ΚΟΣΜΟΣ

Ο Έλληνας γκολτζής της Πρωταπριλιάς!

Ο Έλληνας γκολτζής της Πρωταπριλιάς!

Ο μυστηριώδης Έλληνας που αγωνίστηκε στη Γαλατασαράι και η μετεγγραφή του κόστισε περίπου 12 εκατ. ευρώ. Ποιος είναι ο Γιάρντις Απόλφο και γιατί παρέσυρε σε γκάφα ακόμη και το Reuters; To Sport24.gr παραθέτει μία απίθανη ιστορία…

Την Πρωταπριλιά του 2003 στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρέιντζερς αναρτήθηκε μία έκτακτη είδηση που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση σε όλη την Ευρώπη.

Ο παγκοσμίως άγνωστος Έλληνας στράικερ Γιάρντις Απόλφο αποκτήθηκε από την Γαλατασαράι έναντι 12 εκατ. ευρώ!

Οι οπαδοί του συλλόγου από τη Γλασκώβη αναρωτιόντουσαν για την προέλευση του 17χρονου που είχε ανακαλύψει ο τότε προπονητής των “Gers”, «γκουγκλάροντας» το όνομα του.

Αυτό που έπραξαν οι υποστηρικτές του σκωτσέζικου συλλόγου, παρέλειψαν να κάνουν διεθνή πρακτορεία όπως το Reuters αλλά και το Teletext που φρόντισαν να αναδημοσιεύσουν την είδηση δίχως να την διασταυρώσουν.

Μέσα σε λίγα λεπτά, ιστοσελίδες από κάθε σημείο του πλανήτη αναπαρήγαγαν το άρθρο με συνέπεια να προκληθεί μεγάλη σύγχυση.

Όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για αναγραμματισμό των λέξεων “April Fools Day”. Το πρωταπριλιάτικο αστείο με τον Έλληνα Γιάρντις Απόλφο πέρασε στην ιστορία, ως μία από πιο πετυχημένες αθλητικές φάρσες!

Ο Γιάρντις Απόλφο έκανε ξανά την εμφάνιση του, την Πρωταπριλιά του 2006. Ο υποτιθέμενος Έλληνας φορ έχοντας γίνει πλέον 21 ετών αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο των Χαρτς και Χιμπέρνιαν που έδιναν μάχη για την απόκτηση του.

Όπως γράφτηκε στον βρετανικό Τύπο πριν από έξι χρόνια «ο διεθνής με την εθνική Ελπίδων της Ελλάδας σκόραρε 27 γκολ την περασμένη σεζόν με την Ανόρθωση.

Το συμβόλαιο του εκπνέει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Χιμπέρνιαν και την Χαρτς».

Λέτε ο Απόλφο να κάνει την εμφάνιση του και το 2012;

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ