ΙΤΑΛΙΑ

Μπουφόν: "Θέλω το έκτο Μουντιάλ"

Μπουφόν: "Θέλω το έκτο Μουντιάλ"

Ο Τζίτζι Μπουφόν ανακοίνωσε πως θα παίξει ποδόσφαιρο για άλλα δύο χρόνια και εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί για έκτη φορά σε τελικά Μουντιάλ για να ξεπεράσει Καρμπαχάλ και Ματέους. Τι είπε για Τότι και... Serie B.

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην "Corriere dello Sport" ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, με τον 38χρονο πορτιέρε να δηλώνει πως μετά το ρεκόρ του στη Serie A με την Γιουβέντους ( συμπλήρωσε στο ντέρμπι με την Τορίνο 974 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ) επιθυμεί να γράψει ιστορία και με την εθνική Ιταλίας: με το να γίνει ο μοναδικός στην ιστορία που θα έχει πάρει μέρος σε 6 τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου!

"Για τα επόμενα δύο χρόνια θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω όπως κάνω σήμερα. Θα μου άρεσε να κυνηγήσω το έκτο Μουντιάλ, θα ήταν ένα ιστορικό ρεκόρ. Ο τερματοφύλακας του Μεξικού Καρμπαχάλ και ο Λόταρ Ματέους έχουν πάρει μέρος σε πέντε Μουντιάλ και θέλω να τους ξεπεράσω", τόνισε στη συνέντευξή του ο εμβληματικός αρχηγός της "βέκια σινιόρα" και της "σκουάντρα ατζούρα", και συνέχισε:

"Η ποιότητα ενός πορτιέρε φαίνεται σε πρώτο βαθμό από τη σιγουριά που ξέρεις να μεταδίδεις στους άλλους, στην ομάδα σου. Θα πρέπει να τη μεταδίδεις ανεξάρτητα από αυτή θα έχεις πραγματικά μέσα σου. Ακόμα και αν εσύ δεν είσαι σίγουρος, θα πρέπει να δείχνεις στους άλλους ότι έχεις τον έλεγχο της κατάστασης και ότι εκείνοι μπορούν να στηρίζονται σε εσένα.

Μπουφόν: "Θέλω το έκτο Μουντιάλ"

Ένας ανασφαλής τερματοφύλακας κάνει μία ομάδα ανασφαλή. Επιπλέον χρειάζεται να είσαι δυνατός πνευματικά για να μπορείςνα αντέχεις περισσότερο και να κάνεις όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Εάν το σκεφτεί κανείς, όλοι οι μεγάλοι τερματοφύλακες είχαν καριέρες που άντεξαν για πολλά χρόνια".

Στην ίδια συνέντευξη ο Μπουφόν είπε για τον (καλό του φίλο) Φραντσέσκο Τότι ότι "θα παραμείνει μοναδικός", δήλωσε υπερήφανος για την κατάκτηση του Μουντιάλ του 2006 "γιατί εκείνη τη στιγμή εκατομύρια Ιταλοί ήταν χαρούμενοι και ευτυχισμένοι αλλά και για μία φορά ενωμένοι", ενώ σε ερώτηση γιατί έμεινε στην Γιουβέντους όταν εκείνη έπεσε στην Serie B απάντησε: "Από αναγνώριση για αυτό που μου είχε δώσει. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο business αλλά και αισθήματα".

MILAN, ITALY - APRIL 09:  Gianluigi Buffon of Juventus FC gestures during the Serie A match between AC Milan and Juventus FC at Stadio Giuseppe Meazza on April 9, 2016 in Milan, Italy.  (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
MILAN, ITALY - APRIL 09: Gianluigi Buffon of Juventus FC gestures during the Serie A match between AC Milan and Juventus FC at Stadio Giuseppe Meazza on April 9, 2016 in Milan, Italy. (Photo by Marco Luzzani/Getty Images) GETTY IMAGES

Κληθείς να κατονομάσει τους πιο επικίνδυνους φορ που έχει αντιμετωπίσει επέλεξε το "φαινόμενο" Ρονάλντο και τον Κρίστιαν Βιέρι ενώ δύο αποκρούσεις ξεχωρίζει πάντα: " Αυτή στον τελικό του Champions League με τη Μίλαν σε μία κεφαλιά του Ιντσάγκι και μία με την εθνική Ιταλίας κόντρα στην Παραγουάη όταν ήμουν ακόμα 19 ετών".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ