ΚΟΣΜΟΣ

Όταν ο θάνατος πλησίασε τον Μαραντόνα

Όταν ο θάνατος πλησίασε τον Μαραντόνα
Μαραντόνα

Μία από τις χειρότερες μέρες της ζωής του περνούσε σαν σήμερα πριν από οκτώ χρόνια ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και το Sport24.gr σας θυμίζει το λόγο.

Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Για πολλούς είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και για άλλους παράδειγμα προς αποφυγή λόγω της εξωγηπεδικής του ζωής.

Πολλές φορές ήταν αυτά που έκανε εκτός αγωνιστικού χώρου, τα οποία τραβούσαν την προσοχή της κοινής γνώμης περισσότερο και από τα επιτεύγματά του στο χορτάρι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σημερινή μέρα, αφού σαν σήμερα πριν από οκτώ χρόνια ο Μαραντόνα γλίτωσε από τα δόντια του χάρου.

Πως, όμως, έφτασε ως εκεί; Ο Μαραντόνα άρχισε να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών το 1983 κι ενώ αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα. Από τη στιγμή που πήγε στη Νάπολι και μετά ο εθισμός ήταν πλέον δεδομένος. Απόρροια αυτού ήταν να μην έχει στη συνέχεια της καριέρας του τις επιδόσεις που θα μπορούσε και κυρίως τη διάρκεια.

Τα προβλήματα που προκάλεσε στην καριέρα του η συγκεκριμένη του συνήθεια ήταν αρκετά, αλλά ακόμα περισσότερα ήταν τα προβλήματα υγείας που είχε από τη στιγμή που εγκατέλειψε τους αγωνιστικούς χώρους.

Στις 4 Ιανουαρίου του 2000, όταν έκανε τις διακοπές του στην Πούντα Ντελ Έστε της Ουρουγουάης, αναγκάστηκε να μπει εσπευσμένα στην εντατική. Σε μία συνέντευξη Τύπου οι γιατροί ισχυρίστηκαν πως ο Αργεντινός είχε πρόβλημα με την καρδιά του, το οποίο είχε υποτιμηθεί. Αργότερα, όμως, έγινε γνωστό πως στο αίμα του είχε βρεθεί κοκαΐνη και πως ο Μαραντόνα είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην αστυνομία. Μετά από αυτό το περιστατικό πήγε στην Κούβα, προκειμένου να μπει σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

Ωστόσο, όπως φάνηκε δεν υπήρξε αποτέλεσμα, αφού στις 18 Απριλίου του 2004 ο Μαραντόνα έφτασε κοντά στο θάνατο. Λόγω υπερβολικής δόσης υπέστη έμφραγμα και εισήχθη στην εντατική μονάδα νοσοκομείου του Μπουένος Άιρες. Στην κλινική βρέθηκαν πολλοί οπαδοί για να τον στηρίξουν και τελικά ο πρώην παίκτης των Νάπολι και Μπαρτσελόνα κατάφερε να κερδίσει και αυτή τη μάχη. Στις 29 Απριλίου πήρε εξιτήριο και έφυγε πάλι για την Κούβα, ώστε να μπει ξανά σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

Στην προσπάθειά του να κόψει τις κακές συνήθεις του παρελθόντος πήρε πολλά κιλά και υποβλήθηκε στις 6 Μαρτίου του 200 σε επέμβαση. Τους επόμενους τρεις μήνες έκανε αυστηρή δίαιτα και όταν επανεμφανίστηκε η διαφορά ήταν σαφής.

Όταν ο θάνατος πλησίασε τον Μαραντόνα
Μαραντόνα ναρκωτικά

Τον Μάρτιο του 2007 ήταν η υπερβολική χρήση του αλκοόλ, η οποία τον ανάγκασε να μπει ξανά στο νοσοκομείο του Μπουένος Άιρες. Στις 11 Απριλίου βγήκε, αλλά δύο μέρες μετά επέστρεψε εκεί. Εν τέλει, επισκέφτηκε μία ψυχιατρική κλινική και στις 7 Μαΐου επέστρεψε σπίτι του. Μία μέρα μετά έδωσε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό της Αργεντινής και δήλωσε πως είχε κόψει το ποτό και πως δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών για περισσότερο από δυόμιση χρόνια.

Με την πάροδο του χρόνου κατάφερε να επιστρέψει ξανά και στα γήπεδα, πρώτα ως προπονητής της εθνικής Αργεντινής και μετά ως τεχνικός της Αλ Γουασλ, και ταυτόχρονα να δείξει με αυτό τον τρόπο πως εξακολουθεί να είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος για τον καθένα, είτε απέναντί του υπάρχει αμυντικός είτε συνήθειες που δύσκολα κόβονται, όπως τα ναρκωτικά και το ποτό.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ