SERIE A

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το πυρηνικό όπλο Πογκμπά, η ανάσταση του Λέτο, ο "πεναλτάκιας" Χαντάνοβιτς, και η εκρηκτική Όλγα Κεντ. Η 34η αγωνιστική της Serie A στο πιάτο σας (pics+vids).

Σε μία αγωνιστική όπου όλα τα ματς έγιναν Μεγάλο Σάββατο για να μην υπάρχει αγωνιστική δράση την Κυριακή του Πάσχα, Γιουβέντους, Ρόμα, Ίντερ και Μίλαν ήταν οι μεγάλες κερδισμένες.

Η Γιουβέντους νίκησε 1-0 τη Μπολόνια και μετράει πλέον αντίστροφα για την τρίτη συνεχόμενη στέψη της ως πρωταθλήτρια, η Ρόμα πέρασε με το ίδιο σκορ από την έδρα της Φιορεντίνα και εξασφάλισε μαθηματικά την 2η θέση που της δίνει απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του CL, η Ίντερ έδειξε πως έχει στόφα μεγάλης ομάδας περνώντας από την έδρα της Πάρμα ενώ η Μίλαν πήρε την 5η σερί νίκη της (3-0 τη Λιβόρνο) και παραμένει ζωντανή στο κόλπο της Ευρώπης.

Χορταστικό ματς στο "Ολίμπικο" με τη Λάτσιο να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις σε 3-3 την Τορίνο (με την οποία σκόραρε το πρώτο του γκολ ο Ταχτσίδης) ενώ η Σασουόλο πανηγύρισε δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη (1-0 την Κιέβο) χάρη στο γούρικο 13ο γκολ του Μπεράρντι.

Ποιά ήταν όμως τα πρόσωπα/γεγονότα που έβαλαν τη σφραγίδα τους στην 34η αγωνιστική της Serie A; Πάμε να τα δούμε μέσα από 11 διαφορετικές κατηγορίες που σας παρουσιάζουμε κάθε εβδομάδα.

Ο MVP - Πολ Πογκμπά

Η Γιουβέντους κυνηγούσε το ιστορικό ρεκόρ των 17 σερί εντός έδρας νικών στο πρωτάθλημα και ο Πολ Πογκμπά το είχε πάρει... προσωπικά φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον Κούρτσι και τους αμυντικούς της Μπολόνια. Τελικά, κάπου στην 4η προσπάθειά του για γκολ δικαιώθηκε πανηγυρικά, όταν με δυνατό σουτ του από το ημικύκλιο "πήρε μέσα" τα χέρια του πορτιέρε των "ροσομπλού" και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη. Αυτό ήταν το 12ο συνολικά γκολ του "χταποδιού" στη Serie A (7ο φετινό), με τα 7 μάλιστα από αυτά να έχουν επιτευχθεί με σουτ εκτός περιοχής! Εκτός των άλλων ο Γάλλος τείνει να εξελιχτεί και σε εφιάλτη της Μπολόνια καθώς στο αντίστοιχο ματς της περασμένης σεζόν την είχε "σκοτώσει" με κεφαλιά (2-1) στο 92ο λεπτό!

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η απογοήτευση - Οι "αδιάφοροι"

Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος υπάρχουν κάποιες ομάδες που... ξεμένουν από στόχους (δεν μπορούν να κυνηγήσουν την Ευρώπη ενώ δεν απειλούνται με υποβιβασμό) και το γεγονός αυτό τις επηρεάζει όσον αφορά στην ενέργεια που βγάζουν στο χορτάρι. Αυτό το είδαμε σε τρία ματς το Μεγάλο Σάββατο, με τη βαθμολογικά αδιάφορη Σαμπντόρια να γνωρίζει την ηττα στη Σικελία από την ουραγό Κατάνια (2-1), την Τζένοα να γνωρίζει εντός έδρας ήττα από την Κάλιαρι που "καιγόταν" για τρίποντο παραμονής (2-1 που ήταν και η πρώτη φετινή εκτός έδρας επιτυχία της) και την Αταλάντα να μην μπορεί να αντισταθεί στην Ελλάς Βερόνα που διεκδικεί ακόμα το ευρωπαϊκό εισιτήριο (2-1).

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το καλύτερο γκολ

Ο Σεμπαστιάν Λέτο δεν διανύει και την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του, με την Κατάνια να είναι ουραγός και να χρειάζεται ένα... θαύμα για να κρατηθεί στη Serie A στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν, παρόλα αυτά ο ίδιος θα έχει να λέει για το εκπληκτικό γκολ του που σημείωσε το Μεγάλο Σάββατο. Ο πρώην άσος των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Σαμπντόρια με υπέροχο ανάποδο ψαλίδι, με την έμπνευσή του αυτή να είναι αναμφισβήτητα το highlight της 34ης αγωνιστικής.

Το αποτέλεσμα

Ο Βάλτερ Ματσάρι έχει ακούσει... πολλά φέτος όμως σε ένα από τα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν για την Ίντερ πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε. Οι "νερατζούρι" πέρασαν νικηφόρα με 2-0 από το "Ταρντίνι", μία από τις πιο σκληρές έδρες του πρωταθλήματος, και πλέον έχουν το πάνω χέρι όσον αφορά στην "υπόθεση Europa League" με τους πέντε βαθμούς διαφορά από την 6η ομάδα της βαθμολογίας. Το εντυπωσιακό μάλιστα με τους Μιλανέζους είναι πως δεν αποκλείεται στο φινάλε να έχουν μαζέψει περισσότερους πόντους μακριά από το σπίτι τους παρά στο "Μεάτσα", έχοντας απολογισμό αυτή τη στιγμή 56 βαθμούς εκ των οποίων οι 29 είναι από εντός έδρας ματς και οι 27 από τα εκτός έδρας.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το στιγμιότυπο

Μετά το 4-0 στη Γένοβα επί της Σαμπντόρια, η Ίντερ πανηγύρισε δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη με το 2-0 επί της Πάρμα και ο ισχυρός συνδετικός κρίκος σε αυτά τα δύο ματς ήταν ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς. Ο Σλοβένος πορτιέρε είπε όχι από τα 11 βήματα στον Μάξι Λόπες και το ίδιο έκανε και απέναντι στον Αντόνιο Κασάνο στο "Ταρντίνι", φτάνοντας έτσι στο απίστευτο νούμερο των 17 αποκρούσεων πέναλτι κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Serie A! Όσον αφορά στα απόλυτα νούμερα μοιράζεται την κορυφή στην σχετική κατηγορία με τον Λούκα Μαρκετζάνι που είχε και αυτός ισάριθμες αποκρούσεις πέναλτι, με τον "Χάντα" να έχει ωστόσο καλύτερο ποσοστό, με 17 στα 52 έναντι 17 στα 62 του Μαρκετζάνι. Αντίπαλοι, προσοχή: ο άνθρωπος "κατεβάζει ρολά" μία φορά σε κάθε τρεις εκτελέσεις πέναλτι...

Το στατιστικό

Η Γιουβέντους έγραψε ιστορία το απόγευμα του Σαββάτου στο "Juventus Stadium" καθώς με το 1-0 της Μπολόνια έκανε το "17 στα 17" εντός έδρας και κατέχει πλέον το απόλυτο ρεκόρ, αφήνοντας πίσω την Τορίνο που σταμάτησε στις 16 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες τη σεζόν 1947-48. Ρεκόρ πανηγύρισε την ίδια ημέρα και η Ρόμα η οποία με το 1-0 εκτός έδρας επί της Φιορεντίνα έφτασε τις 25 νίκες, κάτι που δεν είχε πετύχει ποτέ σε μία σεζόν στη Serie A, με το "ταβάνι" της μέχρι πρότινος να είναι οι 24 επιτυχίες τις σεζόν 2007-08 και 2009-10.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το πρωτοσέλιδο

Με τις εφημερίδες να μην κυκλοφορούν στην Ιταλία Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα (όπως και στη χώρα μας), το πιο αξιομνημόνευτο πρωτοσέλιδο είναι αυτό της "Gazzetta dello Sport" της Τρίτης. "Η επανάσταση του Πογκμπά" είναι ο τίτλος, με το συνοδευτικό κείμενο να αναφέρει: "Με το 3ο σερί σκουντέτο στην τσέπη και το Europa League ως στόχο, η Γιουβέντους βλέπει το μέλλον. Η πώληση του Γάλλου μπορεί να φέρει 70.000.000 ευρώ στα ταμεία που θα χρησιμοποιηθούν για μεταγραφές. Ο Κόντε θέλει να αλλάξει πολλά. Πάρα πολλά τα ονόματα στο στόχαστρο, ξεκινώντας από τους Φαν Πέρσι, Κουαδράδο, Περέιρα και Παλέτα".

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το γεγονός

Ελάχιστοι μπορούσαν να το προβλέψουν μετά την καταστροφική πορεία της στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, και όμως η Μίλαν έφτασε να διεκδικεί με ρεαλιστικές πιθανότητες έξοδό στην Ευρώπη. Κλειδί οι πέντε συνεχόμενες νίκες της στο πρωτάθλημα (μόνο η Ρόμα "τρέχει" καλύτερο σερί αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα), με τους "ροσονέρι" να έχουν ωστόσο δύο ματς-φωτιά στη συνέχεια στη μάχη για το Europa League. Την ερχόμενη Παρασκευή αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την πολύ ισχυρή φέτος Ρόμα ενώ στις 4 Μαΐου υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι του "Σαν Σίρο" απέναντι στην Ίντερ. Όπως αναφέρει πάντως σε δημοσίευμά της η "Repubblica"υπάρχει ένας άνθρωπος της Μίλαν που δεν... ψήνεται με το Europa League και αυτός είναι ο Αντριάνο Γκαλιάνι. Και αυτό γιατί αν παίξει σε αυτή τη διοργάνωση θα δώσει το πρώτο ματς τέλη Ιουλίου, κάτι που σημαίνει πως η περιοδεία στις ΗΠΑ (που θα βάλει γύρω στα 3.500.000 ευρώ στα ταμεία του συλλόγου) θα ακυρωθεί...

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η φωτογραφία

Ο Μάρκο Λιβάγια έγινε αλλαγή στο 52ο λεπτό του αγώνα με την Ελλάς Βερόνα (στην ήττα της ομάδας του με 2-1 εντός έδρας) και οργισμένος από τις αποδοκιμασίες των οπαδών προς το πρόσωπό του προχώρησε σε αρκετές άσεμνες χειρονομίες προς την εξέδρα. Η μεγάλη τού "έκρηξη" όμως σημειώθηκε μέσω των social media που αποκάλεσε τους τιφόζι της ομάδας του "Ιταλούς μπάσταρδους", γεγονός που τον έκανε αμέσως κόκκινο πανί και υποχρέωσε τη διοίκηση των "μπεργκαμάσκι" να του επιβάλλει πρόστιμο και να τον βάλει στο ψυγείο μέχρι το φινάλε τη σεζόν. Το σίγουρο είναι πως ο 20χρονος Κροάτης δεν θα συνεχίσει στην Αταλάντα, από τη στιγμή μάλιστα που η συμφωνία της με την Ίντερ για την αγορά του 50% των δικαιωμάτων του ήταν για μόλις έναν χρόνο.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η δήλωση

Λίγο μετά το 1-0 επί της Μπολόνια που έφερε τη Γιουβέντους ακόμα πιο κοντά στο τρίτο συνεχόμενο σκουντέτο, ο Αντόνιο Κόντε προσπέρασε το... Πάσχα και έστρεψε αμέσως το μυαλό του στον πρώτο ημιτελικό του Europa League το βράδυ της Πέμπτης: "Η σύζυγος και η κόρη θα με συγχωρήσουν αλλά πρέπει να μελετήσω τη Μπενφίκα, την οποία μέχρι τώρα δεν είχα σκεφτεί καθόλου", δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο 44χρονος Ιταλός τεχνικός.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η WAG της εβδομάδας

Ο Μάρκο Μποριέλο αγωνίζεται τους τελευταίους μήνες στη Γουέστ Χαμ και το καλοκαίρι αναμένεται να επιστρέψει στη Ρόμα οπότε και λήγει ο δανεισμός του. Μη νομίζετε όμως ότι μόνο ομάδες αλλάζει συχνά ο Ιταλός επιθετικός καθώς την ίδια τάση έχει και απέναντι στο ωραίο φύλο, με αμέτρητες να είναι οι γυναίκες που έχουν περάσει από το πλευρό του. Η τελευταία μάλιστα "κατάκτησή" του είναι άκρως εντυπωσιακή καθώς πρόκειται για το εκρηκτικό μοντέλο από τη Μολδαβία, Όλγα Κεντ...

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο
© BRETT KAFFEE/THIBAULT MONNIER, PACIFICCOASTNEWS.COM
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ