ΚΟΣΜΟΣ

Μπλάτερ: "Στρατηγός ο Κριστιάνο, μάγος ο Μέσι"

Μπλάτερ: "Στρατηγός ο Κριστιάνο, μάγος ο Μέσι"

Ο Ζεπ Μπλάτερ αποθέωσε Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο σε συνέντευξή του στη Marca και τόνισε πως το ποδόσφαιρο χρειάζεται τον Μουρίνιο. Η ατάκα του για Μαραντόνα αλλά και ποιον θεωρεί κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών.

Κληθείς να απαντήσει στο... κλασικό πλέον δίλημμα "Κριστιανο Ρονάλντο ή Λιονέλ Μέσι" για το ποιος είναι ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή ποδοσφαιριστής στον πλανήτη, ο Ζεπ Μπλάτερ υποστήριξε μιλώντας στο μαδριλένικο μέσο:

"Και οι δύο! Είναι διαφορετικοί αλλά αμφότεροι είναι φανταστικοί παίκτες. Ο Κριστιάνο θέλει να είναι στρατηγός στον αγωνιστικό χώρο, να κατευθύνει τους άλλους, να λέει "εδώ είμαι εγώ".

Από την άλλη ο Μέσι είναι μάγος. Και οι δύο είναι ζωντανοί ποδοσφαιρικοί θρύλοι".

Μπλάτερ: "Στρατηγός ο Κριστιάνο, μάγος ο Μέσι"

Κανένας όμως από τους δύο δεν είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της FIFA καλύτερος όλων των εποχών, με τον Μπλάτερ να "ψηφίζει" Αλφρέδο Ντι Στέφανο:

"Είναι ο καλύτερος όλων. Είμαι επίτιμο μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης. Όταν ήμουν προπονητής σε έναν μικρό ερασιστεχνικό σύλλογο στην Ελβετία, στον οποίο είχε παίξει επίσης, ζήτησαν να αλλάξουν οι εμφανίσεις και να γίνουν ολόλευκες επειδή είχα ταυτιστεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ντι Στέφανο".

Όσον αφορά στην σύγχρονη προπονητική ελίτ, δήλωσε: "Ο Μουρίνιο είναι ένας από τους γίγαντες του ποδοσφαίρου. Είναι καλό για το άθλημα να έχει μεγάλα ονόματα όπως ο Μουρίνιο, ο Φέργκιουσον, ο Βενγκέρ, ο Γκουαρδιόλα...

Καθένας από αυτούς έχει το στιλ και τα δικά του χαρίσματα. Δεν είναι προπονητές που κάθονται στον πάγκο τους ήσυχοι και θλιμμένοι".

Μπλάτερ: "Στρατηγός ο Κριστιάνο, μάγος ο Μέσι"

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να αφήσει να πέσουν κάτω τα καυστικά σχόλια που έχει κάνει κατά καιρούς ο Ντιέγκο Μαραντόνα κατά της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με την απάντησή του να αναμένεται λογικά να... φουρκίσει τον "Πίμπε Ντ'Όρο".

"Ο Μαραντόνα κριτικάρει τη FIFA και όταν έρχεται στο σπίτι μας μας αγκαλιάζει και μου λέει "μεγάλε πρόεδρε, θέλω να δουλέψω για τη FIFA". Είναι καλό παιδί".

Τέλος, μεταξύ των αρκετών ενδιαφέροντων απαντήσεων που έδωσε ο Ζεπ Μπλάτερ, ξεχωρίζει και η θέση του για τη χρήση της τεχνολογίας.

Μπλάτερ: "Στρατηγός ο Κριστιάνο, μάγος ο Μέσι"

"Δύο χρόνια πριν ήμουν κάθετα αντίθετος στη χρήση της τεχνολογίας. Όταν είδα όμως να μη μετράει το γκολ του Λάμπαρντ κόντρα στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, με τη μπάλα να έχει χτυπήσει ένα μέτρο μέσα από την γραμμή, είπα στον εαυτό μου οτι αυτό δεν μπορώ να το επιτρέψω να ξανασυμβεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δεν μπορούσα να ανεχτώ κάτι παρόμοιο να χαλάσει το πάρτι στη Βραζιλία το 2014. Η τεχνολογία θα πρέπει να πάντως να χρησιμοποιηθεί μόνο για τις φάσεις πάνω στη γραμμή".

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ