ΙΤΑΛΙΑ

Πρόεδρος στην Πάρμα ο Νέβιο Σκάλα

Nevio Scala, allenatore del Parma che vinse il 12 maggio 1993 la Coppa delle Coppe contro l'Anversa, festeggia l'anniversario in campo prima della partita del campionato di Serie A contro il Bologna allo stadio Ennio Tardini di Parma, in una immagine del 12 maggio 2013.
ANSA/ELISABETTA BARACCHI
Nevio Scala, allenatore del Parma che vinse il 12 maggio 1993 la Coppa delle Coppe contro l'Anversa, festeggia l'anniversario in campo prima della partita del campionato di Serie A contro il Bologna allo stadio Ennio Tardini di Parma, in una immagine del 12 maggio 2013. ANSA/ELISABETTA BARACCHI ANSA

Η νέα Πάρμα ξεκινάει τη Δευτέρα την προσπάθειά της από τη Serie D και θα έχει στο τιμόνι της έναν άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με λαμπρές σελίδες της ιστορίας της: τον Νέβιο Σκάλα.

Πριν από λίγες ημέρες οι φίλοι της Πάρμα ήπιαν τις τελευταίες σταγόνες από το ποτήρι του μαρτυρίου, με τον ιστορικό σύλλογο να κηρύσει πτώχευση και να οδηγείται στην ερασιτεχνική κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος .

Από την ερχόμενη Δευτέρα όμως οι "παρμέντσι" κάνουν restart ξεκινώντας από τα χαμηλά (Serie D) αλλά έχοντας στο τιμόνι τους τον Νέβιο Σκάλα, τον προπονητή ο οποίος την οδήγησε στις μεγάλες της επιτυχίες της δεκαετία του '90 και την έβαλε για τα καλά στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Όπως έγινε γνωστό ο Σκάλα θα είναι ο νέος πρόεδρος του συλλόγου που θα έχει πλέον την ονομασία Parma Calcio 2013 ενώ τον αγώνα για την αναγέννηση της θα προσπαθήσουν να στηρίξουν στο ξεκίνημα οκτώ ντόπιοι επιχειρηματίες που πήραν στα χέρια τους τις μετοχές.

Πρόκειται για τους Γκουίντο Μπαρίλα (ο επονομαζόμενος "βασιλιάς των ζυμαρικών"), Πάολο Πιτσαρότι, Μάουρο Ντελ Ρίο, Τζαμπάολο Νταλάρα, Μάρκο Φεράρι, Άντζελο Γκαντόλφι, Τζάκομο Μαλμέζι αλλά και οι εκπρόσωποι της Parmalat ενώ θα μπορέσουν στην πορεία να βοηθήσουν και οι φίλαθλοι των "σταυροφόροι" δίνοντας 500 ευρώ για κάθε μετοχή.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ