LA LIGA

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Το Sport24.gr κάνει zoom στην Primera División. Όσοι και όσα ξεχώρισαν στο τριήμερο της 31ης αγωνιστικής. Ομάδες, παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι, ρεκόρ, δηλώσεις, παράξενα (φωτογραφίες & videos)

Η 31η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν βρίσκεται σε εξέλιξη και το Sport24.gr αναζητά τους πρωταγωνιστές.

Όσοι και όσα ξεχώρισαν μέσα και έξω από τα γήπεδα της ισπανικής Λίγκας, σε μια ξεχωριστή μίνι ανασκόπηση!

Η 31η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ (31/3) με τα παιχνίδια Γρανάδα - Λεβάντε και Μπέτις Μάλαγα. Στη μάχη για τον τίτλο, και οι τρεις "μνηστήρες" κέρδισαν τα παιχνίδια τους, διατηρώντας έτσι τις διαφορές στον βαθμολογικό πίνακα (Ατλέτικο 76, Μπάρσα 75, Ρεάλ 73). Στη μάχη της 4ης θέσης γκέλαραν και οι 4 διεκδικητές (ήττες για Αθλέτικ & Σεβίγια, ισοπαλίες για Ρεάλ Σοθιεδάδ & Βιγιαρεάλ). Έτσι η Μπιλμπάο διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας των 6 βαθμών από τις Σεβίγια και Σοθιεδάδ και των 7 από τη Βιγιαρεάλ.

Η Θέλτα πήρε μεγάλης σημασίας νίκη απέναντι στη Σεβίγια που ισοδυναμεί με μισή σωτηρία. Στην επικίνδυνη ζώνη 6 ομάδες συνωστίζονται μέσα σε μόλις 2 βαθμούς και η μάχη προβλέπεται σκληρή μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Η Βαγιαδολίδ κέρδισε την Αλμερία και βγήκε από την τριάδα του υποβιβασμού, δίνοντας τη θέση της στην αντίπαλό της, ενώ το ίδιο έκανε και η Χετάφε που πέρασε νικηφόρα από το "Μεστάγια", ανάσανε βαθμολογικά και ελπίζει. Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά, τη βαθμολογία και τα βίντεο με όλα τα γκολ της 28ης αγωνιστικής .

ΜΕΙΟΝ ΜΙΑ, ΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ 7

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Ατλέτικο (κυρίως αυτή) και Μπαρτσελόνα έβγαλαν με επιτυχία δυο πολύ δύσκολα παιχνίδια που έκρυβαν κινδύνους και συνεχίζουν ακάθεκτες στην τελική αυθεία του πρωταθλήματος. Οι "ροχιμπλάνκος" πέρασαν ξανά νικηφόρα από το "Σαν Μαμές", ενώ οι "μπλαουγκράνα" κέρδισαν το τοπικό ντέρμπι με αντίπαλο την Εσπανιόλ. Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε ένα εύκολο απόγευμα κερδίζοντας 5-0 την συμπολίτισσα Ράγιο και έτσι δεν υπήρξε καμία αλλάγή στην κορυφή. Πολύ κρίσιμη είναι η επόμενη αγωνιστική, γιατί ενώ Μπάρσα και Ατλέτι έχουν θεωρητικά εύκολα ματς στις έδρες τους (με Μπέτις και Βιγιαρεάλ αντίστοιχα), οι "μερένγκες" θα ταξιδέψουν στο Σαν Σεμπαστιάν για να αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Σοθιεδάδ στην πιο δύσκολη εκτός έδρας αποστολή τους μέχρι το τέλος της Λίγκας. Με ήττα ή ισοπαλία, μάλλον θα μείνουν εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ "ΣΑΝ ΜΑΜΕΣ"

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Δυο ομάδες "μοντέλα" τέθηκαν αντιμέτωπες το Σάββατο στο "Σαν Μαμές". Βαλβέρδε και Σιμεόνε έχουν βάλει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα τους στην πορεία της Αθλέτικ και της Ατλέτικο στη φετινή σεζόν. Οι "λέοντες" μπορεί να προηγήθηκαν πολύ νωρίς με το γκολ του Μουνιαΐν, όμως οι "κολτσονέρος" απάντησαν με τα δυο τέρματα των Ντιέγκο Κόστα και Κόκε και πήραν το τρίποντο στην πρώτη από τις τρεις πολύ δύσκολες εξόδους που έχουν στο πρόγραμμά τους (οι άλλες δυο είναι στο "Μεστάγια" και στο "Καμπ Νόου"). Τώρα ακολουθούν τρία θεωρητικά εύκολα παιχνίδια, με Βιγιαρεάλ μέσα, Χετάφε έξω και Έλτσε μέσα και ο Σιμεόνε θέλει οπωσδήποτε 9 βαθμούς πριν κατηφορίσει στη Βαλένθια για το δεύτερο δύσκολο τεστ στην τελική ευθεία της Λίγκας.

"ΜΠΛΑΟΥΓΚΡΑΝΑ" ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Ήταν ένα ματς που έκρυβε παγίδες, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στον αγωνιστικό χώρο. Η Εσπανιόλ δυσκόλεψε πολύ την Μπαρτσελόνα και χρειάστηκε ένα πέναλτι για να σκοράρει ο Μέσι και να πάρουν το τρίποντο οι "μπλαουγκράνα". Ο Αργεντίνος έσπασε έτσι την κατάρα του "Cornellá el Prat", που ήταν το μοναδικό γήπεδο της Πριμέρα στο οποίο δεν είχε σκοράρει. Τώρα ακολουθούν δυο εύκολα θεωρητικά ματς (με Μπέτις εντός και Γρανάδα εκτός), στα οποία η Μπάρσα πρέπει να μαζέψει 6 βαθμούς για να πάει άνετη στο επόμενο δίδυμο παιχνιδιών που θα είναι σαφώς πιο δύσκολο (Μπιλμπάο εντός και Βιγιαρεάλ εκτός).

"ΜΑΝΙΤΑ" ΜΕ ΓΚΡΙΝΙΑ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Οι "μερένγκες" μπορεί να κέρδισαν με το άνετο όσο και πλούσιο σε γκολ και θέαμα 5-0 τη Ράγιο Βαγεκάνο, όμως ο κόσμος της δεν της έχει συγχωρήσει τις δυο συνεχόμενες γκέλες (με Μπάρσα και Σεβίγια) που την έριξαν από την κορυφή στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η γκρίνια έκανε αισθητή την παρουσία της και υπήρξαν αποδοκιμασίες από μερίδα των φιλάθλων στον Αντσελότι, τον Ντιέγο Λόπεθ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Ρεάλ δεν έχει πλέον το παραμικρό περιθώριο απώλειας βαθμών και την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να φύγει με το τρίποντο από το Σαν Σεμπαστιάν αν θέλει να ελπίζει για τη συνέχεια.

ΓΕΝΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ ΤΟΥ!

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Ο Βαλβέρδε έχει άστρο και μάλιστα λαμπρό! Ο ίδιος και η Αθλέτικ μπορεί να έχασαν μέσα στο "Σαν Μαμές" από την Ατλέτικο, όμως και οι τρεις διώκτες για την 4η θέση γκέλαραν πανηγυρικά! Η Σεβίγια έχασε από την Θέλτα στη Γαλίθια, η Ρεάλ Σοθιεδάδ έφερε 1-1 στην Παμπλόνα και η Βιγιαρεάλ παραχώρησε 1-1 στην Έλτσε μέσα στο "Ελ Μαδριγάλ"! Έτσι η διαφορά ασφαλείας των 6 βαθμών παρέμεινε, όμως επειδή δεν θα είναι κάθε φορά του Άη Γιαννιού, η Μπιλμπάο θα πρέπει να συγκεντρώσει βαθμούς. Επόμενοι αγώνες της είναι με τη Λεβάντε εκτός και εντός με τη Μάλαγα, πριν ταξιδέψει στο "Καμπ Νόου".

ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΣΕΡΙ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Την πιο κρίσιμη ίσως στιγμή, η Σεβίγια διέκοψε το νικηφόρο της σερί χάνοντας 1-0 από την Θέλτα στο "Μπαλαΐδος". Έτσι, η ομάδα του Έμερι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ήττα της Αθλέτικ από την Ατλέτικο και να την πλησιάσει είτε στους 5 (με ισοπαλία), είτε στους 3 (με νίκη). Η επόμενη τριάδα παιχνιδιών θα είναι καθοριστική για τη διεκδίκηση της 4ης θέσης από τους "σεβιγίστας", οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατά σειρά την Εσπανιόλ μέσα, την Μπέτις εκτός και την Γρανάδα εντός. Αμέσως μετά θα ταξιδέψουν στο Μπιλμπάο για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με την Αθλέτικ στο "Σαν Μαμές".

ΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ!

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις μήνες και 15 αγωνιστικές για να επιστρέψει στις νίκες η Χετάφε. Η τελευταία φορά που κέρδισε στη φετινή Λίγκα ήταν στις 29 Νοεμβρίου (1-0 τη Λεβάντε) και από τότε μετρούσε 10 ήττες και 5 ισοπαλίες. Το εντυπωσιακό πάντως 1-3 μέσα στο "Μεστάγια" και μάλιστα με ανατροπή, ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή, αφού με τους 3 βαθμούς που πρόσθεσε στο σακούλι της, η Χετάφε βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Έτσι κι αλλιώς, θα χρειαστεί να παλέψει σκληρά μέχρι το τέλος για να παραμείνει στην κατηγορία.

"ΔΥΝΑΜΗ" ΒΙΚΤΟΡ ΒΑΛΝΤΕΣ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Οι συμπαίκτες του φυσικά και δεν τον ξέχασαν. Ο Βίκτορ Βαλντές, μετά τον σοβαρό του τραυματισμό στον αγωνα με την Θέλτα, βρίσκεται ήδη στη Γερμανία, όπου σήμερα (31/3) υποβλήθηκε με επιτυχία σε χειρουργική επέμβαση. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα, πριν ξεκινήσει το τοπικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ, βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας φανέλες οι οποίες έγραφαν "Forca Doble V", δηλαδή "δύναμη διπλό Βι", αφού το όνομα και το επίθετο του πορτέρο της Μπάρσα αρχίζουν με το ίδιο γράμμα (V)ictor (V)aldes.

CR7 & FLY EMIRATES

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Την περασμένη Παρασκευή, η αεροπορική εταιρεία του Ντουμπάι, Emirates Airlines, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος θα είναι "πρέσβης" της. Η συμφωνία έγινε γνωστή σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη, όπου προβλήθηκε για πρώτη φορά και το διαφημιστικό βίντεο με τους Κριστιάνο και Πελέ (επίσης πρέσβης της Emirates ανά τον κόσμο).

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Αφορά το clásico της περασμένης Κυριακής, αλλά έγινε μετά το ντέρμπι της Βαρκελώνης ανάμεσα στην Εσπανιόλ και την Μπάρσα. Ο Μπουσκέτς ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις εικόνες που πρόβαλλε το Canal+ και έδειχναν τον παίκτη των "μπλαουγκράνα" να πατάει στο κεφάλι τον πεσμένο στο χορτάρι Πέπε. " Πρόκειται για μια ανοησία. Δεν συνέβη τίποτα, δεν τον ακούμπησα. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να τον πατήσω, αν το είχα κάνει θα του είχε μείνει το αποτύπωμα από ένα παπούτσι νούμερο 45. Ο καθένας μπορεί να σκέφτεται ότι θέλει. Το θέμα έφτασε εκεί που βόλευε τον Τύπο. Αλλά ζούμε σε μια χώρα όπου όλα γίνονται, όπου λείπει ο σεβασμός", ήταν τα λόγια του "Μπόυσι".

ΤΟ ΡΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Με αφορμή το "διπλό" της Ατλέτικο μέσα στο Μπιλμπάο, θυμηθήκαμε ένα άλλο διπλό που είχαν πετύχει στο παλιό "Σαν Μαμές" τη χρονιά που κέρδισαν το νταμπλ. Ήταν το ξεκίνημα της σεζόν 1995/96 και η τρίτη αγωνιστική της Λίγκας. Τα "λιοντάρια" υποδέχτηκαν την ομάδα του Ράντομιρ Άντιτς, η οποία με γκολ των Κίκο και Πένεφ έφυγε νικήτρια από τη Χώρα των Βάσκων, κατακτώντας τελικά στο τέλος εκείνης της περιόδου το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα. Απομένει να δούμε αν οι "κολτσονέρος" θα αναδειχθούν και φέτος πρωταθλητές. Το ημερολόγιο έδειχνε 16 Σεπτεμβρίου του 1995.

Βίντεο: Αθλέτικ - Ατλέτικο 0-2 (16/9/1995)

Πηγές: As, Marca, Mundo Deportivo, lfp.es

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ