ΚΟΣΜΟΣ

Κορυφαίος όλων ο σερ Άλεξ!

Κορυφαίος όλων ο σερ Άλεξ!

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικών του Ποδοσφαίρου (IFFHS) ανακοίνωσε τη λίστα με τους κορυφαίους προπονητές του 21ου αιώνα. Πρώτος και καλύτερος ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με δεύτερο τον Βενγκέρ και τρίτο τον Μουρίνιο. Στην 22η θέση ο Γουαρδιόλα.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικών του Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε τη βαθμολογία των κορυφαίων προπονητών για τον 21ο αιώνα.

Υπολογίζονται όλα τα αποτελέσματα από το 2001 μέχρι και το τέλος του 2011, με τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους κορυφαίους προπονητές του 21ου αιώνα. Ο Σκωτσέζος τεχνικός ξεπερνάει κατά έναν μόλις βαθμό τον Γάλλο Αρσέν Βενγκέρ της Άρσεναλ, ενώ το βάθρο συμπληρώνει ο Ζοζέ Μουρίνιο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ιταλός Φάμπιο Καπέλο, νυν τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας, βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ ο Αργεντίνος Μαρσέλο Μπιέλσα και ο Βραζιλιάνος Λουίς Φελίπε Σκολάρι μοιράζονται την όγδοη θέση και τον άτυπο τίτλο των κορυφαίων προπονητών της Λατινικής Αμερικής. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκουμε επίσης τους Γκους Χίντινκ, Κάρλο Αντσελότι, Βιθέντε ντελ Μπόσκε και Ράφα Μπενίτεθ.

Κορυφαίος όλων ο σερ Άλεξ!

Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι δεύτερος στη λίστα της IFFHS.

Η IFFHS έλαβε υπόψη της όλα τα αποτελέσματα των προπονητών από το ξεκίνημα του 2001 μέχρι και την ολοκλήρωση του 2011. Αυτός είναι και ο λόγος που ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γουαρδιόλα βρίσκεται μόλις στην 22η θέση της λίστας, αφού ασκεί το επάγγελμα του προπονητή από το καλοκαίρι του 2008.

Κορυφαίος όλων ο σερ Άλεξ!

Ο Ζοζέ Μουρίνιο κλείνει την πρώτη τριάδα των κορυφαίων προπονητών του 21ου αιώνα.

Αναλυτικά η κατάταξη της πρώτης δεκάδας:

1. Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (Σκωτία) 166 βαθμοί

2. Αρσέν Βενγκέρ (Γαλλία) 165 βαθμοί

3. Ζοζέ Μουρίνιο (Πορτογαλία) 154 βαθμοί

4. Φάμπιο Καπέλο (Ιταλία) 135 βαθμοί

5. Γκους Χίντινκ (Ολλανδία) 112 βαθμοί

6. Κάρλο Αντσελότι (Ιταλία) 108 βαθμοί

7. Βιθέντε ντελ Μπόσκε (Ισπανία) 104 βαθμοί

8. Μαρσέλο Μπιέλσα (Αργεντινή) 101 βαθμοί

-. Λουίς Φελίπε Σκολάρι (Βραζιλία) 101 βαθμοί

10. Ραφαέλ Μπενίτεθ (Ισπανία) 97 βαθμοί

Πηγή: Marca

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ