LA LIGA

Δεν ήξερε, δεν ρώταγε ο Βέλα;

Δεν ήξερε, δεν ρώταγε ο Βέλα;

Ο Κάρλος Βέλα έδωσε συγχαρητήρια στην Αθλέτικ Μπιλμπάο για τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο ισπανικό σούπερ καπ. Οι οπαδοί της Ρεάλ Σοθιεαδάδ ξεσήκωσαν τον Βισκαϊκό κόλπο με τις διαμαρτυρίες τους.

Ποδοσφαιρικός πολιτισμός; Αγνοείται στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Κάρλος Βέλα έδωσε συγχαρητήρια στην Αθλέτικ Μπιλμπάο για τη νίκη με 4-0 επί της Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα του ισπανικού σούπερ καπ. Μια από τις μεγαλύτερες βραδιές στην ιστορία των "λιονταριών".

Η λεπτομέρεια είναι πως ο Μεξικανός επιθετικός παίζει στη Ρεάλ Σοθιεδάδ, την μεγάλη αντίπαλο της Μπιλμπάο στη χώρα των Βάσκων. Μια σειρά κοσμητικών επιθέτων συνοδεύουν το σχόλιο του Βέλα στο Twitter. Από τη λέξη "ηλίθιος" μέχρι πιο βαριές κουβέντες.

Οι δύο σύλλογοι έχουν μεγάλη αντιπάλοτητα. Το πρώτο βασκικό ντέρμπι διεξήχθη το 1923 και οι δύο σύλλογοι είναι από τα πρώτα μέλη της Primera Division το 1929. Συχνά η Αθλέτικ και η Ρεάλ διεκδικούν τους ίδιους νεαρούς παίκτες, αφού αναγκαστικά κινούνται στην ίδια αγορά.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία χρόνια ο Τσάμπι Αλόνσο που έπαιξε στη Σοθιεδάδ, αρνείται να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα των Βάσκων, γιατί ακούει τα εξ αμάξης από τους θεατές στο "Σαν Μαμές" που διεξάγονται τα παιχνίδια.

Ο Βέλα επέστρεψε μόλις τα τελευταία 24ωρα στο Σαν Σεμπαστιάν μετά τις υποχρεώσεις του με την εθνική Μεξικό στο "Gold Cup". Στο "Ζουμπιέτα", το προπονητικό κέντρο των Βάσκων, συνοδεύεται από τον κορυφαίο Μεξικανό ποδοσφαιριστή, τον Ούγκο Σάντσες.

By
TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ