ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Με άθλο στον τελικό η Μπενφίκα

Με άθλο στον τελικό η Μπενφίκα

Αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 28' η Μπενφίκα νίκησε 3-1 την Πόρτο, ανέτρεψε την ήττα με 0-1 στο 1ο ματς και πήρε απίστευτη πρόκριση στον τελικό του πορτογαλικού κυπέλλου (video)

Έπειτα από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό η Μπενφίκα απέκλεισε την Πόρτο και προκρίθηκε στον τελικό του πορτογαλικού κυπέλλου, με την πρόκριση των "αετών" να μοιάζει με άθλο και τον αποκλεισμό των "δράκων" με αυτοκτονία.

Στο πρώτο ματς η Πόρτο είχε επικρατήσει με 1-0 στο "Ντραγκάο" και η Μπενφίκα κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Σάλβιο να κάνει το 1-0 στο 17'.

Στο 28' όμως οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκιλιέρμε Σικέιρα και ο Ζόρζε Ζεζούς έβγαλε τον Όσκαρ Καρντόσο στο 36' και πέρασε τον Αντρέ Αλμέιδα.

Η Πόρτο κατάφερε να ισοφαρίσει στο 52' με τον Σιλβέστρε Βαρέλα, έτσι με παίκτη περισσότερο φάνταζει αδύνατο να αποκλειστεί, καθώς έπρεπε πλέον να δεχτεί δύο γκολ.

Η Μπενφίκα τα κατάφερε όμως, ο Ένσο Πέρες με πέναλτι έκανε το 2-1 και η λύτρωση ήρθε στο 80' με τον Αντρέ Γκόμες να κάνει το 3-1, ενώ στο 88' έμεινε και η Πόρτο με 1-0 παίκτες λόγω αποβολής του Ρικάρντο Κουαρέσμα.

Αντίπαλος της ομάδας της Λισαβόνας στον τελικό θα είναι η Ρίο Άβε, καθώς νίκησε 2-0 την Μπράγκα, έχοντας πάρει "λευκή" ισοπαλία στο πρώτο ματς.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Ζαρντέλ, Γκαράι, Σικέιρα, Ένσο Πέρες, Αντρέ Γκόμες, Σάλβιο, Γκαϊτάν (96' Λάζαρ Μάρκοβιτς), Ροντρίγκο (66' Λίμα), Όσκαρ Καρντόσο (36' Αντρέ Αλμέιδα).

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Ντιέγκο Ρέγες (82' Κιντέρο), Μανγκαλά, Αλέξ Σάντρο, Φερνάντο, Ντεφούρ, Έκτορ Ερέρα (64' Ζοζουέ), Κουαρέσμα, Βαρέλα (73' Γκιλάς), Τζάκσον Μαρτίνες.

*κόκκινη 28' Σικέιρα και 88' Κουαρέσμα

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς των ημιτελικών:

Μ.Τετάρτη

Μπενφίκα - Πόρτο 3-1 (17' Σάλβιο, 58' πέν. Ένσο Πέρες, 80' Αντρέ Γκόμες / 52' Σιλβέστρε Βαρέλα) [0-1]

Ρίο Άβε - Μπράγκα 2-0 (26' Ούκρα, 69' Ρούμπεν Ριμπέιρο) [0-0]

Μπενφίκα - Πόρτο 3-1

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ