LA LIGA

Μικρές ποινές φυλάκισης και πρόστιμο 40% της φοροδιαφυγής στην Ισπανία

Μικρές ποινές φυλάκισης και πρόστιμο 40% της φοροδιαφυγής στην Ισπανία

Πέντε πρώην και νυν ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ατλέτικο Μαδρίτης αναμένεται να τιμωρηθούν αυστηρά από τα ισπανικά δικαστήρια για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Τι συμβαίνει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Εισαγγελία της Ισπανίας αναμένεται να προβεί σε συμβιβασμό με τους πέντε ποδοσφαιριστές που ερευνά σχετικά με φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης.

Όπως αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός της Μαδρίτης "Cadena Ser", ο συμβιβασμός στον οποίο προσδοκεί η ισπανική εφορία θα εμπεριέχει πρόστιμο τουλάχιστον 40% του ποσού που είχαν "κρύψει" σε φορολογικούς "παραδείσους" κάθε ένας εκ των Άνχελ ντι Μαρία, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ρανταμέλ Φαλκάο, Φάμπιο Κοεντράο και Τσάμπι Αλόνσο.

Επιπροσθέτως, ο Εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει και μικρές ποινές φυλάκισης για τους πέντε ποδοσφαιριστές, τις οποίες όμως δεν πρόκειται να τις εκτίσουν.

Προ μηνών, σε αντίστοιχη υπόθεση, η Μπαρτσελόνα είχε έρθει σε συμβιβασμό με το ισπανικό κράτος για δύο περιπτώσεις φοροδιαφυγής κατά τη μεταγραφή του Νεϊμάρ και πλήρωσε πρόστιμο ύψους 5.500.000 ευρώ.

Όμοίως, ο Χαβιέρ Μαστσεράνο είχε πληρώσει πρόστιμο 815.000 ευρώ τον περασμένο Ιανουάριο μετά από συμβιβασμό με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, αφού είχε αποκρύψει 1.500.000 ευρώ από την εφορία.

Αντιθέτως, στην περίπτωση του Λιονέλ Μέσι, ο Αργεντινός δεν αποδέχθηκε τον συμβιβασμό που πρότεινε το ισπανικό κράτος περί μικρής ποινής φυλάκισης και προστίμου, με συνέπεια να καταδικαστεί σε 21 μήνες φυλάκισης και πρόστιμο 2.000.000 ευρώ, επιπρόσθετα στα 5.000.000 ευρώ που είχε πληρώσει για απόκρυψη 4.100.000 ευρώ κατά τα οικονομικά έτη 2007 και 2009.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες των ισπανικών αρχών σχετικά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τα περίπου 150.000.000 ευρώ που φέρεται να είχε αποκρύψει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους τα τελευταία δώδεκα χρόνια και αφορούν σε εισοδήματα από δραστηριότητες αξιοποίησης της εικόνας του.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι οι έρευνες για τον Πορτογάλο "είναι προχωρημένες", αλλά συνεχίζονται "ήσυχα και ρυθμικά". Όπως αναφέρει η "El Mundo", πάντως, πρόθεση του υπουργείου δεν είναι να δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες σχετικές με την έρευνα, μέχρι να υπάρξουν απτά στοιχεία φοροδιαφυγής.

Ο ίδιος ο 31χρονος αρχισκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε για πρώτη φορά για το θέμα στη μικτή ζώνη του "Σαντιάγο Μπερναμπέου", μετά από την εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Ντόρτμουντ για τους ομίλους του Champions League. Ένας Πορτογάλος δημοσιογράφος των ρώτησε για την υπόθεση και ο Ρονάλντο απάντησε χαμογελαστός: "Βλέπεις να είμαι ανήσυχος; Ποιος πρέπει να ανησυχεί;"

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ