LA LIGA

Απειλεί το ρεκόρ του Θαμόρα ο Σιμεόνε στην Ατλέτικο

Απειλεί το ρεκόρ του Θαμόρα ο Σιμεόνε στην Ατλέτικο

Μπροστά στην κατάρριψη ενός ρεκόρ βρίσκεται ο Ντιέγκο Σιμεόνε, σε περίπτωση που παραμείνει στην Ατλέτικο. Απειλεί να ισοφαρίσει την επίδοση του Ρικάρντο Θαμόρα απ' το 1946.

Στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την επόμενη σεζόν θα παραμείνει ο Ντιέγκο Σιμεόνε, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των "ροχιμπλάνκος", Μιγκέλ Άνχελ Μαρίν, ο οποίος διέψευσε τα σενάρια αποχώρησης του Αργεντινού που είχαν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά "ο Σιμεόνε θα μείνει στην Ατλέτικο κι αυτή τη σεζόν και την επόμενη".

Αν η παραπάνω δήλωση γίνει πράξη, τότε ο 46χρονος προπονητής θα συμπληρώσει συνολικά επτά σεζόν στον πάγκο της Ατλέτικο, ισοφαρίζοντας επίδοση που κρατάει απ' το μακρινό 1946. Τότε, προπονητής του συλλόγου ήταν ο Ρικάρντο Θαμόρα, ο οποίος διετέλεσε τεχνικός του απ' το 1939 έως το 1946.

Ο Σιμεόνε είναι ο μοναδικός που έχει καθίσει τόσες χρονιές σε πάγκο ομάδας στη La Liga απ' το 2000 κι έπειτα. Βρίσκεται στη Μαδρίτη απ' τον Δεκέμβριο του 2011 κι όπως όλα δείχνουν δεν σκέφτεται να αποχωρήσει σύντομα.

Απειλεί το ρεκόρ του Θαμόρα ο Σιμεόνε στην Ατλέτικο

Στη μέχρι τώρα πορεία του στην Ατλέτικο έχει καταγράψει 285 παιχνίδια, ενώ έχει κατακτήσει πέντε τίτλους (σ.σ. πρωτάθλημα Ισπανίας 2013/14, Copa Del Rey 2012/13, Supercopa Ισπανίας 2014, Europa League 2011/12 και UEFA Super Cup 2012). Ακόμα, έχει "οδηγήσει" τον σύλλογο σε δύο τελικούς Champions League, αλλά και τις δύο φορές είδε τη συμπολίτισσα Ρεάλ να κατακτά το τρόπαιο.

Επιπλέον, εκτός απ' τον Σιμεόνε, ο Χαβιέρ Ιρουρέτα συμπλήρωσε επτά επιτυχημένες σεζόν (1998/05) στον πάγκο της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, βάζοντας το όνομά του δίπλα σε εκείνο του Θαμόρα.

Σε εκείνο το διάστημα, η Ντεπορτίβο κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας (1999/00), το Copa Del Rey (2001/02) και δύο Supercopa (2000, 2002). Επιπλέον, έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του Champions League (2003/04).

Απειλεί το ρεκόρ του Θαμόρα ο Σιμεόνε στην Ατλέτικο

Πάντως, ο μακροβιότερος προπονητής στην Ισπανία είναι ο Μιγκέλ Μουνιόθ, καθώς παρέμεινε στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης για 15 αγωνιστικές περιόδους (1960/1974). Τον ακολουθούν με οκτώ διαδοχικά χρόνια οι Γιόχαν Κρόιφ (Μπαρτσελόνα), Γιορένς Σέρα Φερέρ (Μαγιόρκα), Πέδρο Θαμπάλθα (Οσασούνα), Αρσένιο Ινγκλέσιας (Ντεπορτίβο Λα Κορούνια) και Μπερναντίνο Πέρες (Σαμπαδέλ).

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ