LA LIGA

Φιέστες και δράματα

Φιέστες και δράματα

Το ισπανικό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με μια τελευταία αγωνιστική που είχε απ’ όλα. Φιέστες και πανηγύρια, αλλά και δράματα και υποβιβασμούς. Το Sport24.gr συγκέντρωσε σε 24 φωτογραφικά κλικ το κοντράστ των ομάδων που είτε πέτυχαν τον στόχο τους, είτε δεν τα κατάφεραν. Από την κορυφή και τη διεκδίκηση της Ευρώπης, μέχρι την ουρά και τη μάχη για την παραμονή (φωτογραφίες & video)

Η Πριμέρα Ντιβισιόν της περιόδου 2011-12 ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφήνοντας πίσω της ανάμικτα συναισθήματα.

Δείτε σε 24 φωτογραφίες τη χαρά και το δράμα, όπως αυτά εκφράστηκαν στα ισπανικά γήπεδα την τελευταία «μέρα του πολέμου».

Η ισπανική Λίγκα ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής. Κάποιες ομάδες ήταν αδιάφορες, αφού δεν υπήρχε κάτι για να διεκδικήσουν, όμως οι 11 από τις 20 ξεκίνησαν τα παιχνίδια τους με συγκεκριμένους στόχους. Στην κορυφή η Ρεάλ ήταν ήδη πρωταθλήτρια, η Μπαρτσελόνα δεύτερη και η Βαλένθια είχε εξασφαλίσει την τρίτη θέση και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη μέση της βαθμολογίας, Σεβίγια, Χετάφε, Μπέτις, Εσπανιόλ και Ρεάλ Σοθιεδάδ είχαν χάσει το «τρένο» της Ευρώπης, έχοντας εξασφαλίσει φυσικά την παραμονή τους. Η Αθλέτικ επίσης δεν είχε άγχος, αφού από καιρό έχει καπαρώσει θέση στο Europa League της επόμενης σεζόν μέσω του τελικού του Κυπέλλου. Τέλος, η Ράθινγκ του Σανταντέρ ήταν η μοναδική ομάδα που είχε υποβιβαστεί και μαθηματικά στη Σεγούντα Ντιβισιόν.

Στην άλλη μεριά τώρα, Μάλαγα και Ατλέτικο διεκδικούσαν το τέταρτο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ, Μαγιόρκα, Λεβάντε και Οσασούνα έπρεπε να παλέψουν για το Europa League, ενώ κάτω, στην επικίνδυνη ζώνη, Γρανάδα, Βιγιαρεάλ, Ράγιο, Σαραγόσα και Σπόρτινγκ είχαν μπροστά τους 90 λεπτά για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τα συναισθήματα παικτών και φιλάθλων στα ισπανικά γήπεδα, που ανάλογα με τα αποτελέσματα, κινήθηκαν ανάμεσα στη χαρά και το δράμα.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε 24 χαρακτηριστικές φωτογραφίες, στις οποίες αποτυπώνεται το κοντράστ των αντιδράσεων μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής.

Α. ΟΙ ΦΙΕΣΤΕΣ

1. Το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» γιορτάζει με πυροτεχνήματα την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους «μερένγκες», του πρώτου μετά την τριετή κυριαρχία της Μπαρτσελόνα.

Φιέστες και δράματα

2. Ο Ζοζέ Μουρίνιο, κεντρικό πρόσωπο στη φιέστα της Ρεάλ, με κασκόλ της Πορτογαλίας, ανταποδίδει τα χειροκροτήματα των φιλάθλων της πρωταθλήτριας Ισπανίας.

Φιέστες και δράματα

3. Ο αρχηγός, Ίκερ Κασίγιας, υψώνει το τρόπαιο του πρωταθλητή για τη σεζόν 2011-12 στον ουρανό της Μαδρίτης.

Φιέστες και δράματα

4. Ένα τεράστιο μπαλόνι στο «Μπερναμπέου» υποδηλώνει τα πρωταθλήματα που έχει κερδίσει η Ρεάλ στην ιστορία της. 32!

Φιέστες και δράματα

5. Οι παίκτες της Ρεάλ ανεβασμένοι στην ειδική εξέδρα, με τον Κασίγιας να απευθύνεται μέσω μικροφώνου στους φιλάθλους των «μερένγκες».

Φιέστες και δράματα

6. Ο Χιμένεθ έχει κατορθώσει το ακατόρθωτο. Η «καταδικασμένη» Σαραγόσα έχει σωθεί και οι παίκτες γιορτάζουν την παραμονή πετώντας τον Μανόλο στον αέρα!

Φιέστες και δράματα

7. Η Σαραγόσα έχει κερδίσει τη Χετάφε στη Μαδρίτη και οι παίκτες χαιρετούν τους φιλάθλους τους στο «Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ».

Φιέστες και δράματα

8. Ο Χιμένεθ σε πελάγη ευτυχίας με την αφιέρωση πάνω στο μπλουζάκι του: «Για τον Ντανιέλ, την Ελίσα και τον Μανουέλ. Η Σαραγόσα δεν παραδίνεται ποτέ!».

Φιέστες και δράματα

9. Η Μάλαγα έχει κερδίσει 1-0 την Σπόρτινγκ εξασφαλίζοντας έτσι την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι φίλαθλοί της γιορτάζουν.

Φιέστες και δράματα

10. Οι παίκτες της Μάλαγα χειροκροτούν τους φιλάθλους τους μέσα στη «Ροσαλέδα».

Φιέστες και δράματα

11. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι χαιρετάει τους φίλαθλους της Μάλαγα μετά την κατάληψη της τέταρτης θέσης.

Φιέστες και δράματα

12. Οι φίλοι της Μάλαγα με το ομοίωμα του Τσάμπιονς Λιγκ στην κερκίδα της «Ροσαλέδα».

Φιέστες και δράματα

13. Πελεγκρίνι και Φαν Νίστελροϊ αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

Φιέστες και δράματα

14. Ο Ραούλ Ταμούδο έχει σκοράρει στις καθυστερήσεις του αγώνα της Ράγιο με τη Γρανάδα σώζοντας την ομάδα του από τον υποβιβασμό.

Φιέστες και δράματα

15. Ο αγώνας στο Βαγέκας έχει τελειώσει και στις τάξεις των φιλάθλων της Ράγιο επικρατεί ντελίριο.

Φιέστες και δράματα

16. Ο Σαντοβάλ πανηγυρίζει μαζί με τους φίλους της Ράγιο την παραμονή στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Φιέστες και δράματα

17. Οι φίλαθλοι της Γρανάδα πανηγυρίζουν με τη σειρά τους την παραμονή της ομάδας τους στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Φιέστες και δράματα

18. Η Λεβάντε έχει κερδίσει την Αθλέτικ, εξασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Φιέστες και δράματα

19. Οι παίκτες της Λεβάντε γιορτάζουν μαζί με τον κόσμο τους την κατάληψη της έκτης θέσης στο πρωτάθλημα.

Φιέστες και δράματα

Β. ΤΑ ΔΡΑΜΑΤΑ

20. Η Σπόρτινγκ του Χιχόν έχει υποβιβαστεί στη Σεγούντα Ντιβισιόν με τους παίκτες να είναι περίλυποι στον αγωνιστικό χώρο της «Ροσαλέδα» στη Μάλαγα.

Φιέστες και δράματα

21. Η Βιγιαρεάλ έχει επίσης υποβιβαστεί στη Σεγούντα και οι φίλαθλοι έξω από το «Μαδριγάλ» ξεσπάνε σε λυγμούς.

Φιέστες και δράματα

22. Απογοητευμένοι φίλαθλοι της Βιγιαρεάλ εγκαταλείπουν το «Μαδριγάλ».

Φιέστες και δράματα

23. Φίλαθλοι της Βιγιαρεάλ κλαίνε για τον υποβιβασμό της ομάδας τους μετά την ήττα από την Ατλέτικο.

Φιέστες και δράματα

24. Ο αγώνας στο «Μαδριγάλ» έχει ολοκληρωθεί, οι γηπεδούχοι έχουν υποβιβαστεί και ο Μάρκος Ρουμπέν κλαίει απαρηγόρητος μπροστά στους αμήχανους παίκτες της Ατλέτικο.

Φιέστες και δράματα

Βίντεο: Η χότα (παραδοσιακός χορός της Αραγονίας) του Μανόλο Χιμένεθ!

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ