ΚΟΣΜΟΣ

Όταν οι Γκούντγιονσεν έγραφαν ιστορία

Όταν οι Γκούντγιονσεν έγραφαν ιστορία
Γκούντγιονσεν

Σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια Άρναν και Έιντουρ Γκούντγιονσεν άφηναν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο διεθνές ποδόσφαιρο. Διαβάστε τον λόγο.

Ξεχωριστή είναι η σημερινή ημέρα τόσο για τον Άρναν Γκούντγιονσεν όσο και για τον Έιντουρ Γκούντγιονσεν, καθώς πατέρας και γιος αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί στον ίδιο αγώνα.

Είναι μάλιστα και η μοναδική φορά που έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε διεθνή αγώνα.

24 Απριλίου του 1996 έγραφε το ημερολόγιο, όταν η Ισλανδία έδινε φιλικό αγώνα στο Ταλίν με την Εσθονία. Ο 34χρονος Άρναν Γκούντγιονσεν είχε ξεκινήσει βασικός και στο δεύτερο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον γιο του, τον Έιντουρ, ο οποίος ήταν μόλις 17 τότε και θεωρείτο μία μεγάλη ελπίδα για το ποδόσφαιρο της χώρας.

Έτσι αμφότεροι έγραψαν ιστορία από τη στιγμή που αγωνίστηκαν στον ίδιο αγώνα. Ωστόσο, αυτό που δεν κατάφεραν ήταν να παίξουν ταυτόχρονα. Ο λόγος ήταν πως σε ένα τουρνουά κάτω των 18 ο Έιντουρ έσπασε τον αστράγαλό του και έχασε δύο σεζόν. Ο πατέρας του ήταν ήδη σε προχωρημένη ηλικία και τελικά αποφάσισε τον Οκτώβριο του 1997 να αποχωρήσει από την εθνική παίζοντας για τελευταία φορά με το εθνόσημο κόντρα στο Λιχτενστάιν.

"Ήταν όνειρό μου να παίξω μαζί του στην εθνική ομάδα. Ήταν ξεχωριστή στιγμή, βρισκόμουν στην εθνική ομάδα για 18 χρόνια και ξαφνικά συνειδητοποίησα πως ο γιος μου ήταν μαζί μου στο ξενοδοχείο" είπε ο Άρναν κάποια χρόνια μετά, ενώ ο Έιντουρ, νυν παίκτης της ΑΕΚ, προσέθεσε:

"Ήταν πολύ παράξενο. Καθόμουν στα αποδυτήρια και είχα μαζί μου τον πατέρα μου. Ήταν μία φοβερή εμπειρία, αλλά αυτό που μετανιώνω είναι ότι ποτέ δεν καταφέραμε να βρισκόμαστε στον αγωνιστικό χώρο την ίδια στιγμή".

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ