ΚΟΣΜΟΣ

Δωροδοκία σε ματς Μουντιάλ!

Δωροδοκία σε ματς Μουντιάλ!

Ο γκολκίπερ Ρίτσαρντ Κίνγκσον αποκάλυψε πως απέρριψε προσφορά 300.000 δολαρίων για να "πουλήσει" το ματς της Γκάνας με την Τσεχία στην τελική φάση του Μουντιάλ της Γερμανίας. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο 34άχρονος πλέον Κίνγκσον ισχυρίστηκε σε τηλεοπτικό μέσο της πατρίδας του ότι η απόπειρα δωροδοκίας έγινε ώστε να διασφαλιστεί πως η χώρα του θα ηττηθεί με σκορ 2-0 από τους Τσέχους στη φάση των ομίλων, με την γυναίκα του να παίζει καταλυτικό ρόλο στο να απορρίψει την πρόταση που του έγινε.

"Έπαθα σύγχυση με το να ζυγίζω τις επιλογές μου, από τη μία θα γινόμουν πλούσιος κατά 300.000 δολάρια εάν δεχόμουν ενώ με νίκη της Γκάνας τα χρήματα που θα κέρδιζα θα ήταν πολύ λιγότερα, μόλις 3.000 δολάρια", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην τερματοφύλακας των Μπέρμιγχαμ και Γουίγκαν, για να αποκαλύψει στη συνέχεια το όλο σκηνικό:

"Στο Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία, ετοιμαζόσταν να παίξουμε με την Τσεχία. Εκείνη τη στιγμή ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα στον κόσμο.

Ένας Γκανέζος με οδήγησε σε μερικούς ανθρώπους για να μου προσφέρουν χρήματα ώστε να με δωροδοκήσουν. Ήμουν πολύ μπερδεμένος και δεν ήξερα τι να κάνω αλλά τηλεφώνησα στη γυναίκα μου και της το είπα.

Τότε η γυναίκα μου είπε: "Ρίτσαρντ, δεν σε αγαπώ για τα λεφτά σου, οπότε μην δελεάζεσαι από αυτή την προσφορά που θα σε κάνει να χάσεις την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία σου", δήλωσε ο Κίνκγσον.

Για την ιστορία, ο Κίνγκσον όχι μόνο δεν ενέδωσε στον "πειρασμό" αλλά κράτησε και απαραβίαστη την εστία του, με την Γκάνα να επικρατεί 2-0 της Τσεχίας και να παίρνει εκείνη το εισιτήριο για τους "16" του Μουντιάλ.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ