LA LIGA

Ο θάνατος της αλεπούς!

Ο θάνατος της αλεπούς!

Διαβάστε στο Sport24.gr το πρόγραμμα των υπόλοιπων αγωνιστικών της Πριμέρα. Οι μάχες για τον τίτλο, για την τέταρτη θέση και για την παραμονή!

Η Πριμέρα Ντιβισιόν μπήκε στην τελική ευθεία με 8 αγωνιστικές να απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Διαβάστε στο Sport24.gr τις τρεις μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη: για τον τίτλο, για την τέταρτη θέση και για τη σωτηρία.

Και εκεί που φαινόταν ότι τα πράγματα είχαν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν και στα τρία μέτωπα όπου εξελίσοονταν οι μάχες της Πριμέρα (τίτλος, 4η θέση και υποβιβασμός), συνέβησαν τρία γεγονότα που ανέτρεψαν τις ισορροπίες και έβαλαν φωτιά στην τελική ευθεία της Λίγκας! Το πρώτο (που αφορά τον τίτλο) ήταν οι δυο σερί ήττες της Ρεάλ Μαδρίτης, το δεύτερο (που αφορά την 4η θέση) ήταν οι 6 σερί νίκες της Σεβίγια και το τρίτο (που αφορά την παραμονή) ήταν το εκπληκτικό σερί της Ράγιο με τις 4 νίκες και τη μια ισοπαλία.

Ρεάλ, Σεβίγια και Ράγιο είναι λοιπόν οι τρεις ομάδες που άλλαξαν τελείως το σκηνικό στις τρεις παράλληλες μάχες του πρωταθλήματος, δίνοντας ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον στην τελική ευθεία, που αναμένεται γεμάτο αγωνία και σασπένς. 8 αγωνιστικές πριν το τέλος όλα είναι ανοιχτά και στα τρία μέτωπα. Ας δούμε λοιπόν τί έχουν να αντιμετωπίσουν μέχρι το τέλος, πρώτα οι τρεις μνηστήρες του τίτλου, στη συνέχεια οι ομάδες που διεκδικούν την 4η θέση και τέλος, όσες θα παλέψουν για τη σωτηρία.

Α. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ;

Ο θάνατος της αλεπούς!

Μέσα σε 4 μέρες, η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε το προβάδισμα που είχε απέναντι στην Ατλέτικο (3 βαθμοί) και την Μπαρτσελόνα (4 βαθμοί). Οι δυο συνεχόμενες ήττες, πρώτα στο clásico και μετά στο "Σάντσεθ Πιθχουάν", έριξαν τους "μερένγκες" στην 3η θέση. Η ομάδα του Αντσελότι είναι πλέον η μοναδική από τους τρεις μνηστήρες του τίτλου που δεν εξαρτάται από το τί θα κάνει η ίδια. Περιμένει οπωσδήποτε δυο γκέλες της Ατλέτικο (εκ των οποίων η μια ήττα) και μια της Μπαρτσελόνα (που θα πρέπει να είναι ήττα), αφού χάνει και στις δυο ισοαβαθμίες. Και φυσικά εννοείται ότι δεν θα πρέπει να χάσει άλλους βαθμούς. Δείτε στον πίνακα πώς έχει εξελιχθεί η θέση των τριών στη βαθμολογία στις 14 τελευταίες αγωνιστικές (πίνακας Marca):

Ο θάνατος της αλεπούς!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο θάνατος της αλεπούς!

Εξαρτάται αποκλειστικά από το τί θα κάνει η ίδια. Αν κερδίσει και τα 8 ματς που απομένουν, θα είναι πρωταθλήτρια. Έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τις τρεις διεκδικήτριες. Πρέπει να επισκεφτεί το "Σαν Μαμές", το "Μεστάγια" και την τελευταία αγωνιστική το "Καμπ Νόου". Έχει την ισοβαθμία απέναντι στη Ρεάλ. Αναλυτικά το πρόγραμμα των "ροχιμπλάνκος" (με αστερίσκο τα εκτός έδρας ματς):

31 Αθλέτικ *, 32 Βιγιαρεάλ, 33 Χεταφε *, 34 Έλτσε, 35 Βαλένθια *, 36 Λεβάντε *, 37 Μάλαγα, 38 Μπαρτσελόνα *.

Η Μπαρτσελόνα

Ο θάνατος της αλεπούς!

Επίσης εξαρτάται αποκλειστικά από το τί θα κάνει η ίδια. Αν κερδίσει όσα ματς απομένουν, θα διατηρήσει τον τίτλο της. Έχει σαφώς πιο εύκολο πρόγραμμα από την Ατλέτικο και την ισοβαθμία απέναντι στη Ρεάλ. Η πιο δύσκολη έξοδός της είναι στο Βιγιαρεάλ, ενώ θα δώσει και το ντέρμπι της Βαρκελώνης στο "Κορνεγιά Ελ Πρατ". Αναλυτικά το πρόγραμμα των "μπλαουγκράνα" (με αστερίσκο τα εκτός έδρας ματς):

31 Εσπανιόλ *, 32 Μπέτις, 33 Γρανάδα *, 34 Αθλέτικ, 35 Βιγιαρεάλ *, 36 Χετάφε, 37 Έλτσε *, 38 Ατλέτικο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης

Ο θάνατος της αλεπούς!

Τα γράψαμε και πιο πάνω. Θέλει μόνο νίκες μέχρι το τέλος και γκέλες από Ατλέτικο και Μπαρσα. Θεωρητικά έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα, αλλά χάνει και στις δυο ισοβαθμίες. Η πιο δύσκολη έξοδός της είναι στο Σαν Σεμπαστιάν, ενώ γνωρίζει πως αν φτάσει να εξαρτάται από το τελευταίο ματς ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ατλέτι, τότε μάλλον θα πρέπει να ξεχάσει τον τίτλο. Αναλυτικά το πρόγραμμα των "μερένγκες" (με αστερίσκο τα εκτός έδρας ματς):

31 Ράγιο Βαγεκάνο *, 32 Ρεάλ Σοθιεδάδ *, 33 Αλμερία, 34 Βαγιαδολίδ *, 35 Οσασούνα, 36 Βαλένθια, 37 Θέλτα *, 38 Εσπανιόλ.

Β. ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΒΑΛΒΕΡΔΕ & ΑΘΛΕΤΙΚ;

Ο θάνατος της αλεπούς!

Η Αθλέτικ μέχρι πριν δυο αγωνιστικές είχε δρομολογήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υπόθεση της τέταρτης θέσης. Οι δυο αντίπαλοι της Μπιλμπάο, Βιγιαρεάλ και Ρεάλ Σοθιεδάδ, είχαν συνεχείς απώλειες, σε αντίθεση με τους "λέοντες" που έπαιρναν συνεχώς τα αποτελέσματα που ήθελαν. Όμως στην εξίσωση προστέθηκε, μάλλον αναπάντεχα, και η Σεβίγια με αυτό το εκπληκτικό σερί των έξι νικών (ρεκόρ στην ιστορία της) που την έφερε στην 5η θέση, 6 βαθμούς πίσω από την ομάδα του Βαλβέρδε. Πάμε να δούμε αναλυτικά τί συμβαίνει με κάθε μια από τις τέσσερις διεκδικήτριες της 4ης θέσης.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο

Ο θάνατος της αλεπούς!

Η Αθλέτικ έχει βαθμολογικό πλεονέκτημα απέναντι στις υπόλοιπες, αλλά και το πιο δύσκολο πρόγραμμα μπροστά της. Θα αντιμετωπίσει δυο από τους μνηστήρες του τίτλου, μέσα την Ατλέτικο και έξω την Μπάρσα. Στα υπέρ της είναι το ότι θα παίξει τις Σεβίγια και Ρεάλ Σοθιεδάδ στο "Σαν Μαμές", ενώ έχει την ισοβαθμία απέναντι στη Βιγιαρεάλ. Όλα εξαρτώνται από την ίδια και έχει περιθώριο για δυο γκέλες (1 ήττα και 1 ισοπαλία). Αναλυτικά το πρόγραμμα των "λιονταριών" (με αστερίσκο τα εκτός έδρας ματς):

31 Ατλέτικο, 32 Λεβάντε *, 33 Μάλαγα, 34 Μπαρτσελόνα *, 35 Σεβίγια, 36 Ράγιο *, 37 Ρεάλ Σοθιεδάδ, 38 Αλμερία *.

Η Σεβίγια

Ο θάνατος της αλεπούς!

Η ομάδα του Έμερι σκαρφάλωσε στην 5η θέση και απειλεί την Αθλέτικ για το τελευταίο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τις 6 σερί νίκες και με ένα αρκετά βατό πρόγραμμα, η Σεβίγια είναι ικανή να βάλει σε μπελάδες την Μπιλμπάο. Στα μειονεκτήματά της είναι το ότι θα αντιμετωπίσει την Αθλέτικ εκτός, ενώ έχει και το τοπικό ντέρμπι με την Μπέτις στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν". Αναλυτικά το πρόγραμμα των "σεβιγίστας" (με αστερίσκο τα εκτός έδρας ματς):

31 Θέλτα *, 32 Εσπανιόλ, 33 Μπέτις *, 34 Γρανάδα, 35 Αθλέτικ *, 36 Βιγιαρεάλ, 37 Χετάφε *, 38 Έλτσε.

Η Ρεάλ Σοθιεδάδ

Ο θάνατος της αλεπούς!

Η Ρεάλ Σοθιεδάδ τα πήγαινε αρκετά καλά στην καταδίωξη της Αθλέτικ, όμως η ήττα-σοκ από την Αλμερία ίσως αποδειχτεί καθοριστική στο κυνήγι της 4ης θέσης. Οι Βάσκοι έχουν αρκετά δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια, με επικίνδυνες εξόδους στην Παμπλόνα, στη Σεβίλλη και φυσικά στο "Σαν Μαμές" την προτελευταία αγωνιστική, ενώ θα υποδεχτούν και τη Ρεάλ Μαδρίτης που θα καίγεται για το τρίποντο. Αναλυτικά το πρόγραμμα των "τσούρι ουρντίν" (με αστερίσκο τα εκτός έδρας ματς):

31 Οσασούνα *, 32 Ρεάλ Μαδρίτης, 33 Θέλτα *, 34 Εσπανιόλ, 35 Μπέτις *, 36 Γρανάδα, 37 Αθλέτικ *, 38 Βιγιαρεάλ.

Η Βιγιαρεάλ

Ο θάνατος της αλεπούς!

Η Βιγιαρεάλ βρίσκεται 8 βαθμούς πίσω από την Αθλέτικ (στην ουσία 9 αφού χάνει και στην ισοβαθμία), αλλά δεν θα την "αποκλείσουμε" εμείς από την διεκδίκηση της 4ης θέσης. Μάλλον αυτό θα το κάνει το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που έχει μέχρι το τέλος, όπου θα υποδεχτεί τη Μπαρτσελόνα και θα παίξει εκτός με τις Ατλέτικο, Σεβίγια και Ρεάλ Σοθιεδάδ. Αναλυτικά το πρόγραμμα του "κίτρινου υποβρύχιου" (με αστερίσκο τα εκτός έδρας ματς):

31 Έλτσε, 32 Ατλέτικο *, 33 Λεβάντε, 34 Μάλαγα *, 35 Μπαρτσελόνα, 36 Σεβίγια *, 37 Ράγιο, 38 Ρεάλ Σοθιεδάδ *.

Γ. ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΡΑΜΑ;

Ο θάνατος της αλεπούς!

Παράλληλα με τις δυο "μάχες" που εξελίσσονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, έχουμε και αυτήν στις τελευταίες θέσεις για τον υποβιβασμό. Τρεις είναι οι ομάδες που πέφτουν στην Σεγούντα Ντιβισιόν και οι υποψήφιες είναι οι εξής: Μπέτις (22 βαθμοί), Βαγιαδολίδ (27), Χετάφε (28), Οσασούνα (29), Αλμερία (30) και Έλτσε (31). Αμέσως πιο πάνω βρίσκουμε τις Μάλαγα (32), Ράγιο (33), Θέλτα (33) και Γρανάδα (34). Αυτές οι 4 τελευταίες, χωρίς να είναι τίποτα σίγουρο, μάλλον δείχνουν να απομακρύνονται από τον κίνδυνο.

- Η Μπέτις (22) δείχνει καταδικασμένη, αλλά πήρε ανάσα ζωής με το διπλό επί της Λεβάντε και απέχει 7 βαθμούς από τη σωτηρία. Με 24 βαθμούς να παίζονται ακόμα, ας μην βιαστούμε να την καταδικάσουμε, αν και η αλήθεια είναι πως αποτελεί το πρώτο φαβορί.

Ο θάνατος της αλεπούς!

Η Μπέτις με μόλις 22 βαθμούς, βρίσκεται στην τελευταία θέση και είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

- Η Βαγιαδολίδ (27) είναι προτελευταία και είναι και αυτή από τα μεγάλα φαβορί για τον υποβιβασμό. Παρά τη μεγάλη νίκη της επί της Μπαρτσελόνα, δεν μπόρεσε να πάρει τα αποτελέσματα που ήθελε στη συνέχεια και θα παλέψει με μοναδικό της όπλο το σχετικά εύκολο πρόγραμμα που έχει.

- Η Χετάφε (28) βρίσκεται σε αγωνιστική καθίζηση, αφού δεν έχει κερδίσει στα τελευταία 15 ματς και πολύ δύσκολα θα κερδίσει την παραμονή της, αφού στις 8 αγωνιστικές που απομένουν, την περιμένει ένας Γολγοθάς: Βαλένθια, Μπαρτσελόνα έξω και Ατλέτικο, Σεβίγια μέσα.

- Η Οσασούνα (29) βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, όμως για να πέσει, θα πρέπει πρώτα να "αυτοκτονήσει", αφού έχει μπροστά της εύκολο πρόγραμμα, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα εντός έδρας ματς, στα οποία θα υποδεχτεί τις Μπέτις, Θέλτα και Βαγιαδολίδ. Αν κερδίσει αυτά τα 3 ματς, λογικά δεν θα κινδυνεύσει.

- Η Αλμερία (30) θα πρέπει να κερδίσει τα εντός έδρας ματς με Θέλτα και Μπέτις και να προσπαθήσει να "τσιμπήσει" όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται στα υπόλοιπα εντός, αλλά και στα εκτός με Γρανάδα και Βαγιαδολίδ.

- Η Έλτσε (31) έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλες τις υποψήφιες ομάδες για υποβιβασμό. Υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και θα αντιμετωπίσει εκτός τις Βιγιαρεάλ, Βαλένθια, Ατλέτικο, Μάλαγα και Σεβίγια. Θα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε τις Λεβάντε και Χετάφε στην έδρα της και να περιμένει πολλά στραβοπατήματα των άλλων για να παραμείνει στην Πριμέρα.

Ο θάνατος της αλεπούς!

Η Ράγιο Βαγεκάνο ανέτρεψε τα δεδομένα τον τελευταίο μήνα και από προτελευταία επί σχεδόν ένα γύρο, βρίσκεται πλέον 5 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη!

Μια τελευταία αναφορά στη Ράγιο Βαγεκάνο που επί 15 συνεχόμενες αγωνιστικές βρισκόταν στην προτελευταία θέση, σχεδόν καταδικασμένη από τους περισσότερους, όμως με το εκπληκτικό ντεμαράζ που έχει κάνει στα 5 τελευταία παιχνίδια (4 νίκες και 1 ισοπαλία), όχι μόνο βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά έχει αποκτήσει και απόσταση σχετικής ασφάλειας 5 βαθμών από τον υποβιβασμό!

Πηγές: As, Marca

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ