SERIE A

Μίλαν - Γιουβέντους 1-1

Juventus midfielder Arturo Vidal of Chile (L) fights for the ball with AC Milan midfielder Sulley Muntari (R) on February 25, 2012 during a Serie A football match at the San Siro stadium in Milan. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE (Photo credit should read GIUSEPPE CACACE/AFP/Getty Images)
Juventus midfielder Arturo Vidal of Chile (L) fights for the ball with AC Milan midfielder Sulley Muntari (R) on February 25, 2012 during a Serie A football match at the San Siro stadium in Milan. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE (Photo credit should read GIUSEPPE CACACE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Δεν άλλαξε κάτι στην κορυφή της Serie A, καθώς Μίλαν και Γιουβέντους αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο "Σαν Σίρο". Πρωταγωνιστής ο βοηθός διαιτητή που ακύρωσε ένα καθαρό γκολ για κάθε ομάδα (videos)

Μίλαν και Γιουβέντους αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο "Σαν Σίρο", έτσι οι "ροσονέρι" διατηρήθηκαν στην κορυφή με έναν βαθμό περισσότερο, αλλά και με ένα ματς παραπάνω.

Σκόρερς ήταν οι Αντόνιο Νοτσερίνο για την Μίλαν και Αλεσάντρο Μάτρι για την Γιουβέντους, οι οποίοι είναι εντυπωσιακό πως έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους από τον μεγάλο αντίπαλο (Γιουβέντους ο Νοτσερίνο και Μίλαν ο Μάτρι)!

Πρωταγωνιστής πάντως της αναμέτρησης ήταν ο ένας από τους βοηθούς διαιτητή, καθώς δεν μέτρησε από ένα καθαρό γκολ για κάθε ομάδα.

Η εξέλιξη του ματς

Οι "ροσονέρι" άνοιξαν το σκορ στο 15' με το 8ο γκολ του Αντόνιο Νοτσερίνο στην Serie A, το οποίο ήρθε με αρκετή τύχη.

Ο Μπονούτσι έκανε τραγικό λάθος στην άμυνα και έδωσε την μπάλα άθελά του στον Ρομπίνιο, αυτός τροφοδότησε τον Νοτσερίνο που σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντρα στον Μπονούτσι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπουφόν.

Στο 25' η Μίλαν πέτυχε και δεύτερο γκολ, αλλά η διαιτητής δεν το μέτρησε. Ο Μπουφόν απέκρουσε την κεφαλιά του Μεξές, ο Μουντάρι από κοντά έκανε νέα κεφαλιά και Ιταλός πορτιέρο έδιωξε ξανά, αλλά αφού η μπάλα είχε περάσει καθαρά την γραμμή.

Στο 67' ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Γιουβέντους, με τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Αμπιάτι, αλλά ο πορτιέρο της Μίλαν απέκρουσε με το πόδι.

Στο 79' ο Αλεσάντρο Μάτρι σκόραρε για την Γιουβέντους, αλλά ο ίδιος επόπτης που δεν είδε ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή στο γκολ του Μουντάρι, έδωσε οφ-σάιντ, το οποίο όμως δεν υπήρχε, έτσι άδικα δεν μέτρησε γκολ και για τους φιλοξενούμενους.

Τέσσερα λεπτά αργότερα πάντως ο Αλεσάντρο Μάτρι κατάφερε να ισοφαρίσει για την "μεγάλη κυρία". Ο Πέπε έκανε την σέντρα από δεξιά και ο διεθνής Ιταλός στράικερ με σουτ στην κίνηση λίγο έξω από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 88' οι "μπιανκονέρι" έμειναν με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Βιντάλ, ενώ στο 90' έπρεπε να αποβληθεί και ο Πέπε, αλλά την γλίτωσε με κίτρινη κάρτα.

Μετά το σφύριγμα της λήξης λίγο έλειψε να... πιαστούν στα χέρια οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, με τους Αμπροζίνι και Κιελίνι να είναι οι πρωταγωνιστές.

Οι συνθέσεις

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Μεξές, Τιάγκο Σίλβα, Αντονίνι, Φαν Μπόμελ, Νοτσερίνο, Μουντάρι, Εμάνιουελσον (72' Αμπροζίνι), Ρομπίνιο, Πάτο (46' Ελ Σαρααουΐ).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Βιντάλ, Πίρλο, Μαρκίζιο, Εστιγκαρίμπια (46' Πέπε), Μποριέλο (54' Βούτσινιτς), Κουαλιαρέλα (69' Μάτρι).

*κόκκινη 89' Βιντάλ

ΤΖΕΝΟΑ: Σεμπαστιάν Φρε, Μάρκο Ρόσι, Γκράνκβιστ, Καλάντζε, Μορέτι (68' Ζε Εντουάρντο), Μιγκέλ Βελόζο (57' Μέστο), Κούτσκα, Κονστάν, Μπελούστσι, Γιάνκοβιτς, Παλάσιο.

ΠΑΡΜΑ (3-5-2): Μιράντε, Τζακάρντο, Φεράριο, Αλεσάντρο Λουκαρέλι, Μαριγκά, Μουζάκι (57' Μορόνε), Γκαλόπα, Μπιαμπιανί, Γκόμπι (27' Μοντέστο), Τζοβίνκο, Φλόκαρι (61' Βαλιάνι).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Τζένοα - Πάρμα 2-2 (78' και 96' Παλάσιο / 6' Γκόμπι, 53' Φλόκαρι)

Μίλαν - Γιουβέντους 1-1 (14' Νοτσερίνο / 83' Μάτρι)

Κυριακή

Κιέβο - Τσεζένα (16:00)

Κάλιαρι - Λέτσε

Κατάνια - Νοβάρα

Σιένα - Παλέρμο

Αταλάντα - Ρόμα

Λάτσιο - Φιορεντίνα (21:45)

Νάπολι - Ίντερ

Μπολόνια - Ουντινέζε

Η βαθμολογία

1. Μίλαν 51

2. Γιουβέντους 50

3. Ουντινέζε 42

4. Λάτσιο 42

5. Ρόμα 38

6. Νάπολι 37

7. Ίντερ 36

8. Παλέρμο 34

9. Κάλιαρι 31

10. Τζένοα 31

11. Κιέβο 30

12. Κατάνια 30

13. Πάρμα 29

14. Μπολόνια 28

15. Φιορεντίνα 28

16. Αταλάντα 28*

17. Σιένα 23

18. Λέτσε 21

19. Νοβάρα 17

20. Τσεζένα 16

*η Αταλάντα ξεκίνησε με -6

**από ένα ματς λιγότερο έχουν Πάρμα, Γιουβέντους, Αταλάντα, Μπολόνια, Κατάνια και Φιορεντίνα

**για αναλυτική βαθμολογία (επιλέξτε Ιταλία & 1η κατηγορία)

Ο πίνακας των σκόρερς

17 γκολ

Αντόνιο Ντι Νατάλε (Ουντινέζε)

15 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

14 γκολ

Ροντρίγκο Παλάσιο (Τζένοα)

12 γκολ

Ντιέγκο Μιλίτο (Ίντερ)

Μίροσλαβ Κλόζε (Λάτσιο)

Χερμάν Ντένις (Αταλάντα)

Στέφαν Γιόβετιτς (Φιορεντίνα)

10 γκολ

Εμανουέλε Καλαϊό (Σιένα)

Φαμπρίτζο Μίκολι (Παλέρμο)

Αλεσάντρο Μάτρι (Γιουβέντους)

9 γκολ

Σεμπάστιαν Τζοβίνκο (Πάρμα)

8 γκολ

Μάρκο Ντι Βάιο (Μπολόνια)

Αντόνιο Νοτσερίνο (Μίλαν)

7 γκολ

Ερνάνες (Λάτσιο)

Πάμπλο Οσβάλντο (Ρόμα)

Αντριάν Μούτου (Τσεζένα)

Μίλαν - Γιουβέντους 1-1

Τζένοα - Πάρμα 2-2

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ