LA LIGA

Τσάβι: "Το πρόβλημα του Ρονάλντο είναι ο Μέσι"

Τσάβι: "Το πρόβλημα του Ρονάλντο είναι ο Μέσι"

Ο Τσάβι έδωσε την απάντησή του στα δύο "καυτά" διλήμματα του ποδοσφαίρου, το Μέσι - Ρονάλντο και το Γκουαρδιόλα - Μουρίνιο.

Ο Τσάβι βρίσκεται στο Κατάρ εδώ και έναν χρόνο, μακριά από την "απάνθρωπη πίεση" της Βαρκελώνης, όπως εξομολογείται, ωστόσο δεν αρνήθηκε να αφιερώσει λίγο χρόνο για μία ραδιοφωνική συνέντευξη, στην οποία συνέκρινε τον Λιονέλ Μέσι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

"Ένας ανόητος δεν μπορεί να παίζει μπάλα, πόσο μάλλον στο επίπεδο του Κριστιάνο. Ποτέ δεν αμφισβήτησα την ευφυΐα του Ρονάλντο, ο οποίος είναι κορυφαίος παίκτης της εποχής του", επεσήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Cadena SER".

"Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει κι άλλος ένας που απλά είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία. Ο Μέσι θα είναι το νούμερο ένα για όσο επιθυμεί. Είναι ανώτερος από όλους και είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Για μένα δεν υπάρχει σύγκριση και νομίζω το ίδιο ισχύει για όλους όσοι τους αρέσει το ποδόσφαιρο. Εκτός εάν είναι στη Ρεάλ, φυσικά".

Ο πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα σχολίασε το δεύτερο πιο δημοφιλές ποδοσφαιρικό δίπολο, αυτό του Πεπ Γκουαρδιόλα με τον Ζοζέ Μουρίνιο, οι οποίοι αναβιώνουν τις... μονομαχίες τους με το επικείμενο ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Ο Τσάβι, εξάλλου, είχε συνεργαστεί και με τους δύο στους "μπλαουγκράνα", με τον Πορτογάλο να εργάζεται ως βοηθός από το 1996 μέχρι το 2000 και τον Καταλανό αρχικά να είναι συμπαίκτης του από το 1998 μέχρι το 2001 και ακολούθως προπονητής του από το 2008 μέχρι το 2012.

"Το στιλ του Μουρίνιο δεν ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά μου, αλλά είναι άκρως καταρτισμένος και μας έμαθε πολλλά. Πίστευε στη μέθοδο της Μπαρτσελόνα, αλλά όταν έγινε πρώτος προπονητής, άλλαξε το στιλ του. Σε επίπεδο τακτικής, ο Γκουαρδιόλα είναι ο κορυφαίος".

Ακολούθως, ο τρίτος σε συμμετοχές ποδοσφαιριστής της εθνικής Ισπανίας, σχολίασε ορισμένα θέματα της "φούρια ρόχα", όπως ο σταδιακός εκτοπισμός του αρχηγού της, Ίκερ Κασίγιας: "Όλοι σκέφτονταν τι μπορεί να γίνει με τον Ίκερ και την εθνική. Είναι άσχημο να βλέπεις τον Ίκερ, ο οποίος έχει δώσει τα πάντα στην εθνική, να βρίσκεται στον πάγκο. Ο Ντε Χέα, πάντως, είναι εκπληκτικός και υπάρχει πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού στην Ισπανία".

Μάλιστα, στήριξε τη νέα προσπάθεια υπό τις οδηγίες του Τζουλέν Λοπετέγκι, σημειώνοντας: "Οι Καρβαχάλ και Κόστα έφεραν πάθος στην ομάδα. Δεν πρέπει κανείς να αγγίξει την εθνική. Πρέπει να προωθήσουμε το στιλ του Λοπετέγκι, που αποτελεί απολύτως σωστή επιλογή και θα υπάρξει συνέχιση της παράδοσης".

Όσο για τον ίδιο, αφού εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την επιλογή του να αφήσει την Μπαρτσελόνα για την Αλ Σαντ ( "είχα ανάγκη να φύγω από το στρες"), τόνισε ότι σκοπός του είναι να βοηθήσει παιδιά: "Δεν ξέρω εάν ταιριάζω στον σύλλογο, αλλά η ιδέα είναι να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα, αλλά όχι άμεσα. Η Μπαρτσελόνα είναι ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους και το λέω προσπαθώντας να είμαι όσο το δυνατόν αντικειμενικός. Η Μασία δεν τελείωσε, δεν εξαντλήθηκε, παραμένει πηγή ταλέντων".

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ