ΚΟΣΜΟΣ

Παγιδευμένος στο Κατάρ

Παγιδευμένος στο Κατάρ

Δραματική έκκληση στον Ζινεντίν Ζιντάν και στον Πεπ Γουαρδιόλα να παρέμβουν έτσι ώστε να μπορέσει-επιτέλους- να φύγει από το Κατάρ και να επιστρέψει στην πατρίδα του έκανε ο Ζαχίρ Μπελουνίς.

Ο 33χρονος Γάλλος ποδοσφαιριστής βρίσκεται παγιδευμένος στο Κατάρ από τον Ιούνιο του 2012 όταν και άρχισε δικαστικό αγώνα κατά της πρώην ομάδας του, της Αλ Τζάις, για μη καταβολή δεδουλευμένων από το 2010 και μετά.

Σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία που ισχύει στην ασιατική χώρα κάθε εργαζόμενος ανήκει στον "χορηγό του" στο διάστημα που εργάζεται στο Κατάρ το οποίο δεν μπορεί να εγκαταλείψει αν δεν δώσει άδεια ο εργοδότης.

Ο Μπελουνίς βρίσκεται έτσι παγιδευμένος στο Κατάρ χωρίς να πληρώνεται από την ομάδα του αλλά και χωρίς τη δυνατότητα να επιστρέψει στη Γαλλία αφού δεν του χορηγείται βίζα εξόδου.

Στην επιστολή του προς τους Ζιντάν και Γουαρδιόλα μεταξύ άλλων αναφέρει : "Ξέρω ότι είστε πρεσβευτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 που θα διοργανωθεί στο Κατάρ αλλά πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν χιλιάδες παγιδευμένοι άνθρωποι εδώ. Σας ζητώ να χρησιμοποιήσετε την επιρροή σας για να γίνει γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο τι συμβαίνει εδώ".

Πριν από λίγο καιρό στο θέμα παρενέβη προσωπικά ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ο οποίος συναντήθηκε με τον ποδοσφαιριστή στον Κατάρ αλλά παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της γαλλικής πρεσβείας δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

H FIFA, από την πλευρά της, υπηρέτησε τη γνωστή τακτική της. Δήλωσε ότι καλεί όλα τα μέλη της να σέβονται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά στη συνέχεια έσπευσε να συμπληρώσει ότι δεν μπορεί να παρέμβει στο νομικό καθεστώς του Εμιράτου.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ