ΙΤΑΛΙΑ

Γκολ-μαχαιριά στη Σαμπντόρια από πρώην... οπαδό της!

Γκολ-μαχαιριά στη Σαμπντόρια από πρώην... οπαδό της!

Ο Λορίς Νταμόντε έγραψε ιστορία με το 1o του γκολ στη Serie B, αφού ήταν κόντρα στην αγαπημένη του Σαμπντόρια και στο γήπεδο που τον πήγαινε από παιδί ο πατέρας του, το "Φεράρις". Διαβάστε το story!

Ενός κακού μύρια έπονται... Η ιστορική Σαμπντόρια αποχαιρέτησε πέρυσι τα μεγάλα σαλόνια του ιταλικού πρωταθλήματος, όμως όσοι πίστευαν ότι η κατηφόρα της θα σταματούσε εκεί και θα επέστρεφε καμαρωτή-καμαρωτή στη Serie A τώρα "δαγκώνουν τη γλώσσα τους".

Και αυτό γιατί η άλλοτε κραταία ομάδα (πρωταθλήτρια Ιταλίας του 1991 και φιναλίστ στον τελικό του Πρωταθλητριών έναν χρόνο μετά) βολοδέρνει στη μέση της βαθμολογίας της Serie B, με τα "χτυπήματα" μάλιστα για τη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία, τους παίκτες και τους οπαδούς (κυρίως) των "μπλουτσερκιάτι" να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Το τελευταίο μάλιστα λες και ήταν σταλμένο από τη μοίρα, αφού στον εντός έδρας αγώνα με τη Βαρέζε γνώρισε μία κατραπακιά άνευ προηγουμένου.

Τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε...

Ήττα με 1-0 μέσα στο "Λουίτζι Φεράρις" με γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, πρώτη νίκη στην ιστορία της Βαρέζε μέσα στο άνδρο των Γενοβέζων και -το πιο εκπληκτικό από όλα- match winner ένα "παιδί της Σαμπντόρια" με το παρθενικό του γκολ στη δεύτερη κατηγορία.

Ο λόγος για τον 21χρονο Λορίς Νταμόντε, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 85ο λεπτό αντί του Νάτο Περέιρα και κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 91' , με έναν βέρο Γενοβέζο (ο μοναδικός από τους 22 που ήταν εκείνη την ώρα στο χορτάρι) να βυθίζει ακόμα περισσότερο σε κρίση τη Σαμπντόρια.

Όμως ο Νταμόντε δεν είναι απλά κάποιος που γεννήθηκε στην περιοχή της Γένοβας (για την ακρίβεια στο Αρετσάνο, λίγα χιλιόμετρα δρόμος από το "Λουίτζι Φεράρις") αλλά ένας παιδί που μικρός υποστήριζε φανατικά τη Σαμπντόρια, σε σημείο που να παρακολουθήσει άρκετα παιχνίδια της διά ζώσης.

"Το να είσαι από τη Γένοβα και να σκοράρεις ένα γκολ στο Μαράσι είναι κάτι το εκπληκτικό, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω.

Παραδέχομαι ότι είμαι οπαδός της Σαμπντόρια και σε αυτό το στάδιο ερχόμουν από μικρό παιδί μαζί με τον πατέρα μου για να στηρίξω τη Ντόρια.

Όταν έκανα προθέρμανση πήγα να χαιρετήσω τους φίλους μου στην κερκίδα, αν και εγώ δεν ήμουν ποτέ στους ultras. Ήταν ένα μεγάλο συναίσθημα".

Σήμερα όμως είμαι πολύ χαρούμενος για το τέρμα και κυρίως για τη δίκαιη νίκη της Βαρέζε. Έφτασα στη μπάλα την κατάλληλη στιγμή.

Την χτύπησα με ακρίβεια και την έστειλα στην αντίθετη γωνία από εκείνη στην οποία έπεφτε λόγω φοράς ο αντίπαλος γκολκίπερ", τόνισε στα αποδυτήρια μετά το ματς ο Νταμόντε, και πρόσθεσε:

"Πρίν από τον αγώνα, ένας συμπαίκτης μου με ρώτησε στα αποδυτήρια αν θα πανηγύριζα σε περίπτωση που πετύχαινα γκολ. Του απάντησα αρνητικά και το πίστευα πραγματικά".

Μόνο φιλίες έχει σε αυτή την πόλη ο Νταμόντε

Για τους απογοητευμένους οπαδούς ωστόσο της Σαμπντόρια (δεν φώναξαν υπέρ της ομάδας τους στα πρώτα λεπτά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φετινή πορεία της) ήταν ανακούφιση το γεγονός πως "σκόραρε ο Λορίς και όχι κάποιος άλλος" ενώ υπήρχε και κόσμος που πανηγύρισε γνωρίζοντας το "μυστικό" αυτού του παίκτη.

Όσο για το αν έχει αλλάξει τίποτα στη ζωή του; Τίποτα, εκτός από... αμέτρητα τηλεφωνήματα για συγχαρίκια (μεταξύ των οποίων και από την πρώην ομάδα του, Αλεσάντρια) αλλά και αιτήματα φιλίας στη σελίδα του στο Facebook, κυρίως από οπαδούς της Τζένοα, της μεγάλης αντιπάλου της "Σαμπ".

Την ίδια ώρα η Σαμπντόρια βράζει ολοένα και περισσότερο μέσα στο ζουμί της, με το πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί της στις εξέδρες να τα λέει όλα: "Η υπομονή τελείωσε".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ