ΚΟΣΜΟΣ

Η καλύτερη 11άδα του 2011

Η καλύτερη 11άδα του 2011

Το Sport24.gr επέλεξε την καλύτερη 11άδα στον πλανήτη για το 2011, πηγαίνοντας κόντρα στις επιλογές της UEFA

Το να επιλέξεις την καλύτερη 11άδα στον πλανήτη για το 2011 ήταν αρκετά πιο δύσκολο από ότι το 2010.

Αυτό διότι πέρσι υπήρχε το Μουντιάλ, ενώ φέτος μόνο το Copa America, το οποίο μάλιστα πέραν της Ουρουγουάης είχε μόνο εκπλήξεις και δεν βοήθησε και πολύ.

Η καλύτερη 11άδα του Sport24.gr δεν επηρεάστηκε σε καμία περίπτωση από τις επιλογές της UEFA, η οποία έχει σημαντικά λάθη, καθώς σου δίνει 5 παίκτες για κάθε θέση (10 για κέντρο άμυνας και επίθεση).

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο είναι στους επιθετικούς, από τους οποίους μπορείς να διαλέξεις μόνο δύο. Δηλαδή, για να βάλεις τους δύο καλύτερους παίκτες του πλανήτη στην 11άδα, δεν θα έχεις πραγματικό στράικερ σε αυτήν!

Η 11άδα που επιλέγει όμως το Sport24.gr δεν είναι έτσι, παίζει σύστημα 4-3-3, έτσι ώστε, πολύ απλά, να βάλει τους καλύτερους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ένας από την 11άδα του Sport24.gr δεν είναι καν στις επιλογές της UEFA...

Η καλύτερη 11άδα του 2011:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ / Ισπανία)

Η αλήθεια είναι πως δεν είχε αντίπαλο ο Ίκερ Κασίγιας. Ο Βίκτορ Βαλντές κέρδισε περισσότερα από αυτόν, αλλά ο Κασίγιας δεν είναι τυχαία βασικός στην εθνική Ισπανίας και ο Βαλντές... με το ζόρι 3ος. Είναι ο καλύτερος στον κόσμο και αν κάποιος μπορεί να τον απειλήσει το 2012 ενδεχομένως αυτός να είναι μόνο ο Μπουφόν που έχει επιστρέψει δυναμικά (έχουμε και EURO το 2012).

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ

Ντανιέλ Άλβες (Μπαρτσελόνα / Βραζιλία)

Ο Ντανιέλ Άλβες (ή Ντάνι όπως τον φωνάζουν) είναι το καλύτερο δεξί μπακ στο πλανήτη γιατί πολύ απλά ο Μάικον της Ίντερ είχε μία προβληματική χρονιά. Σπουδαίες εμφανίσεις με την Μπαρτσελόνα και βασικός πλέον στην εθνική Βραζιλίας.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Βενσάν Κομπανί (Μάντσεστερ Σίτι / Βέλγιο)

Ο νεαρός Βέλγος είναι πραγματικά ο ηγέτης της άμυνας της Μάντσεστερ Σίτι. Οι Άγγλοι τον σέβονται απεριόριστα και τον θεωρούν τον καλύτερο στόπερ στο νησί. Ήταν και το καλύτερο στόπερ στον κόσμο για το 2011.

Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα / Ισπανία)

Πέρσι μαζί με τον Πουγιόλ ήταν οι κορυφαίοι, αλλά φέτος μόνο ο Ζεράρ Πικέ κατάφερε να μπει ξανά στην καλύτερη 11άδα. Κατόρθωσε να διατηρήσει την φόρμα του παρά κάποια προβλήματα τραυματισμών, σε αντίθεση με τον Πουγιόλ που αγωνίστηκε πολύ λιγότερο.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ

Τζόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους / Ιταλία)

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι είναι αυτός που η UEFA δεν είχε στις επιλογές της. Φαίνεται δεν βλέπουν Campionato ή ακόμη δυσκολεύονται να δεχτούν την Γιουβέντους μετά το σκάνδαλο με τα στημένα. Από κεντρικός αμυντικός επέστρεψε αριστερό μπακ (έτσι ξεκίνησε) και η "Γιούβε" έχει ξανά σπουδαία άμυνα, η οποία την φέρνει να διεκδικεί και πάλι πρωτάθλημα.

ΜΕΣΟΙ

Γιαγιά Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι / Ακτή Ελεφαντοστού)

Πρόσφατα βραβεύτηκε ως κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής, αλλά αυτό δεν αρκεί για να μπει στην καλύτερη 11άδα του πλανήτη. Αρκούν όμως οι καταπληκτικές του εμφανίσεις. Και σε Premier League και σε Champions League έδειξε πως στο κέντρο μπορεί να κάνει τα πάντα με ιδιαίτερη επιτυχία.

Τσάβι (Μπαρτσελόνα / Ισπανία)

Σε αντίθεση με τον Αντρές Ινιέστα, ο Τσάβι διατήρησε την καταπληκτική του φόρμα από το 2010. Άλλωστε μαζί με τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο είναι στην 3άδα για το βραβείο του κορυφαίο της χρονιάς από την FIFA και το France Football.

Ντάβιντ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι / Ισπανία)

Ο Νταβίντ Σίλβα ήταν ο καλύτερος επιθετικός μέσος της χρονιάς. Καταπληκτικές εμφανίσεις με την Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία ουσιαστικά μόνο αυτός και ο Γιαγιά Τουρέ έχει πιο σίγουρη θέση στην 11άδα. Ο Σίλβα κατάφερε μάλιστα σε αυτήν την χρονιά να κερδίσει και θέση βασικού στην εθνική Ισπανίας, κάτι μόνο απλό δεν είναι.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ / Πορτογαλία)

Σε προσωπικό επίπεδο κατάφερε να έχει περισσότερα γκολ από τον Λιονέλ Μέσι και να σπάσει πολλά ρεκόρ, αλλά αρκέστηκε μόνο στην κατάκτηση ενός κυπέλλου. Δεν χρειάζεται αιτιολόγηση η παρουσία του στην κορυφαία 11άδα.

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα / Αργεντινή)

Είναι απλά ο καλύτερος στον κόσμο, αλλά έχει και αυτός την αχίλλειο πτέρνα του. Δεν είναι Μαραντόνα, έτσι απογοήτευσε και πάλι όλη την Αργεντινή στο Copa America. Και μετά από αυτό όμως παραμένει ο καλύτερος στον πλανήτη, στου οποίου την κορυφή οδήγησε την Μπαρτσελόνα.

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ / Γαλλία)

Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ο κορυφαίος κλασικός επιθετικός στον πλανήτη για το 2011. Στο πρώτο μισό του 2011 κράτησε μόνος του την επίθεση της Ρεάλ μετά τον τραυματισμό του Ιγκουαΐν και έκλεισε στόματα. Στο δεύτερο μισό του 2011 είναι απλά... φανταστικός. Όσοι έχετε δει παιχνίδια της Ρεάλ έχει παρατηρήσει πως είναι ένας πραγματικός στράικερ, που εκτός από τα γκολ, είναι μέσα σε κάθε φάση, δημιουργεί, δίνει εξαιρετικές ασίστ και συνεργάζεται άψογα με τους πάντες.

Η αναπληρωματική 11άδα:

Μάνουελ Νόιερ (Σάλκε-Μπάγερν / Γερμανία)

Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν / Γερμανία)

Ματς Χούμελς (Ντόρτμουντ / Γερμανία)

Τιάγκο Σίλβα (Μίλαν / Βραζιλία)

Μαρσέλο (Ρεάλ / Βραζιλία)

Κέβιν Πρινς-Μπόατενγκ (Μίλαν / Γκάνα)

Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα / Ισπανία)

Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ / Γερμανία)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ / Ολλανδία)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι / Ουρουγουάη)

Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία (Πόρτο-Ατλέτικο / Κολομβία)

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ