SERIE A

Γύρισαν 14 χρόνια πίσω Μίλαν και Ίντερ!

Γύρισαν 14 χρόνια πίσω Μίλαν και Ίντερ!

Μίλαν και Ίντερ παραπαίουν και μετά από 20 ματς έχουν καταφέρει να μαζέψουν μαζί μόλις 52 πόντους, κάτι που είχε συμβεί τελευταία φορά το 2001. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Η Ίντερ πήρε το πρωτάθλημα του 2010 και έναν χρόνο αργότερα η συμπολίτισσα Μίλαν πήρε τη σκυτάλη και τα εγχώρια σκήπτρα, όμως από τότε το ποδοσφαιρικό Μιλάνο υποφέρει.

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως η Γιουβέντους έχει την απόλυτη κυριαρχία με τους τρεις σερί τίτλους (είναι φαβορί και για το τέταρτο σερί σκουντέτο) αλλά και το ότι Μίλαν και Ίντερ συναγωνίζεται η μία την άλλη για το ποια θα απογοητεύσει περισσότερο τους φίλους της.

Προς το παρόν υπάρχει η απόλυτη ισορροπία: Ίντερ και Μίλαν συγκατοικούν στην 9η θέση της βαθμολογίας έχοντας αμφότερες 26 πόντους και κινδυνεύουν να βρεθούν απόψε το βράδυ (αν η Νάπολι νικήσει τη Τζένοα στο "Σαν Πάολο") στο -10 από την 3η θέση που οδηγεί στο νέο Champions League!

Γύρισαν 14 χρόνια πίσω Μίλαν και Ίντερ!

Όπως αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα "Sportmediaset", την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες του Μιλάνου είχαν συγκεντρώσει μαζί 52 πόντους μετά την πρεμιέρα του 2ου γύρου της Serie A ήταν τη σεζόν 2000-01 (με 18 ομάδες τότε το πρωτάθλημα), όταν η Μίλαν είχε 27 βαθμούς και η Ίντερ 25.

Τότε όμως και η 4η θέση οδηγούσε στο Champions League (μέσω προκριματικών) ενώ η απόσταση από την προνομιουχο 4η θέση δεν ήταν μεγάλη: -3 για τους "ροσονέρι" και -5 για τους "νερατζούρι".

Για την ιστορία, σε εκείνο το πρωτάθλημα η Ίντερ είχε τερματίσει στην 5η θέση με 51 βαθμούς και η Μίλαν στην 6η με 49, με αποτέλεσμα αμφότερες να πάρουν το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA, το σημερινό Europa League.

Γύρισαν 14 χρόνια πίσω Μίλαν και Ίντερ!

Το παράδοξο είναι πως η Μίλαν είναι βελτιωμένη σε σύγκριση με την περσινή σεζόν καθώς έχει έναν βαθμό περισσότερο, ενώ η Ίντερ είχε πέρυσι 32 πόντους, ήτοι +6 σε σχέση με τη φετινή σεζόν.

Επιπλέον, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει μαζέψει 10 πόντους σε 9 αγωνιστικές (1,11 βαθμοί σε κάθέ ματς ο μέσος όρος) και τα πηγαίνει χειρότερα από τον προκάτοχό του Βάλτερ Ματσάρι που αποχώρησε με απολογισμό 16 πόντων σε 11 ματς (1,45 βαθμοί σε κάθε ματς κατά μέσο όρο).

Λάτσιο - Μίλαν 3-1

Ίντερ - Τορίνο 0-1

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ