ΚΟΣΜΟΣ

Θάνατος στη ζούγκλα του ποδοσφαίρου

Θάνατος στη ζούγκλα του ποδοσφαίρου

Το Sport24.gr αποκαλύπτει την τραγική ιστορία του Παραγουανού, Ντιέγκο Μεντιέτα που ξεψύχησε σε ηλικία 32 ετών στην Ινδονησία έχοντας εγκαταλειφθεί από τον σύλλογο του. Μόνος, απένταρος, απελπισμένος έφυγε άδικα. Η άλλη όψη του ποδοσφαίρου...

Πίσω από τα πλουσιοπάροχα συμβόλαια, τις διαφημίσεις και το μεταξωτό σεντόνι του Champions League κρύβονται καθημερινές ιστορίες επιβίωσης με τραγικό τέλος σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ο Ντιέγκο Μεντιέτα προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην εγκατέλειψε την Παραγουάη παίρνοντας μετεγγραφή στην Ινδονησία.

Την χώρα που έμελλε να εξελιχθεί στην προσωπική του εκατόμβη. Στα 32 του άφησε την τελευταία του πνοή, αφού προηγουμένως η απόπειρα του να επιστρέψει στην πατρίδα του απέτυχε

Οι σύλλογοι στους οποίους αγωνίστηκε αποδείχθηκαν κακοπληρωτές. Η έλλειψη οικονομικών πόρων επέτεινε το δράμα…

Θάνατος στη ζούγκλα του ποδοσφαίρου

Ο Μεντιέτα αγωνίστηκε σε συλλόγους της Μαλαισίας και της Ινδονησίας. Τελευταίος σταθμός ήταν η Πέρσις, ομάδα Β΄ κατηγορίας.

Ο άτυχος ποδοσφαιριστής διεκομίσθη πρόσφατα στο νοσοκομείο. Είχε προσβληθεί από τυφοειδή πυρετό. Το γεγονός πως αντιμετώπιζε πρόβλημα στο ήπαρ προκάλεσε επιπλοκές στην υγεία του.

Το πλέον τραγικό της υπόθεσης είναι πως ο Μεντιέτα λόγω της οικονομικής ασυνέπειας της ομάδας του αδυνατούσε να καταβάλει τα νοσήλια του.

Η Πέρσις του χρωστούσε τέσσερα μηνιάτικα που μεταφράζονταν περίπου σε 12.500 δολάρια.

Θάνατος στη ζούγκλα του ποδοσφαίρου

Αγνοί οπαδοί του συλλόγου επιχείρησαν με προσωπικές πρωτοβουλίες να συγκεντρώσουν το ποσό δίχως επιτυχία.

Ο Μεντιέτα νοσηλεύτηκε σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία στην πόλη Σόλο. Απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης. Τα ακριβής αίτια του θανάτου του παραμένουν αδιευκρίνιστα. Το πιο πιθανό είναι πως υπέστη λοίμωξη.

Πριν από όλα αυτά τα δυσάρεστα, ο Παραγουανός ποδοσφαιριστής είχε εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει στην οικογένεια του στην Παραγουάη. Νοσταλγούσε την πατρίδα του, όμως η έλλειψη ρευστού έβαζε φρένο στα σχέδια του.

« Δεν έχω καθόλου χρήματα. Θέλω μόνο ένα εισιτήριο να γυρίσω στην πατρίδα μου, δεν θέλω να πεθάνω εδώ. Θέλω όταν πεθάνω να είμαι με τη μητέρα μου» ήταν μία από τις τελευταίες κουβέντες του σε τοπική εφημερίδα.

Ο Μεντιέτα, ο οποίος στις τελευταίες στιγμές της ζωής του συνήθιζε να φορά τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης είχε απωλέσει 17 κιλά λόγω της ασθένειας του! Μία ασθένεια, η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί δίχως παρενέργειες.

Θάνατος στη ζούγκλα του ποδοσφαίρου

«Εάν αληθεύει πως ο θάνατος του Ντιέγκο Μεντιέτα οφείλεται σε τεράστια αμέλεια του συλλόγου του, τότε πρόκειται για ντροπή.

Είναι ντροπή για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ινδονησία» τόνισε ο Φρεντερίκ Βινιά, γενικός γραμματέας της FIFPro (Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών) στην Ασία, για να συμπληρώσει: «Γνωρίζω αμέτρητες ιστορίες, όπου οι ποδοσφαιριστές δεν πληρώνονται από τις ομάδες τους και περιμένουν για μήνες τους μισθούς τους.

Δεν είχα ξανακούσει όμως να εγκαταλείπουν στη μοίρα του έναν σοβαρά άρρωστο ποδοσφαιριστή. Υποθέτω, πως τόσο ο σύλλογος όσο και η ομοσπονδία της χώρας έχουν συνειδητοποιήσει πως απέτυχαν και θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις ειδικά στην οικογένεια και τους συγγενείς του Ντιέγκο Μεντιέτα.

Θάνατος στη ζούγκλα του ποδοσφαίρου

Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να δώσουν τα χρήματα που χρωστούν από τους μισθούς του, στην οικογένεια του. Την σύζυγο του και τα τρία παιδιά».

Αξίζει να σημειωθεί πως η σωρός του αδικοχαμένου Μεντιέτα καθυστερεί να μεταφερθεί στην γενέτειρα του, λόγω υψηλού κόστους!

Η FIFPro έχει αναλάβει να δώσει λύση στο πρόβλημα την στιγμή που τα δάκρυα της οικογένειας του δεν έχουν στεγνώσει από τον αναπάντεχο χαμό…

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ