ΣΚΩΤΙΑ

Εμπάργκο στους Ρέιντζερς

Εμπάργκο στους Ρέιντζερς
Ρέιντζερς

Η σκωτσέζικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου τιμώρησε με εμπάργκο ενός χρόνου τους Ρέιντζερς και με δια παντός αποβολή από το ποδόσφαιρο τον Κρεγκ Γουάιτ. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ.

Βαριά ήταν η καμπάνια της σκωτσέζικης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για τους Ρέιντζερς.

Οι "γκερς" βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και η απόφαση της ομοσπονδίας τους φέρνει σε ακόμα πιο δυσχερή θέση.

Είναι γνωστό πως ο σύλλογος έχει πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα και γι' αυτό μπήκε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης πριν λίγο καιρό. Αιτία ήταν να του αφαιρεθούν 10 βαθμοί, να χάσει οριστικά το πρωτάθλημα και ταυτόχρονα κάποιους καλούς παίκτες.

Ωστόσο, η κατρακύλα συνεχίστηκε, με την ομοσπονδία να αποφασίζει να τιμωρήσει με εμπάργκο 12 μηνών τους Ρέιντζερς και πρόστιμο 160.000 λιρών. Αυτό σημαίνει πως για τον επόμενο χρόνο η ομάδα δε θα είναι σε θέση να κάνει μεταγραφές, τη στιγμή που δεν είναι διόλου απίθανο να υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις το καλοκαίρι. Συν τοις άλλοις, η τιμωρία της ομοσπονδίας περιλάμβανε, επίσης, ποινή αποκλεισμού δια παντός από το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 200.000 λιρών για τον Κρεγκ Γουάιτ, τον ιδιοκτήτη των Ρέιντζερς, ο οποίος δε θα μπορεί πλέον να έχει κανένα πόστο σε ομάδα.

Επ' αυτού ο Πολ Κλαρκ, μέλος της επιτροπής που διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή τους Ρέιντζερς, δήλωσε: "Όλοι όσοι δουλεύουμε για το σύλλογο είμαστε σοκαρισμένοι και τρομαγμένοι από τις πολύ αυστηρές κυρώσεις που επιβάλλονται στους Ρέιντζερς. Φαίνεται ότι από τη μία η πειθαρχική επιτροπή αποδέχτηκε το βασικό μας επιχείρημα, πως ευθύνη για την κατάσταση του συλλόγου έχει ένα άτομο, ο Κρέγκ Γουάιτ, όπως αποδεικνύεται και από την απροσδόκητη τιμωρία του".

"Κατά τη διάρκεια της ακρόασης ο σύλλογος προσκόμισε στοιχεία από διαφορετικές πηγές, τα οποία έδειχναν πως από τη στιγμή που ο Κρεγκ Γουάιτ πήρε τον σύλλογο, ο τελευταίος διοικήθηκε με έναν ανεξήγητο τρόπο. Στην ουσία ο σύλλογος κατηγορήθηκε επειδή δεν πλήρωνε τους φόρους και τα στοιχεία που προσκομίσαμε αποδείκνυαν πως οι αποφάσεις ήταν του Κρεγκ Γουάιτ".

Όσον αφορά την τιμωρία που επιβλήθηκε στο σύλλογο σχολίασε: "Είναι πολύ άσχημο οι Ρέιντζερς να μην μπορούν να αποκτούν παίκτες, καθώς αυτό υπονομεύει σοβαρά τις προσπάθειες του συλλόγου για ανοικοδόμηση του. Επιπλέον, δεν ξέρουμε μήπως αυτή η απόφαση θα επηρεάσει τους υποψήφιους αγοραστές. Ο σύλλογος έχει ζητήσει γραπτές εξηγήσεις επ' αυτού".

TAGS ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ