παγωμένες κερκίδες της Πριμέρα Ντιβισιόν! (φωτογραφίες)

Τσουχτερό κρύο και χιόνια, αυτό ήταν το σκηνικό στα περισσότερα παιχνίδια της Ισπανίας το Σαββατοκύριακο.

Δείτε στο Sport24.gr φωτογραφίες από τους πάγκους και τις κερκίδες των γηπέδων της Πριμέρα Ντιβισιόν!

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη την Ευρώπη, δεν άφησαν ανεπηρέαστη την αγωνιστική του Σαββατοκύριακου στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Τα περισσότερα ματς διεξήχθησαν με τσουχτερό κρύο και θερμοκρασίες υπό το μηδέν, χιόνια σε κάποιες περιπτώσεις και οδηγίες από τις ομάδες προς τους φιλάθλους για τον απαραίτητο «εξοπλισμό» στις κερκίδες.

Βαρομετρικό χαμηλό στην Πριμέρα!

Φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα στην κερκίδα του Καμπ Νόου (4-2-2012)

Στη Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε το βράδυ του Σαββάτου τη Ρεάλ Σοθιεδάδ με θερμοκρασίες που κυμαίνονταν ανάμεσα στους 0 και τους -4 βαθμούς, ενώ από την Πέμπτη η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα της οδηγίες προς τους «γενναίους» που θα προσέρχονταν στο «Καμπ Νόου» για να παρακολουθήσουν τον αγώνα από την κερκίδα!

Βαρομετρικό χαμηλό στην Πριμέρα!

Φίλαθλος της Ρεάλ Σοθιεδάδ στο Καμπ Νόου (4-2-2012)

«Ελάτε να υποστηρίξετε την ομάδα μας, αλλά μην ξεχάσετε ότι η κουβέρτα (!) θα είναι απολύτως απαραίτητη. Προστατέψτε το πρόσωπό σας, ντυθείτε με πολλά ζεστά ρούχα και μην ξεχάσετε τα γάντια, το κασκόλ και τον σκούφο. Να προσέχετε όχι μόνο το παιχνίδι, αλλά και όσους βρίσκονται δίπλα σας και ανήκουν στις ευπαθείς κατηγορίες, κυρίως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους», ήταν μερικές από τις οδηγίες.

Βαρομετρικό χαμηλό στην Πριμέρα!

Τσάβι και Μπουσκέτς στον πάγκο της Μπαρτσελόνα (4-2-2012)

Η Μπαρτσελόνα μάλιστα συμβούλευσε τους φίλαθλους να αποφύγουν τη μετακίνησή τους προς το γήπεδο με αυτοκίνητο, παραθέτοντας ένα ολόκληρο κατεβατό με πρόσθετες οδηγίες για το τί θα έπρεπε να κάνουν στην περίπτωση που αποφάσιζαν να χρησιμοποιήσουν το Ι.Χ. τους. Παρά το γεγονός ότι πριν δυο χρόνια το χιόνι είχε καλύψει όλη τη Βαρκελώνη, οι «μπλαουγκράνα» προειδοποίησαν τον κόσμο ότι το σαββατιάτικο παιχνίδι θα ήταν με διαφορά το πιο παγωμένο του 21ου αιώνα!

Βαρομετρικό χαμηλό στην Πριμέρα!

Ο πάγκος της Ρεάλ στο ματς με την Χετάφε (4-2-2012)

Λίγες ώρες νωρίτερα, στο προάστιο της Μαδρίτης, Χετάφε, η τοπική ομάδα αντιμετώπισε τη Ρεάλ σε ανάλογες συνθήκες. Η θερμοκρασία ήταν σταθερά κάτω από τους 0 βαθμούς, ενώ προς το τέλος του αγώνα έφτασε μέχρι τους -5. Τα πράγματα στο «Coliseum Alfonso Pérez» ήταν πολύ χειρότερα από το «Καμπ Νόου», αφού το γήπεδο της Χετάφε, που είναι ανοιχτό στις γωνίες του και διαθέτει μόλις ένα διάζωμα, βρίσκεται απόλυτα εκτεθειμένο στον αέρα.

Βαρομετρικό χαμηλό στην Πριμέρα!

Ο πιτσιρικάς κυριολεκτικά εξαφανισμένος μέσα στην κουβέρτα! (Χετάφε, 4-2-2012)

Η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της Χετάφε, Λουθ Μονθόν, σχολίασε μετά το τέλος του ματς στους δημοσιογράφους: «Αν σήμερα δεν παίζαμε με αντίπαλο κάποιον από τους δυο πρωτοπόρους, το γήπεδο θα ήταν άδειο»! Χαρακτηριστικές ήταν πάντως και οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον αθλητικό Τύπο της ισπανικής πρωτεύουσας, από την προπόνηση της Ρεάλ την παραμονή του αγώνα στο Βαλντεμπέμπας.

Βαρομετρικό χαμηλό στην Πριμέρα!

Ο πάγκος της Χετάφε (4-2-2012)

Όλοι οι παίκτες βγήκαν για προθέρμανση φορώντας σκουφιά που κάλυπταν κεφάλι και πρόσωπο, με τους παριστάμενους ρεπόρτερ να προσπαθούν να αναγνωρίσουν τους «μερένγκες» είτε από τη σωματοδομή τους, είτε από τα παπούτσια τους! Και αν οι δυο μεγάλες πόλεις της Ισπανίας την «έβγαλαν καθαρή» μόνο με το κρύο, στη Μαγιόρκα οι υπεύθυνοι του σταδίου είχαν έναν πρόσθετο πονοκέφαλο, αφού το πρωί του Σαββάτου, το «Iberostar Estadio» ήταν στρωμένο με χιόνι.

Βαρομετρικό χαμηλό στην Πριμέρα!

Υπάλληλοι της Μαγιόρκα καθαρίζουν τον αγωνιστικό χώρο από το χιόνι (4-2-2012)

Οι πολύωρες προσπάθειες των υπαλλήλων του γηπέδου σε συνδυασμό με τα υπόγεια συστήματα που διαθέτει ο αγωνιστικός χώρος για την απορρόφηση των υδάτων, έφεραν αποτέλεσμα και έτσι μπόρεσε να διεξαχθεί η συνάντηση των «νησιωτών» με την Μπέτις. Και εκεί πάντως η θερμοκρασία δεν έφτασε σε θετικό πρόσημο, με τους θεατές να παίζουν χιονοπόλεμο για αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει το ματς έξω από το στάδιο.

Βαρομετρικό χαμηλό στην Πριμέρα!

Οι άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού στο Iberostar της Μαγιόρκα (4-2-2012)

Ανάλογες ήταν και οι συνθήκες στα περισσότερα γήπεδα όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει περιορισμένη προσέλευση θεατών. Στο Μπιλμπάο, στη Γαλίθια, στην Καστίγια και Λεόν, στο Χιχόν και στη Σαραγόσα επικράτησαν επίσης θερμοκρασίες... Σιβηρίας, με τις κουβέρτες να είναι το απαραίτητο αξεσουάρ στους πάγκους και τις κερκίδες.

Τα χιόνια μαζεμένα στην άκρη του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της Μαγιόρκα (4-2-2012)

Βαρομετρικό χαμηλό στην Πριμέρα!
TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ