ΙΤΑΛΙΑ

Πρόκριση μετά από 14 πέναλτι για Ίντερ κόντρα σε ομάδα της Serie C

Inter Milan's Yann Karamoh, right, challenges for the ball with Pordenone's Leonardo Nunzella during the Italian Cup soccer match between Inter Milan and Pordenone at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, Dec.12, 2017. (AP Photo/Luca Bruno)
Inter Milan's Yann Karamoh, right, challenges for the ball with Pordenone's Leonardo Nunzella during the Italian Cup soccer match between Inter Milan and Pordenone at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, Dec.12, 2017. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η Ίντερ χρειάστηκε τους βασικούς και τη διαδικασία των πέναλτι για να αποκλείσει την Πορντενόνε της Serie C από τη φάση των 16 του Coppa Italia, μετά από το 0-0 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα".

Η Πορντενόνε έβαλε τα δυνατά της, όπως είχε προϊδεάσει όλες τις προηγούμενες ημέρες μέσω των social media και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στη μοναδική αήττητη ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η Ίντερ διατήρησε αυτόν τον τίτλο, όμως, έστω κι αν δεν σκόραρε απέναντι στην ομάδα της Serie C, αποκλείοντάς την στη φάση των 16 του Coppa Italia με 5-4 στα πέναλτι.

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, μετά από το 0-0 στο Τορίνο, προτίμησε να ξεκουράσει τους βασικούς ποδοσφαιριστές του, υποτιμώντας την κατά δύο κατηγορίες πιο αδύναμη αντίπαλό του. Υπολόγιζε χωρίς τον Σιμόνε Περίλι ,τον ηρωικό τερματοφύλακα της Πορντενόνε, ο οποίος κατάφερε να αντέξει την πίεση 120 λεπτών και να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

Ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς στην ανάπαυλα του αγώνα, ο Ίβαν Πέρισιτς στο 68' και ο Μάουρο Ικάρντι στο 80' επιστρατεύτηκαν για να δώσουν λύση για τους "νερατζούρι", αλλά τα κατάφεραν μόνο στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, σκόραραν και οι τρεις αλλαγές του Σπαλέτι, ενώ οι Μίλαν Σκρίνιαρ και Μάουρο Γκαλιαρντίνι είδαν τον Περίλι να αποκρούει τις προσπάθειές τους. Οι φιλοξενούμενοι απέτυχαν να σκοράρουν σε τρεις εκτελέσεις, όμως, κι έτσι το πέναλτι γκολ του Γιούτο Ναγκατόμο έστειλε την Ίντερ στην επόμενη φάση.

Η σύνθεση της Ίντερ...

Παντέλι, Ναγκατόμο, Σκρίνιαρ, Ρανόκια, Ενρίκε (80' Ικάρντι), Γκαλιαρντίνι, Βεσίνο, Κανσέλο, Έντερ, Καραμό (68' Πέρισιτς), Πιναμόντι (46' Μπρόζοβιτς)

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16:

Τρίτη

Ίντερ - Πορντενόνε 5-4 πέν. 0-0 παρ.

Τετάρτη

Φιορεντίνα - Σαμπντόρια (18:30)

Μίλαν - Βερόνα (21:45)

Πέμπτη

Λάτσιο - Τσιταντέλα (22:00)

Τρίτη 19/12

Νάπολι - Ουντινέζε (22:00)

Τετάρτη 20/12

Αταλάντα - Σασουόλο (16:00)

Ρόμα - Τορίνο (18:30)

Γιουβέντους - Τζένοα (21:45)

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ