LA LIGA

Πήγε Βαλένθια ο Κέμπες

Πήγε Βαλένθια ο Κέμπες

Ο ήρωας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1978, Μάριο Κέμπες επέστρεψε στην ομάδα της Βαλένθια αυτή τη φορά σε ρόλο πρεσβευτή (videos).

Η Βαλένθια τιμά την ιστορία της και ο Μάριο Κέμπες πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα στο "Μεστάγια". Ο παλαίμαχος Αργεντινός επιθετικός επέστρεψε στη Βαλένθια σε ρόλο πρεσβευτή αυτή τη φορά.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1978 παραβρέθηκε σε μια εκδήλωση στο γήπεδο και δήλωσε στα τοπικά μέσα: " Η Βαλένθια είναι το σπίτι μου και η επιστροφή στο σπίτι είναι υπέροχη. Πάντοτε έλεγα πως δεν έφυγα ποτέ, αλλά δεν είχα το χρόνο να γυρίσω πίσω".

Η πρόσληψη του Κέμπες ήταν επιλογή των διοικούντων τις "νυχτερίδες". "Θέλω να συμμετέχω στην προσπάθεια να επιστρέψει η Βαλένθια στη θέση που της αξίζει", είπε ο 59χρονος Αργεντινός.

Βέβαια ο Κέμπες θα... ενισχύσει την προσπάθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου μένει μόνιμα, αφού εργάζεται ως σχολιαστής αγώνων στο ισπανόφωνο ESPN.

" Υπήρξα τυχερός που φόρεσα τη φανέλα της Βαλένθια, έχοντας συμπαίκτες που με βοήθησαν να προσαρμοστώ και να καταφέραμε μαζί να κερδίσουμε τίτλους" και ζήτησε από τους φιλάθλους να κάνουν υπομονή παρά το άσχημο ξεκίνημα των πρώην φιναλίστ του Champions League.

Σύμφωνα με τη Βαλένθια ο Κέμπες πέτυχε 149 γκολ, παίζοντας λιγότερο από επτά σεζόν στο σύλλογο. Επί ημερών του η ομάδα κατέκτησε το Copa del Rey το 1979 και το Κύπελλο UEFA την επόμενη χρονιά. Ο ίδιος χρίστηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα δύο συνεχόμενες χρονιές (1977-78).

Στιγμιότυπα από τον τελικό του Copa del Rey (1978-79):

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ