ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις μέρες ξεκούρασης ανάμεσα σε ματς ζητάει η FIFPro

Τρεις μέρες ξεκούρασης ανάμεσα σε ματς ζητάει η FIFPro

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro) εισηγείται σε συνεργασία με τον φυσιολόγο, Ραϊμόν Βερέιγιεν τρεις μέρες ξεκούρασης και όχι δύο ανάμεσα σε ισάριθμα ματς.

Μελετώντας τα αποτελέσματα 27.000 αναμετρήσεων σε υψηλό επίπεδο ο Βερεϊγιεν αποφάνθηκε πως η ενδεδειγμένη περίοδος φυσικής αποκατάστασης για του ποδοσφαιριστές θα πρέπει να διαρκεί τρεις μέρες.

Αντίθετα, όπως τόνισε οι ομάδες που έδωσαν νέο ματς μετά από μόλις δύο μέρες είχαν περιορισμένο ποσοστό επιτυχίας.

Στόχος της συγκεκριμένης μελέτης είναι τόσο η UEFA, όσο και η FIFA να λάβουν σοβαρά τα αποτελέσματα δίνοντας στους ποδοσφαιριστές την δυνατότητα να ξεκουράζονται τρεις μέρες και όχι δύο, όπως ισχύει σε πολλά πρωταθλήματα.

Μέχρι στιγμής, μόνο η πορτογαλική λίγκα τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια την συγκεκριμένη μελέτη. Οι ομάδες της Πορτογαλίας που αγωνίζονται την Πέμπτη στο Europa League, δίνουν το επόμενο ματς πρωταθλήματος την Δευτέρα.

Αντίθετα οι σύλλογοι που έχουν υποχρεώσεις στο Champions League την Τρίτη, επιστρέφουν σε αγωνιστική δράση μετά την Παρασκευή.

Δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές λίγκες το παράδειγμα της Πορτογαλίας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μετά την αποτυχία της PSV Αϊντχόφεν να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ολλανδίας, ο αρχηγός Όλα Τοϊβόνεν δήλωσε ότι η ομάδα του θα πρέπει να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το Europa League.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ