ΚΟΣΜΟΣ

Ζικο: "Ξεχάστε τον Ζίκο ως παίκτη"

Ζικο: "Ξεχάστε τον Ζίκο ως παίκτη"
INTIME SPORTS

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και νυν του Ιράκ, Ζίκο, δήλωσε πως δεν είναι "τελειωμένος", φέρνοντας ως παράδειγμα του ερυθρόλευκους.

Ο Ζίκο υπήρξε ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής τόσο με Φλαμένγκο όσο και με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Το ίδιο όμως δεν φαίνεται να ισχύει και στην προπονητική του καριέρα, αφού, σχεδόν, όπου κι αν έχει πάει έχει φύγει με άσχημο τρόπο.

Βέβαια ο ίδιος δεν λέει να το βάλει κάτω και με δηλώσεις του τόνισε πως θέλει να αποδείξει πως είναι ένας καλός προπονητής.

Μάλιστα έφερε κι ως παράδειγμα τον Ολυμπιακό, με τον οποίο όπως δήλωσε κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκείνο που ξέχασε να πει βέβαια είναι πως οι ερυθρόλευκοι έχουν κατακτήσει 13 πρωταθλήματα σε 15 χρόνια και τη μία σεζόν που χάθηκε ο τίτλος ήταν ο ίδιος προπονητής...

Για το γεγονός πως δεν έχει προπονήσει ομάδα από την Βραζιλία, τόνισε:

"Δεν έχω προπονήσει ποτέ ομάδα στην Βραζιλία γιατί δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στο πρόσωπο του προπονητή. Αλλάζουν τόσο συχνά οι τεχνικοί που δεν αξίζει να ξοδέψεις χρόνο για τη δουλειά".

Για το αν ήταν δύσκολο να αποδείξει πως είναι το ίδιο καλός προπονητής όπως και ποδοσφαιριστής, είπε:

"Ναι ήταν δύσκολο. Θέλω να αποδείξω πως είμαι καλός τεχνικός. Θέλω να με θυμούνται ως τεχνικό και όχι ως τον Ζίκο του παρελθόντος. Μίλησα με παίκτες από το Ιράκ και δεν γνωρίζουν ποιος είμαι. Βρέθηκα στην Ασία και την Ιαπωνία, στην Τουρκία με την Φενέρμπαχτσέ και κάναμε το ντάμπλο, ενώ πήγαμε για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επίσης πήγα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και προκριθήκαμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πήγα τέλος στην Ρωσία και πήρα ένα κύπελλο. Ξεχάστε την καριέρα μου ως παίκτης. Είμαι ο Ζίκο ο προπονητής"!

Όσα αναφέραμε ήταν ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του Σίκο στην ισπανική "AS". Ο Βραζιλιάνος έχει καθίσει στον πάγκο 8 ομάδων μέχρι στιγμής και τώρα είναι τεχνικός στην εθνική Ιράκ!

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ