SERIE A

Μπεράρντι, ο 19χρονος που "σκότωσε" τη Ρόμα!

Μπεράρντι, ο 19χρονος που "σκότωσε" τη Ρόμα!

Υποστηρίζει την Ίντερ, ανήκει στη Γιουβέντους και εντυπωσιάζει με τη Σασουόλο. Το Sport24.gr παρουσιάζει την παραμυθένια ποδοσφαιρική διαδρομή του Ντομένικο Μπεράρντι, του 19χρονου που έκανε την Ιταλία να συζητάει το όνομά του με το γκολ-μαχαιριά στη Ρόμα.

Αλλιώς τα υπολόγιζαν οι φίλοι της Ρόμα την Κυριακή και αλλιώς τους ήρθαν. Με το ντέρμπι Γιουβέντους-Νάπολι να δεσπόζει στο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Serie A, οι Ρωμαίοι περίμεναν νίκη τους στο "Ολίμπικο" επί της νεοφώτιστης Σασουόλο ώστε να εκμεταλλευτούν την γκέλα κάποιας εκ των διωκτριών της (ή και των δύο), όμως αντ'αυτού υπέστησαν ένα κάζο άνευ προηγουμένου.

Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία προηγήθηκε στο σκορ με αυτογκόλ του Λόνγκι από το 19', είχε πολλές και κλασικές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ ώστε να "κλειδώσει" τη νίκη, όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ και σαν να μην έφτανε αυτό, το φινάλε έκοψε τα πόδια 50.000 και περισσοτέρων οπαδών της που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Μπεράρντι, ο 19χρονος που "σκότωσε" τη Ρόμα!

Με το ρολόι να σημαδεύει το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι "νεροβέρντι" έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια για την ισοφάριση, η μπάλα δεν έλεγε να φύγει με τίποτα από τα καρέ του Ντε Σάνκτις και κάπου εκεί "προστέθηκε στην εξίσωση" ο Ντομένικο Μπεράρντι για να "ξεράνει" τους γηπεδούχους και να αλλάξει τα δεδομένα στα ψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Ο 19χρονος επιθετικός είδε τη μπάλα να στρώνεται... λουκούμι στα πόδια του μετά από ομηρικές μάχες στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον αριστερό "κεραυνό" που εξαπέλυσε να ξετινάζει τα δίχτυα του (ανήμπορου να αντιδράσει) Ντε Σάνκτις και να χαρίζει έναν ακόμα πολύτιμο βαθμό στη Σασουόλο, στον αγώνα επιβίωσης που δίνει η ομάδα του κάθε βδομάδα για την παραμονή στα μεγάλα σαλόνια.

Πέρα όμως από το "καλό" που έκανε στην ομάδα του, ο Μπεράρντι εκτόξευσε στα ύψη τη δημοτικότητά του, καθώς όλη σχεδόν η ποδοσφαιρική Ιταλία αναφέρει σήμερα το όνομά του. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά με τέτοια απίστευτη παραμυθένια ιστορία που κουβαλάει;

Μπεράρντι, ο 19χρονος που "σκότωσε" τη Ρόμα!

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια: ταξίδεψε στη Μόντενα για να δει τον αδερφό του που σπούδαζε εκεί, πήρε μέρος σε έναν αγώνα μίνι ποδοσφαίρου που οργάνωσε μία παρέα, ένας φίλος του τον πρότεινε στον ποδοσφαιρικό σκάουτ της Σασουόλο, Λουτσιάνο Καρλίνο και η συνέχεια περιελάμβανε... υπογραφές!

Αυτό έγινε το 2010: τρία χρόνια αργότερα ο 19χρονος πλέον Μπεράρντι (γεννημένος την 1η Αυγούστου του 1994), έχει σημειώσει 6 γκολ στην παρθενική του σεζόν στη Serie A (έχει "4 στα 4" πέναλτι), σε 8 μόλις παιχνίδια, τα 7 ως βασικός.

Συνολικά έχει στα πόδια του 563 λεπτά συμμετοχής (χωρίς τις καθυστερήσεις), κάτι που σημαίνει πως βρίσκει δίχτυα κάθε 94 λεπτά, με τον μοναδικό πιο "γρήγορο" σκόρερ στη φετινή Serie A να είναι ο αρχισκόρερ της Τζουζέπε Ρόσι (11 τέρματα).

"Ωρίμασε πάρα πολύ. Πριν δεν ήξερε που βρισκόταν, είναι ένας παίκτης που παίζει με ανεμελιά", δηλώνει για αυτόν ο προπονητής του.

Μπεράρντι, ο 19χρονος που "σκότωσε" τη Ρόμα!

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Μπεράρντι έχασε τα πρώτα τέσσερα ματς της ομάδας του στη μεγάλη κατηγορία όντας τιμωρημένος, με τον Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο να αποφασίζει μετά τη συντριβή, 0-7, από την Ίντερ πως έπρεπε να τον ρίξει στη μάχη στο επόμενο ματς με τη Νάπολι.

Στο πρώτο του παιχνίδι στη Serie A δεν έλαμψε αλλά η Σασουόλο έφυγε με τον βαθμό από το "Σαν Πάολο" (1-1), ενώ στο δεύτερο του παιχνίδι άνοιξε λογαριασμό στην ήττα απέναντι στην Πάρμα.

Συνολικά, στα 8 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, η Σασουόλο μετράει 2 νίκες-4 ισοπαλίες-2 ήττες (στην ήττα με την Ουντινέζε μπήκε στο τελευταίο τέταρτο) ενώ από τους 10 κερδισμένους βαθμούς οι 7 έχουν την υπογραφή του: οι 3 από το χατ-τρικ του με τη Σαμπντόρια, οι 3 με τη Μπολόνια (έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ) και η ισοπαλία με τη Ρόμα.

Μπεράρντι, ο 19χρονος που "σκότωσε" τη Ρόμα!

Έπαιξε ρόλο η αλλαγή συστήματος την οποία έκανε ο Ντι Φραντσέσκο (από 4-3-3 σε 3-5-2) όμως τη διαφορά δεν την έχει κάνει μόνο το σύστημα αλλά και αυτός ο θαυματουργός νεαρός επιθετικός, ισχυρίζονται οι Ιταλοί.

Νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα για τον άνθρωπο που έριξε σε θλίψη τη μισή Ρώμη; Η ομάδα που υποστηρίζει είναι η Ίντερ ενώ ανήκει στη Γιουβέντους, με τους "μπιανκονέρι" να τον έχουν αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι αλλά να τον αφήνουν για μία ακόμα σεζόν για να "ψηθεί" στη Σασουόλο!

Για την ώρα πάντως, αυτή που βγαίνει κερδισμένη είναι η "φτωχή πλην τίμια" ομάδα από την επαρχία της Μόντενα, με τον Ντομένικο Μπεράρντι να έχει σκοράρει περισσότερα τέρματα από οποιονδήποτε επιθετικό της Γιουβέντους: Τέβες, Γιορέντε, Βούτσινιτς, Τζοβίνκο και Κουαλιαρέλα.

Μπεράρντι, ο 19χρονος που "σκότωσε" τη Ρόμα!

Και είναι σίγουρο πως στο Μποκιλιέρο, ένα χωριουδάκι 1.500 ψυχών απ'όπου κατάγεται, θα πίνουν νερό στο όνομά του.

Πηγή: Gazzetta dello Sport

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ