LA LIGA

Επτάρα η Μπαρτσελόνα σε Οσασούνα, έξι η Ρεάλ στην Ντεπορτίβο

FC Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Osasuna at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, April 26, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Osasuna at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, April 26, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 7-1 την Οσασούνα σε έναν αγώνα που έκλεψε την παράσταση ο Χαβιέρ Μαστσεράνο. Με έξι γκολ "φιλοδώρησε" την Ντεπορτίβο η Ρεάλ.

Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε την ουραγό Οσασούνα, με συνέπεια η είδηση να μην είναι το τελικό 7-1 στο "Καμπ Νόου" ούτε φυσικά τα δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι ούτε καν αυτά του Αντρέ Γκόμες ή του Πάκο Αλκάθερ.

Το πιο αξιομνημόνευτο γεγονός από τον αγώνα ήταν το γκολ του Χαβιέρ Μαστσεράνο, το πρώτο στην επταετή θητεία του στους "μπλαουγκράνα, μετά από 319 αγώνες! Για να σκοράρει ο Αργεντινός, πάντως, χρειάστηκε ο Ίβαν Ράκιτιτς να του προσφέρει το πέναλτι που κέρδισε ο Ντένις Σουάρεθ στο 67ο λεπτό κι ενώ το σκορ ήταν ήδη 5-1.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε από νωρίς σε παράσταση για έναν ρόλο, με τον Μέσι και τον Γκόμες να διαμορφώνουν το σκορ του 1ου ημιχρόνου, όπου οι Καταλανοί δεν κινδύνεψαν. Το γκολ φάουλ του Ρομπέρτο Τόρες στην έναρξη του 2ου μέρους δεν άγχωσε τους γηπεδούχους, που απάντησαν άμεσα με τον Γκόμες και λίγο αργότερα με τον Μέσι, για να ακολουθήσουν αυτά του Αλκάθερ και του Μαστσεράνο.

Με την ήττα αυτή, η Οσασούνα υποβιβάστηκε και μαθηματικά, αφού η μοναδική ομάδα που μπορούσε να πιάσει στη βαθμολογία, η Λεγκανές του Δημήτρη Σιόβα, επιβλήθηκε με 3-0 της Λας Πάλμας, με τον Έλληνα στόπερ να αγωνίζεται σε όλο το παιχνίδι.

Ένα αυτογκόλ του τερματοφύλακα Ντιέγκο Άλβες μόλις στο 1ο λεπτό άνοιξε τον δρόμο ώστε η Ρεάλ Σοθιεδάδ να φύγει με νίκη 3-2 από το "Μεστάγια" επί της Βαλένθια και να διατηρηθεί "ζωντανή" στη μάχη της 5ης θέσης που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο Champions League (εάν το φετινό τουρνουά κατακτήσει ισπανική ομάδα).

Real Madrid's James Rodriguez reacts after scoring a goal during a Spanish La Liga soccer match between Deportivo La Coruna and Real Madrid at the Riazor stadium in A Coruna, Spain, Wednesday April 26, 2017. (AP Photo/Lalo R. Villar)
Real Madrid's James Rodriguez reacts after scoring a goal during a Spanish La Liga soccer match between Deportivo La Coruna and Real Madrid at the Riazor stadium in A Coruna, Spain, Wednesday April 26, 2017. (AP Photo/Lalo R. Villar) AP

"Πάρτι" για τις ρεζέρβες του Ζιντάν

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ρίσκαρε παρατάσσοντας σε μία έδρα, το "Ριαθόρ" της Ντεπορτίβο, όπου πριν από έναν μήνα "λύγισε" η Μπαρτσελόνα, μία Ρεάλ γεμάτη αναπληρωματικούς. Το τελικό 6-2 τον δικαίωσε, με τον Ίσκο να κάνει "όργια" ξανά, τον Άλβαρο Μοράτα να δείχνει ότι θα έπρεπε να είναι ο βασικός έναντι του Καρίμ Μπενζεμά και τον Χάμες Ροντρίγκες να... προσκαλεί ομάδες να τον αγοράσουν με τα δύο γκολ που σημείωσε.

Μόλις στο 53ο δευτερόλεπτο ο Μοράτα άνοιξε το σκορ και μέσα στα επόμενα 20 λεπτά οι "μερένγκες" είχαν ακόμα ένα γκολ, δύο δοκάρια, ένα λανθασμένα ακυρωθέν τέρμα και την απόλυτη κυριαρχία. Η μείωση του Φλόριν Αντόντε κατέδειξε κάποια αμυντικά κενά των αναπληρωματικών της Ρεάλ και μετά από μία καλή ευκαιρία που χάθηκε από τον Γκιλιέρμε, το γήπεδο "έγειρε" ξανά. Λούκας Βάθκεθ, Ροντρίγκες, Ίσκο και Καζεμίρο σημείωσαν τέσσερα γκολ, ο Χοσέλου μείωσε και το "πάρτι" της Ρεάλ ολοκληρώθηκε στο 6-2.

Οι συνθέσεις

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μαστσεράνο, Πικέ, Ντιν, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Γκόμες, Μέσι (63' Αλενιά), Σουάρεθ, Αλκάθερ, Τουράν

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Σίριγκου, Μπουνιουέλ, Όιερ, Μοντραγκόν, Φουέντες, Τόρες, Τιένθα, Μέριδα (79' Τσάουσιτς), Ντε λας Κουέβας, Ρομέρο (72' Ολαβίδε), Λεόν (73' Κενάν)

ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ: Λουξ (46' Τίτον), Χουανφράν, Αρίμπας, Σίντνεϊ, Λουιζίνιο, Μπεργαντίνιος, Γκιλιέρμε, Χιλ (57' Χοσέλου), Τσολάκ, Κακουτά (46' Ναβάρο), Αντόνε

ΡΕΑΛ: Κασίγια, Ντανίλο, Βαράν, Νάτσο, Μαρσέλο, Κόβατσιτς, Βάθκεθ, Ροντρίγκες, Ίσκο (79' Καζεμίρο), Ασένσιο (79' Μαριάνο), Μοράτα

ΛΕΓΚΑΝΕΣ: Ερερίν, Τίτο, Μαντοβάνι, Σιόβας, Ρίκο (88' Μπουστίνθα), Σάμου, Πέρεθ, Τιμόρ, Γκαμπριέλ (64' Μπουένο), Λουσιάνο, Γκερέρο (69' Ελ Ζαρ)

ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ: Βάρας, Σιμόν, Λέμος, Μπίγας, Λόπες, Μοντόρο (69' Καστεγιάνο), Μόμο, Τάνα, Ερνάν (77' Μέσα), Χεσέ, Ετσπόσιτο (77' Χαλίλοβιτς)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Άλβες, Μοντόγια, Γκαράι, Σάντος, Σικέιρα (46' Λάτο), Πέρες, Σολέρ, Ελ Χανταντί (62' Κανσέλο), Ορεγιάνα, Νανί (69' Μίνα), Τζάτζα

ΡΕΑΛ ΣΟΘΙΕΔΑΔ: Ρούλι, Οντριοθόλα, Νάβας, Ί. Μαρτίνεθ (46' Ελουστόνδο), Γιούρι, Πριέτο, Ιγιαραμέντι, Θουρουτούθα, Χουάνμι, Γουίλιαν Ζοζέ (52' Οϊαρθάμπαλ), Κανάλες (75' Γκρανέρο)

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής:

Τρίτη

Χιχόν - Εσπανιόλ 1-1 (39' Βίκτορ Ροντρίγκεθ / 55' Ζεράρ Μορένο)

Γρανάδα - Μάλαγα 0-2 (47' και 92' Σάντρο Ραμίρεθ)

Ατλέτικο - Βιγιαρεάλ 0-1 (82' Ρομπέρτο Σοριάνο)

Τετάρτη

Μπαρτσελόνα - Οσασούνα 7-1 (12', 61' Μέσι, 30', 57' Γκόμες, 64', 85' Αλκάθερ, 67' πέν. Μαστσεράνο / 48' Τόρες)

Λεγκανές - Λας Πάλμας 3-0 (55', 61' πέν. Λουσιάνο, 59' Γκερέρο)

Βαλένθια - Σοθιεδάδ 2-3 (68' πέν. Νανί, 72' Τζάτζα / 1' αυτ. Άλβες, 30' πέν. Ζοζέ, 65' Οϊαρθάμπαλ)

Ντεπορτίβο - Ρεάλ 2-6 (35' Αντόνε, 84' Χοσέλου / 1' Μοράτα, 14', 66' Ροντρίγκες, 44' Βάθκεθ, 77' Ίσκο, 87' Καζεμίρο)

Πέμπτη

Αλαβές - Έιμπαρ (20:30)

Σεβίλλη - Θέλτα (21:30)

Μπιλμπάο - Μπέτις (22:30)

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 78

2. Ρεάλ 78*

3. Ατλέτικο 68

4. Σεβίλλη 65

5. Βιγιαρεάλ 60

6. Σοθιεδάδ 58

7. Μπιλμπάο 56

8. Έιμπαρ 50

9. Εσπανιόλ 50

10. Θέλτα 44*

11. Αλαβές 44

12. Βαλένθια 40

13. Λας Πάλμας 39

14. Μάλαγα 39

15. Μπέτις 37

16. Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 31

17. Λεγκανές 30

18. Σπόρτινγκ Χιχόν 24

19. Γρανάδα 20

20. Οσασούνα 18

*ματς λιγότερο οι Ρεάλ και Θέλτα

**οι 4 πρώτοι στο Champions League (ο 4ος στα προκριματικά)

***ο 5ος και ο 6ος στο Europa League (όπως και ο κάτοχος του Copa del Rey)

****υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

*****στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς, μετά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση, μετά το fair-play και μετά γίνεται μπαράζ (αν κρίνεται σημαντική θέση)

Ο πίνακας των σκόρερς

33 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

24 γκολ

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

19 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

16 γκολ

Ιάγο Άσπας (Θέλτα)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

14 γκολ

Αρίτς Αντούριθ (Μπιλμπάο)

13 γκολ

Άλβαρο Μοράτα (Ρεάλ)

12 γκολ

Ζεράρ Μορένο (Εσπανιόλ)

Σάντρο Ραμίρεθ (Μάλαγα)

Ουίλιαν Ζοζέ (Σοθιεδάδ)

10 γκολ

Πέδρο Λεόν (Έιμπαρ)

Σέρτζι Ενρίτς (Έιμπαρ)

Πάμπλο Πιάτι (Εσπανιόλ)

Σέρχιο Λεόν (Οσασούνα)

Κεβίν Γκαμεϊρό (Ατλέτικο)

Ρουμπέν Κάστρο (Μπέτις)

Ουισάμ Μπεν Γεντέρ (Σεβίλλη)

Γιανίκ Φερέιρα-Καράσκο (Ατλέτικο)

Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (Λας Πάλμας)

Ίσκο (Ρεάλ)

9 γκολ

Χουάνμι (Οσασούνα)

Ντούγε Τσοπ (Χιχόν)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Φλόριν Αντόνε (Ντεπορτίβο)

Μπαρτσελόνα - Οσασούνα 7-1

Ντεπορτίβο - Ρεάλ 2-6

Βαλένθια - Ρεάλ Σοθιεδάδ 2-3

Λεγκανές - Λας Πάλμας 3-0

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ