SERIE A

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Ο Ντιέγκο Αρμάντο... Ιγκουαΐν, το δίδυμο της Τορίνο που σπέρνει τον πανικό, οι άπιαστες Γιουβέντους και Ρόμα και το ντέρμπι της Γουάντα Νάρα! Η 33η αγωνιστική της Serie A στο πιάτο σας (pics+vids).

Το Καμπιονάτο μπαίνει στην τελική του ευθεία με πέντε αγωνιστικές μόνο να απομένουν και οι ομάδες της κορυφής δεν... χαρίζονται πουθενά, απόδειξη το γεγονός ότι οι πέντε πρώτοι της βαθμολογίας νίκησαν με εμφατικό τρόπο στην 33η αγωνιστική.

Γιουβέντους και Ρόμα "σκούπισαν" χωρίς δυσκολίες τις Ουντινέζε και Αταλάντα και οδεύουν προς νέα ιστορικά ρεκόρ, ο Ιγκουαΐν "καθάρισε" με χατ-τρικ για τη Νάπολι κόντρα στη Λάτσιο, ενώ η Φιορεντίνα φιλοδώρησε με πέντε τέρματα την Ελλάς στη Βερόνα και η Ίντερ με τέσσερα γκολ την Σαμπντόρια στη Γένοβα.

Η άνοδος της Μίλαν συνεχίστηκε και κόντρα στην Κατάνια (4η διαδοχική νίκη για τους "ροσονέρι") και πλέον "βλέπει" Ευρώπη, όπως επίσης και η Τορίνο η οποία μιμήθηκε το θαύμα της... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Μπάγερν το 1999 και με δύο γκολάρες των Ιμόμπιλε και Τσέρτσι έκανε την ολική ανατροπή με Τζένοα.

Ποιά ήταν όμως τα πρόσωπα/γεγονότα που έβαλαν τη σφραγίδα τους στην 33η αγωνιστική της Serie A; Πάμε να τα δούμε μέσα από 11 διαφορετικές κατηγορίες που σας παρουσιάζουμε κάθε εβδομάδα.

Ο MVP -Γκονσάλο Ιγκουαΐν

Αφού έκανε ένα... διάλειμμα κόντρα στην Πάρμα (έγινε αλλαγή και δεν είχε γενικά καλή απόδοση) ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στα γκολ καθώς κόντρα στη Λάτσιο πέτυχε τριπλέτα και οδήγησε τη Νάπολι στο άνετο 4-2. Αυτό ήταν το πρώτο χατ-τρικ για τον "Πιπίτα" στη Serie A ενώ μπορεί να υπερηφανεύεται πως με τα 17 γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής έχει ήδη τρία παραπάνω σε σύγκριση με όσα πέτυχε ο Μαραντόνα στην πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της Νάπολι, το 1984-85! Με πέντε αγωνιστικές να απομένουν μέχρι το φινάλε παραμένει επίσης "ζωντανός" στη μάχη για τον capocannoniere του πρωταθλήματος αφού βρίσκεται μόλις δύο τέρματα πίσω από τον Τσίρο Ιμόμπιλε και ένα από τον συμπατριώτη του Κάρλος Τέβες.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η απογοήτευση

Ήταν στραβό το κλήμα για τη Σαμπντόρια καθώς βρισκόταν πίσω στο σκορ από την Ίντερ, το... έφαγε και ο Έντερ καθώς κατάφερε να δεχτεί δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση! Αρχικά ο Βραζιλιάνος επιθετικός τιμωρήθηκε από τον διαιτητή Βαλέρι επειδή κρίθηκε πως προσπάθησε να εκμαιεύσει πέναλτι με πτώση του στην αντίπαλη περιοχή ενώ η δεύτερη κάρτα που έφερε και την αποβολή του δόθηκε επειδή έμπλεξε σε καυγά με τους Σάμουελ και Χαντάνοβιτς. Το εντυπωσιακό είναι πως η Σαμπντόρια έφτασε τις 9 κόκκινες κάρτες στο φετινό πρωτάθλημα, ούσα η πρώτη ομάδα σε αυτή την άτυπη κατηγορία (ακολουθεί με 7 αποβολές η Λάτσιο).

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο
© AFP/GETTY IMAGES

Το καλύτερο γκολ

Αυτά που έζησαν οι φίλοι της Τορίνο μέσα σε 2 λεπτά στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Τζένοα δεν περιγράφονται. Στο 86ο λεπτό όλα έδειχναν πως... τελείωσαν για τους γηπεδούχους καθώς ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο έκανε το 0-1 για τους Γενοβέζους με το 173ο γκολ του στη Serie A, όμως έπειτα ήρθε η εκρηξη... γκολ και συναισθημάτων. Στο 92' ο Ιμόμπιλε έφερε το ματς στα ίσια με ένα εκπληκτικό δεξί πλασέ το οποίο τρέλανε την εξέδρα, ωστόσο επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ο Αλέσιο Τσέρτσι θέλησε να ξεπεράσει τον συμπαίκτη του. Στο 93ο λεπτό πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και αφού κινήθηκε εξαιρετικά εξαπέλυσε ένα άπιαστο αριστερο σουτ, με τη μπάλα να χτυπάει στο εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού και από εκεί να καταλήγει στα δίχτυα. Με διαφορά το γκολ της αγωνιστικής και με βάση τον χρόνο που σημειώθηκε και τα όσα είχαν προηγηθεί, θέτει υποψηφιότητα και για το κορυφαίο της σεζόν.

Το αποτέλεσμα

Η ουραγός Κατάνια δεν ήταν σε καμία περίπτωση "εμπορικός" αντίπαλος για τη Μίλαν, όμως στο τέλος της βραδιάς αυτό που μέτρησε για την ομάδα του Κλάρενς Ζέεντορφ ήταν οι τρεις βαθμοί. Αυτοί ήρθαν χάρη στην ωραία έμπνευση του Μοντολίβο (δυνατό χαμηλό σουτ από 30 μέτρα), με τους "ροσονέρι" να φτάνουν για πρώτη φορά φέτος σε τέταρτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και να "φωνάζουν" μετά από καιρό πως μπορούν έστω και την ύστατη στιγμή να προλάβουν το τρένο της Ευρώπης μέσω Europa League (3 πόντοι τους χωρίζουν από την 6η Πάρμα). Μέσα σε όλα αυτά η Μίλαν έφτασε τα 18 γκολ φέτος με προσπάθειες εκτός περιοχής, γεγονός που την τοποθετεί στη 2η θέση της άτυπης αυτής λίστας στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πίσω μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης των 19 γκολ.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το στιγμιότυπο

Περίμεναν όλοι την πρώτη τους "μάχη" μετά από τους τόνους μελανιού που έχουν χυθεί και τα αμέτρητα άρθρα που έχουν γραφτεί για το τρομερό ερωτικό τρίγωνο Μάξι Λόπες-Γουάντα Νάρα-Μάουρο Ικάρντι και οι δύο ποδοσφαιριστές δεν απογοήτευσαν τους... φανς τους. Πριν καν γίνει η πρώτη σέντρα στο Σαμπντόρια-Ίντερ έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους (ο ένας για τον άλλο) με τον νυν σύντροφο της Γουάντα Νάρα, Ικάρντι, να δίνει το χέρι στον πρώην σύζυγο της Αργεντίνας μοντέλου, Μάξι Λόπες, αλλά να εισπράττει αδιαφορία και περιφρόνηση. Όχι μόνο δεν έγινε η χειραψία αλλά ο Λόπες δεν θέλησε καν να τον κοιτάξει στα μάτια.

Το στατιστικό

Η φετινή πορεία των Γιουβέντους και Ρόμα στο πρωτάθλημα είναι απλά ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ή και αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Από τη μία πλευρά έχουμε την πρωτοπόρο Γιουβέντους η οποία πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε έχει μαζέψει 87 πόντους, όσους δηλαδή είχε σε όλη την περασμένη σεζόν, ενώ απειλεί να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία που θα σπάσει το φράγμα των 100 πόντων σε μία σεζόν (μέχρι στιγμής το ρεκόρ το έχει η Ίντερ της σεζόν 2006-07 με 97 πόντους). Στον αντίποδα, η Ρόμα ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ της με 24 νίκες σε μία σεζόν (το είχε πετύχει τις σεζόν 2007-08 και 2009-10) και θέλει μία ακόμα στα ματς που ακολουθούν με Φιορεντίνα (εκτός), Μίλαν (εντός), Κατάνια (εκτός), Γιουβέντους (εντός) και Τζένοα (εκτός) για να γράψει ιστορία.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το πρωτοσέλιδο

Στα ματς της Serie A που έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής, οι γκολίπερ δεν σταμάτησαν να... μαζεύουν τη μπάλα από τα δίχτυα τους (29 γκολ σύνολο σε 6 ματς) και το στο κείμενο που επιμελήθηκε ο Φώντας Σέμπρος είχε τίτλο: "Βροχή" τα γκολ στην Ιταλία. Τον ίδιο τίτλο ("Βροχή" από γκολ) επέλεξε και η Corriere dello Sport στο πρωτοσέλιδο της Δευτέρας, με την εφημερίδα να επιλέγει ως σχετική φωτογραφία μία πανηγυρική του Ιγκουαΐν που "βομβάρδισε" τρεις φορές την εστία της Λάτσιο. Συνολικά σημειώθηκαν 38 γκολ σε αυτή την 33η αγωνιστική και στη γειτονική χώρα μπορούν να αναφωνήσουν... "Αγγλία γίναμε...".

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το γεγονός

Με τα (φανταστικά) γκολ που σημείωσαν στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Τζένοα, οι Τσίρο Ιμόμπιλε και Αλέσιο Τσέρτσι επιβεβαίωσαν ουσιαστικά αυτό που "βγάζει μάτι" τη φετινή σεζόν: συνιστούν το μεγάλο όπλο της Τορίνο στην προσπάθειά της να κάνει την υπέρβαση και να βγει στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 49 γκολ της "Τόρο" οι δυο τους έχουν πετύχει το 65% (!) αυτών, με τον Ιμόμπιλε να μετράει 19 και τον Τσέρτσι 13. Το επιθετικό αυτό δίδυμο είναι μάλιστα το πιο παραγωγικό στο πρωτάθλημα με 32 γκολ, όσα ακριβώς έχουν οι Τέβες (18) και Γιορέντε (14) στη Γιουβέντους, ενώ πίσω τους βρίσκεται το ντουέτο της Νάπολι, Ιγκουαΐν και Καγεχόν (17+12) με 29 "κανονιές".

Η φωτογραφία

Η Μπολόνια των "δικών μας παιδιών" Κονέ και Χριστοδουλόπουλου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη μεγάλη κατηγορία (βρίσκεται στο +3 από τη γραμμή του υποβιβασμού) και με τους οπαδούς της να αποδεικνύονται τόσο ευρηματικοί σίγουρα πολλοί θα επιθυμούν την παραμονή των "ροσομπλού". Τι έκαναν; Μα εμφανίστηκαν στις εξέδρες κρατώντας πλαστικά πιάτα στα χέρια τους! Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε για ποιο λόγο προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η δήλωση

"Τη Μπενφίκα τη γνωρίζω καλά καθώς την έχω νικήσει με την Τσέλσι (σ.σ. πέρυσι στον τελικό του Europa League), εάν ο Κόντε έχει ανάγκη μπορεί να μου τηλεφωνήσει όποτε θέλει", δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο Ράφα Μπενίτεθ όταν η κληρωτίδα έφερε αντιμέτωπες Γιουβέντους και Μπενφίκα στα ημιτελικά του Europa League. Η απάντηση του Κόντε ; " Αν κρίνω από το πώς κατέληξε το ματς της Νάπολι με την Πόρτο, καλύτερα να το αποφύγω. Τα αποτελέσματα του Μπενίτεθ με τις πορτογαλικές ομάδες δεν είναι και τα καλύτερα δυνατά, οπότε τον ευχαριστώ αλλά αποφεύγω να τον καλέσω." Συμπέρασμα; Η κόντρα των δύο θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια...

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η WAG της εβδομάδας

Για τους λάτρεις τους της ίντριγκας και του κουτσομπολιού ένα ήταν το ματς της αγωνιστικής: το Σαμπντόρια-Ίντερ, που οι Ιταλοί το βάφτισαν αρκετές ημέρες πριν τη διεξαγωγή του ως το "derby di Wanda" (το ντέρμπι της Γουάντα). Ο λόγος φυσικά για την πανέμορφη Γουάντα Νάρα η οποία άφησε τον Μάξι Λόπες μετά από πολλά χρόνια γάμου παίρνοντας μαζί και τα τρία παιδιά τους και απολαμβάνει εδώ και μήνες τον έρωτά της με τον συνάδελφο και συμπατριώτη του, Μάουρο Ικάρντι. Οι δυο τους αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή και μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο "φιλοξενούμενος" Ικάρντι. Ο άσος της Ίντερ χτύπησε δύο φορές την πρώην ομάδα του, Σαμπντόρια, πετυχαίνοντας το πρώτο και το τρίτο γκολ στο 4-0 των "νερατζούρι" μέσα στη Γένοβα ενώ στον αντίποδα ο Μάξι Λόπες έχασε (μετά τη Γουάντα Νάρα) πέναλτι καθώς τον σταμάτησε ο εκπληκτικός σε αυτό το ματς Χαντάνοβιτς. Ο Ικάρντι έριξε μάλιστα και άλλο λάδι στη φωτιά το απόγευμα της Δευτέρας, όταν εμφανίστηκε στην προπόνηση της Ίντερ με τον έναν από τους τρεις γιους του Λόπες, ο οποίος φορούσε νερατζούρα φανέλα με το όνομα "Ικάρντι" στην πλάτη!

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ