ΚΟΣΜΟΣ

"Παραλίγο να πεθάνει ο Ρονάλντο το 1998"

"Παραλίγο να πεθάνει ο Ρονάλντο το 1998"

Ο Ιταλός γιατρός έλυσε το μυστήριο για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε ο Ρονάλντο στο Μουντιάλ '98. Είχε μόλις 18 σφυγμούς το λεπτό. Το πρόβλημα ήταν καρδιολογικό ισχυρίστηκε!

Νέα διάσταση έδωσε ο Ιταλός καρδιολόγος Μπρούνο Κάρου στο μυστήριο σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ρονάλντο παραμονές του τελικού με την Γαλλία στο Μουντιάλ του 1998.

Όπως υποστήριξε ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ υπέστη καρδιακή προσβολή με έντονη καρδιακή αρρυθμία καθώς οι σφυγμοί του δεν ξεπερνούσαν τους 18 ανά λεπτό.

Σύμφωνα με τον Κάρου, η διάγνωση για επιληψία ήταν λαθεμένη. Οι Γάλλοι γιατροί που εξέτασαν τον παίκτη δεν διαπίστωσαν ότι ο καρδιακός σφυγμός του είχε πέσει σε οριακά σημεία, χορηγώντας του φάρμακο το οποίο αποδείχθηκε εντελώς ακατάλληλο για την περίσταση.

Ο Μπρούνο Κάρου έκανε δηλώσεις στην "L'Equipe" εξηγώντας τι πραγματικά είχε συμβεί. "Ο Ρονάλντο ήταν ξαπλωμένος και έβλεπε τηλεόραση. Ξαφνικά έγειρε το κεφάλι του μη μπορώντας να ελέγξει τις κινήσεις του, ενώ οι σφυγμοί του έπεφταν.

Ο γιατρός της Βραζιλίας, Ρομπέρτο Κάρλος διέγνωσε επιληπτικό επεισόδιο κάτι που ενστερνίστηκαν και οι φυσιοθεραπευτές της ομάδας. Σε εκείνο το σημείο ο Ρονάλντο είχε μόλις 18 σφυγμούς το λεπτό.

Διεκομίσθη στο νοσοκομείο με τους Γάλλους γιατρούς να βασίζονται στην γνωμάτευση του Βραζιλιάνου συναδέλφου τους, χορηγώντας του ισχυρή δόση φαρμάκων που δεν σχετίζονταν με καρδιολογικά προβλήματα. Θα μπορούσε να τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του. Αυτός ήταν ο λόγος που ο Ρονάλντο απογοήτευσε στον τελικό".

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ