ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κορίνθιανς

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κορίνθιανς

Η Κορίνθιανς αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, καθώς νίκησε 1-0 την Τσέλσι στον τελικό με γκολ του Χοσέ Πάολο Γκερέρο (video)

Η Κορίνθιανς από την Βραζιλία αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, καθώς νίκησε 1-0 την Τσέλσι στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων 2012.

Ο Περουβιανός στράικερ, Χοσέ Πάολο Γκερέρο, πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 69' με κοντινή κεφαλιά.

Θυμίζουμε πως ο Γκερέρο, ο οποίος στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε Μπάγερν και Αμβούργο, ήταν αυτός που είχε δώσει στην "Τιμάο" την πρόκριση στον τελικό, καθώς είχε πετύχει το μοναδικό γκολ και στον ημιτελικό με την Αλ Αχλί.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, ολοκλήρωσε τον τελικό της Γιοκοχάμα (Ιαπωνία) με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε στο 90' ο Γκάρι Κέιχιλ.

Για την... ιστορία, στον μικρό τελικό η Μοντερέι από το Μεξικό νίκησε με 2-0 την Αλ Αχλί από την Αίγυπτο με σκόρερς τους Χεσούς Κορόνα και Σέσαρ Ντελγκάδο.

ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ: Κάσιο, Αλεσάντρο, Τσικάο, Πάουλο Αντρέ, Φάμπιο Σάντος, Ραλφ, Παουλίνιο, Ντανίλο, Έμερσον Σέικ (90' Ουάλας), Ζόρζε Ενρίκε, Χοσέ Πάολο Γκερέρο (86' Χουάν Μανουέλ Μαρτίνες).

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς (83' Αθπιλικουέτα), Νταβίντ Λουίζ, Γκάρι Κέιχιλ, Άσλεϊ Κόουλ, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Μόουζες (72' Οσκάρ), Αζάρ (87' Μάρκο Μαρίν), Μάτα, Τόρες.

Κορίνθιανς - Τσέλσι 1-0

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ