LA LIGA

"100αρης" ο Ντιέγκο Σιμεόνε

"100αρης" ο Ντιέγκο Σιμεόνε

Τις 100 εμφανίσεις στον πάγκο της Ατλέτικο Μαδρίτης αναμένεται να φθάσει το προσεχές Σάββατο (19/10) στον αγώνα με την Εσπανιόλ ο Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ο Αργεντίνος τεχνικός έχει φέρει νέο αέρα στην ομάδα από το 2011 όταν και ανέλαβε τα ηνία της Ατλέτικο και τα αποτελέσματα της δουλειάς που έχει κάνει είναι πλέον ξεκάθαρα.

Από την πρώτη χρονιά που ήρθε κατάφερε να κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο, ενώ στις αρχές της επόμενης σεζόν πήρε και το ευρωπαϊκό σούπερ καπ.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι πέραν των σημαντικών επιτυχιών, όπως αναμφίβολα ήταν και η νίκη επί της Ρεάλ στο Μπερναμπέου στον περσινό τελικό του ισπανικού κυπέλλου, οι "ροχιμπλάνκος" θέλγουν με το ποδόσφαιρο που παίζουν και την ομοιογένεια που παρουσιάζουν σε κάθε παιχνίδι.

Η Ατλέτικο είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής χρονιάς, έχουσα δέκα νίκες σε ισάριθμους αγώνες και ευρισκόμενη στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Μπαρσελόνα. Έχει, έτσι, βάσιμες ελπίδες να καταφέρει, αν όχι να πάρει τον τίτλο, να μπει σφήνα ανάμεσα στους δύο μεγάλους και να δώσει τέλος στην παντοκρατορία τους.

Ο 43χρονος τεχνικός επέστρεψε από το Μπουένος Άιρες, όπου είχε ταξιδέψει λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε ο πατέρας του. Ο ίδιος ελπίζει να πετύχει στην Καταλονία την 65η νίκη του ως προπονητής με την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε πέντε χρόνια.

Ο "Τσόλο" έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο τον Δεκέμβριο του 2011 και από τότε έχει απολογισμό 64 νίκες, 19 ισοπαλίες και 16 ήττες, με 172 υπέρ και 77 γκολ κατά, ενδεικτικά της επιθετικής φιλοσοφίας που έχει επιβάλει.

Σ' αυτά τα δυόμιση χρόνια έχει οδηγήσει τους "κολτσονέρος" σε τρεις τίτλους, με κρυφό πόθο του να μην είναι άλλος από το να βρεθεί η Ατλέτικο στην κορυφή της Ισπανίας για πρώτη φορά μετά από δεκαοκτώ χρόνια. Το συμβόλαιό του εκπνέει το 2017.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ