ΚΟΣΜΟΣ

Πρωταθλητής ο Λίπι!

Πρωταθλητής ο Λίπι!

Πρωταθλητής στην Κίνα με τη Γκουανγκζού Εβεργκράντε είναι πλέον ο Μαρτσέλο Λίπι, ο οποίος εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο μία αγωνιστική πριν από το φινάλε. Συγχαρητήρια από Ντελ Πιέρο μέσω Twitter

Στην πρώτη του κιόλας προσπάθεια στον πάγκο της Guangzhou Evergrande, ο Μαρτσέλο Λίπι πανηγύρισε την κατάκτηση του κινεζικού πρωταθλήματος, το οποίο είναι μάλιστα το δεύτερο συνεχόμενο για τον σύλλογο.

Η Guangzhou επικράτησε με 1-0 εντός έδρας της Liaoning χάρη σε τέρμα του Γκάο Λιν στο 91' και αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από τη δεύτερη Jiangsu Sainty (έμεινε στο 0-0 με την Beijing Guo'An), γεγονός που της έδωσε μαθηματικά τον τίτλο καθώς απομένει μόνο μία αγωνιστική για το τέλος του μαραθωνίου.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Ιταλίας έχει τώρα την ευκαιρία να κυνηγήσει το νταμπλ, με την Guangzhou να αντιμετωπίζει τον ερχόμενο μήνα την Guizhou Renhe στον διπλό τελικό του Κυπέλλου.

Να σημειωθεί πάντως ότι λίγο καιρό πριν ο 64άχρονος Ιταλός είχε κινδυνεύσει να χάσει τη δουλειά του ύστερα από τον αποκλεισμό της ομάδας του από τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας.

Συγχαρητήρια από Ντελ Πιέρο σε Λίπι

Λίγη ώρα μετά την εξασφάλιση του τίτλου από τον Μαρτσέλο Λίπι, ο άλλοτε παίκτης του στη Γιουβέντους αλλά και στην "σκουάντρα ατζούρα" φρόντισε να τον συγχαρεί για την επιτυχία του στην Κίνα, γράφοντας στη σελίδα του στο Twitter:

"Οι Ιταλοί στο εξωτερικό... Ο Μαρτσέλο Λίπι πρωταθλητής στην Κίνα με την ομάδα του! Συγχαρητήρια μίστερ! Αλέ".

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ