ΚΟΣΜΟΣ

Κoυμάλο: "Το ματς που δεν θα ξεχάσω ποτέ"

Κoυμάλο: "Το ματς που δεν θα ξεχάσω ποτέ"

Ο Μπονγκάνι Κoυμάλο μίλησε για το παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα στο φιλικό με τη Βραζιλία.

Ξεχωριστό χαρακτήρα είχε για τον Μπονγκάνι Κουμάλο η φιλική αναμέτρηση της Νότιας Αφρικής με τη Βραζιλία στο Σάο Πάουλο. Το αποκάλυψε ο ίδιος με δηλώσεις του στην ιστοελίδα "thepost.co.za".

"Είναι ακόμη πολύ φρέσκο, αλλά νομίζω ότι θα είναι ένα ματς που θα θυμάμαι για πάντα, ανεξάρτητα από το τι θα κάνω από 'δω και πέρα στην καριέρα μου. Είχα πάει στη Βραζιλία όταν ήμουν 14 ετών και ως τουρίστας επισκέφθηκα το στάδιο Μορουμπί. Δεν μας είχε επιτραπεί να πατήσουμε τον αγωνιστικό χώρο.

Είμαι τυχερός που αγωνίστηκα σ' αυτό το γήπεδο, ως αρχηγός, απέναντι σε ένα τόσο σπουδαίο έθνος. Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία. Είναι προνόμιο που έχω ζήσει αυτή τη στιγμή και ευχαριστώ τους προπονητές μου που έδειξαν εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου" τόνισε σχετικά ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, προσθέτοντας:

"Ήταν ένα ταξίδι για νεαρούς ποδοσφαιριστές (ανήκε στις Ακαδημίες των Αρκάντια Σεφερντς). Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι που φούντωσε το όνειρο να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και είμαι ευτυχισμένος σήμερα να το έχω ζήσει".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συντάκτης του κειμένου τονίζει ότι η καριέρα του Κουμάλο εμπλουτίστηκε με την παρουσία του στον αγώνα της Νότιας Αφρικής με την Βραζιλία. Μάλιστα, για τον αγώνα σημειώνει:

"Όλοι περίμεναν βαριά ήττα των Μπαφάνα Μπαφάνα που στερούνταν τις υπηρεσίες βασικών παικτών, στην πρεμιέρα του Γκόρντον Ίγκεσουντ στον πάγκο. Αντίθετα, έπαιξαν γενναία κάνοντας μία εμφάνιση που έκλεψε τις καρδιές των οπαδών του Σάο Πάουλο, που τους χειροκρότησαν όταν έφυγαν από το γήπεδο, σε αντίθεση με τη Βραζιλία που αποδοκιμάστηκε".

Ο ίδιος ο Κουμάλο μιλώντας για τον αγώνα με τη Βραζιλία επισήμανε:

"Έγινε μία μάχη, εμείς μετατρέψαμε το ματς σε μάχη. Είχαμε καλή νοοτροπία και ομαδικό πνεύμα. Ο καθένας στήριζε το διπλανό΄συμπαίκτη του. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που δείχνουμε τέτοια αφοσίωση. Ήταν πραγματικά απίστευτο.

Πάντα επικοινωνούμε μεταξύ μας, αλλά σήμερα ήταν πολύ πιο πάνω από τα συνηθισμένα. Ήταν σπουδαίο αυτό που συνέβη για την ομάδα, ελπίζουμε να το συνεχίσουμε αυτό και να μην κοιτάξουμε πίσω. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο κόουτς δούλεψε μόνο τρεις μέρες με την ομαδα. Εγώ έκανα μισή μόνο προπόνηση με την ομάδα (σ.σ. ενσωματώθηκε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα με την Εθνική στη Βραζιλία)".

Όσο για το γκολ του Χουλκ που έδωσε τη νίκη στη Βραζιλία σημείωσε:

"Ήταν ένα ποιοτικό τελείωμα και δεν μπορεί να κατηγορηθει κανένας γι' αυτό".

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ