ΚΟΣΜΟΣ

Στους Λος Άντζελες Γκάλαξι ο Κιν

Στους Λος Άντζελες Γκάλαξι ο Κιν

Συμπαίκτης του Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι πλέον ο Ρόμπι Κιν. Διαβάστε πόσο στοίχισε η μετακίνησή του από την Τότεναμ στους Γκάλαξι του LA.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ιρλανδίας δεν είχε θέση στα πλάνα του Χάρι Ρέντναπ για τη νέα Τότεναμ (δανεικός άλλωστε το περασμένο εξάμηνο στη Γουέστ Χαμ) και οι Γκάλαξι δεν έχασαν την ευκαιρία για να έρθουν σε συμφωνία μαζί του, με τους δύο συλλόγους να δίνουν επίσημα τα χέρια το βράδυ της Δευτέρας.

"Mπορούμε να ανακοινώσουμε ότι ήρθαμε σε συμφωνία με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι για κανονική μεταγραφή του Ρόμπι Κιν. Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον", αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Τότεναμ μέσω της ιστοσελίδας της.

Οι δύο πλευρές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το οικονομικό μέρος της συμφωνίας, με πηγές να αναφέρουν πάντως ότι η Τότεναμ έβαλε στα ταμεία της 5.000.000 δολάρια (3.500.000 λίρες) και τον παίκτη να κερδίζει 9.750.000 δολάρια για διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

"Είμαι ευχαριστημένος, κολακευμένος και πολύ ενθουσιασμένος που πάω στους Γκάλαξι. Πάντα ήθελα να πάω και να παίξω στο MLS οπότε είναι ένας τέλειος συνδιασμός για μένα και ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

Η επιρροή του Μπέκαμ και η "θυσία" του Άνχελ

Η οικογένειά μου και εγώ αισθανόμασταν ήδη καλοδεχούμενοι εδώ ύστερα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχα με τον ιδιοκτήτη της ομάδας και τον προπονητή Μπρους Αρίνα", τόνισε ο Ρόμπι Κιν στην επίσημη ιστοσελίδα των Γκάλαξι", ο οποίος αναφέρθηκε και στον ρόλο του Μπέκαμ στην μετακίνησή του στις ΗΠΑ.

"Επίσης όταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είχε έρθει και έκανε προπονήσεις με την Τότεναμ (σ.σ Ιανουάριος) μιλούσε με εξαιρετικά λόγια για τους Γκάλαξι, τον κόσμο και το πρωτάθλημα γενικότερα, οπότε ανυπομονώ να ξεκινήσω".

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για τον Κιν ήταν περίπλοκη λόγω των κανονισμών του MLS, που αναφέρουν ρητά ότι η κάθε ομάδα πρέπει να έχει μάξιμουμ τρεις υψηλά αμειβόμενους παίκτες στο ρόστερ.

Οι Γκάλαξι είχαν μέχρι πρότινος δηλώσει σε αυτή την κατηγορία παικτών τους Ντέιβιντ Μπέκαμ, Λάντον Ντόνοβαν και Χουάν Πάμπλο Άνχελ, με τον τελευταίο να αποχωρεί τώρα από την ομάδα για να πάρει τη θέση του ο Κιν, με πιθανότερο νέο προορισμό για εκείνον τη Φιλαντέλφια Ούνιον.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ