LA LIGA

Μεγάλο διπλό η Αλμερία, νίκη για Γρανάδα

Μεγάλο διπλό η Αλμερία, νίκη για Γρανάδα

Μπορεί η Οσασούνα να ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως, ένα γκολ του Ρόντρι ήταν αρκετό για να δώσει στην Αλμερία την τρίτη συνεχόμενη νίκη στην Primera Division. Τρίποντο και για τη Γρανάδα με χατ τρικ του Ελ-Αραμπί (videos)

Πολύ μεγάλη βαθμολογική ανάσα πήρε η Αλμερία, η οποία κατάφερε να φύγει με το διπλό από την Παμπλόνα.

Η Οσασούνα ως γηπεδούχος είχε αποφύγει την ήττα στα δύο τελευταία παιχνίδια της, όμως, η ομάδα του Φρανθίσκο βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη παρόλο που δεν είχε έναν εκ των πολυτιμότερων παικτών της, τον Σούσο.

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 18' με τον Ρόντρι ύστερα από τραγικό λάθος του Αντρές Φερνάντεθ, ο οποίος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος των γηπεδούχων, οι οποίοι είδαν τον Εστεμπάν να τους στερεί το γκολ.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Πεγεράνο προς τα πίσω. Ο ίδιος παίκτης στο 70' παραχώρησε κόρνερ σε κεφαλιά του Τόρες, ενώ στο 89' έκανε μία ακόμη καλή επέμβαση σε σουτ του Γκαρσία. Εννιά λεπτά πριν είχε χαθεί μία ακόμη μοναδική ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Νούνιες από τη μικρή περιοχή να μην μπορεί να βρει την μπάλα με το κεφάλι. Έτσι, κρατώντας το μηδέν για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική, η Αλμερία πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Μεγάλο διπλό η Αλμερία, νίκη για Γρανάδα

Στο παιχνίδι που έγινε αμέσως μετά η Γρανάδα πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και ήταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ανώτεροι. Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου με τον Ελ-Αραμπί να στέλνει από πλεονεκτική θέση την μπάλα πολύ ψηλά. Στο 40' ο Φουλκέρ βγήκε μόνος του, αλλά ο Καμπαγιέρο απέκρουσε, ενώ δύο λεπτά μετά ο Αργεντινός έβγαλε με τα πόδια και σουτ του Μουρίγιο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ανχελέρι έκανε τεράστιο λάθος, ο Φρανκ Ρίκο μπήκε στην περιοχή με την μπάλα, είδε τον Καμπαγιέρο να αποκρούει το πλασέ του και τον Ελ-Αραμπί στη συνέχεια να κάνει το 1-0. Ωστόσο, στο 54' έγινε το 1-1. Ο Αντούνες σούταρε, ο Ρομπέρτο έχασε την μπάλα, στη συνέχεια απέκρουσε σουτ του Ντάρντερ και μετά νικήθηκε από τον Χουάνμι που ακουμπούσε για πρώτη φορά την μπάλα.

Ο Ελ-Αραμπί στο 60' έδωσε ξανά στην ομάδα του το προβάδισμα ύστερα από γύρισμα του Μπραχιμί, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε το 3-1. Όλα άρχισαν, πάντως, από εξαιρετική ενέργεια του Μπραχιμί, ο οποίος έκανε κάποια μέτρα με την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή την έδωσε στον Μαροκινό.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Αντρές Φερνάντεθ, Μαρκ Μπερτράν, Μιγκέλ Φάνιο, Αλεχάντρο Αρίμπας, Νταμιά, Λοέ (66' Χοσέ Γκαρσία), Σίλβα, Θεχούδο (80' Πουνιάλ), Αρμεντέρος (46' Αριέλ Νούνιες), Ρομπέρτο Τόρες, Οριόλ Ριέρα

ΑΛΜΕΡΙΑ: Εστέμπαν, Νέλσον, Τορσιγκλιέρι, Πεγεράνο, Άνχελ Τρουχίλο, Ντουμπαρμπιέρ, Αζίζ, Μάρκος Τέμπαρ, Αλέιξ Βιντάλ (86' Ραούλ Γκαρσία), Σοριάνο (62' Όσκαρ Ντίαθ), Ρόντρι (90' Μπαρμπόζα)

ΓΡΑΝΑΔΑ: Ρομπέρτο, Φουλκέρ, Ντιακατέ, Μουρίγιο, Ανγκούλο, Γεμπντά (69' Φατού), Φραν Ρίκο, Ιτούρα, Μπουονανότε (61' Πίτι), Μπραχιμί, Ελ-Αραμπί (86' Ρίκι)

ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγιέρο, Χεσούς Γκάμεθ, Σέρχιο Σάντσεθ, Ανχελέρι, Αντούνες, Τισόνε, Σέρχι Νταρντέρ, Ελιζέου, Φαμπρίς (53' Χουάνμι), Πορτίγιο, Σάμου (81' Καμάτσο)

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Οσασούνα - Αλμερία 0-1 (18' Ρόντρι)

Γρανάδα - Μάλαγα 3-1 (48', 59', 77' Ελ-Αραμπί / 54' Χουάνμι)

Σάββατο

Ρεάλ - Σοθιεδάδ (17:00)

Χετάφε - Έλτσε (19:00)

Μπιλμπάο - Λεβάντε (21:00)

Θέλτα - Ράγιο Βαγιεκάνο (23:00)

Κυριακή

Εσπανιόλ - Σεβίλλη (13:00)

Βαλένθια - Βαγιαδολίδ (18:00)

Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο (20:00)

Μπέτις - Μπαρτσελόνα (22:00)

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 34

2. Ατλέτικο 33

3. Ρεάλ 28

4. Βιγιαρεάλ 23

5. Μπιλμπάο 20

6. Χετάφε 19

7. Σοθιεδάδ 17

8. Λεβάντε 17

9. Γρανάδα 17

10. Βαλένθια 16

11. Εσπανιόλ 15

12. Έλτσε 13

13. Σεβίλλη 13

14. Μάλαγα 13

15. Θέλτα 12

16. Αλμερία 12

17. Βαγιαδολίδ 11

18. Οσασούνα 10

19. Μπέτις 9

20. Ράγιο Βαγιεκάνο 9

Ο πίνακας των σκόρερς

13 γκολ

Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

8 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ

Ίβαν Ράκιτιτς (Σεβίλλη)

Αντουάν Γκριεζμάν (Σοθιεδάδ)

Αλέξις Σάντσες (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ

Χάβι Γκέρα (Βαγιαδολίδ)

Νταβίντ Βίγια (Ατλέτικο)

Ζιοβάνι ντος Σάντος (Βιγιαρεάλ)

Γιουσέφ Ελ-Αραμπί (Γρανάδα)

5 γκολ

Ρόντρι (Αλμερία)

Ζόνας (Βαλένθια)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Οριόλ Ριέρα (Οσασούνα)

Γρανάδα - Μάλαγα 3-1

Οσασούνα - Αλμερία 0-1

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ